Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε Γεωργιάδη ο Καρατζαφέρης!!!!

Την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη ως περιφερειάρχη Αττικής συνοδεύει η υποψηφιότητα Θάνου Πλεύρη ως αντιπεριφερειάρχη!!!
Δυστυχώς ενώ ο Πλεύρης είχε ξεκινήσει πολύ καλά την πολιτική του καριέρα και είχαν πιστέψει αρκετοί σε αυτόν... πλέον έχει μετατραπεί από τον πρόεδρο της πολιτικής κολοτούμπας ως υποψηφιότητα-coca cola που πάει με όλα.
Όποτε ο Καρατζαφέρης θέλει να μαζέψει "διαρροές" πετάει το τυράκι...
Δεν είναι πολύς ο καιρός που πέρασε από τις Ευρωεκλογές...
αλήθεια....είχαμε ή δεν είχαμε δίκιο τότε που τα λέγαμε;;;;

Όπως και να έχει...καλή επιτυχία να έχετε...και εσείς και... το μνημόνιο που ψηφίσατε...
και εις άλλα με υγεία...

Υ.Σ για το Άδωνι δεν σχολιάζουμε...γιατί....έχει το αλάθητο!

Υ.Σ2 Ισχύει πως ο Καρατζαφέρης δεν έβαλε τον Βορίδη γιατί φοβόταν πως με το αποτέλεσμα που θα έφερνε θα έχανε το κόμμα;
και προτίμησε αντι να κοντύνει ο ίδιος (με την υποψηφίοτητα Βορίδη) να κοντύνει άλλον (υποψηφιότητα Γεωργιάδη)...η ερώτηση φυσικά και δεν θέλει απάντηση...ο κόσμος το έχει τούμπανο και το ΛΑΟΣ κρυφό καμάρι...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΟΤΕ...ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μα σήμερα φορούν προβιές καλυμένοι πίσω από τους τίτλους του συνδικαλιστή.
Τι σχέση μπορούν να έχουν οι κάθε λογής Παναγόπουλοι, οι άλλοι του ΠΑΜΕ και τα αναρχοβλαμένα με Αγωνιστές του μεγέθους του Μαρίνου Αντύπα; (Aς μην σπεύσουν να χαρούν οι προβοκάτορες της Κεφαλονιάς που καπηλεύτηκαν πρόσφατα το όνομά του)
Υπερασπιστές δήθεν των εργατικών δικαιωμάτων που όμως συμφωνούν απόλυτα με τους φανερούς σύγχρονους κοτζαμπάσηδες σε ότι αφορά την εισαγωγή τριτοκοσμικών εργατών που ρίχνουν αυτόματα το μεροκάματο και καταπατούν κάθε εργατικό κεκτημένο.
Μήπως ξέχασε κανείς την ''ανταλαγή απόψεων'' μεταξύ του προέδρου της ΓΣΣΕ και του εκπροσώπου των Βιομηχάνων στην Παλαιά Βουλή το Φλεβάρη όταν συζητούσαν για το λαθρονομοσχέδιο;(δείτε εδώ)
Ή μήπως νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε το θέατρο που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων σε κάθε διαμαρτυρία από τη ΓΣΣΕ, το ΠΑΜΕ και τους λοιπούς εργατοπατέρες;
Nα είναι βέβαια όλα τα τσιράκια του συστήματος ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους κλέφτες πολιτικάντηδες και τους καπιταλιστές.
Δείτε τη καταπληκτική ταινία ''Το χώμα βάφτηκε κόκκινο'' που τη κρύβουν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης γιατί ενοχλεί...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP