Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΕΡΟΓΛΟΥ

Διαστάσεις εμπαιγμού της κοινής γνώμης έχει λάβει η φιλοτουρκική γραμμή Χριστόφια στο Κυπριακό. Πέραν των απαράδεκτων μονομερών παραχωρήσεων που έχει ήδη προβεί ο κ. Χριστόφιας στον πρώην «σύντροφο» Ταλάτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου γελοιοποίηση του θεσμού της Προεδρίας και εξευτελισμού της ελληνικής πλευράς!

Η «διπλωματία των δείπνων» έχει καθαρά αγγλοαμερικανική συνταγή. Απότερος σκοπός των ξένων είναι η πλήρης εξίσωση της Νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας με το Παράνομο Ψευδροκράτος. Έπειτα, επιτυγχάνεται η αποενοχοποίηση της Τουρκίας από τα εγκλήματά της στον Ελληνισμό της Κύπρου, αφού οι «ηγέτες των δύο και ίσων κοινοτήτων», μπορούν φιλικά, τρώγωντας και πίνοντας να λύσουν το Κυπριακό!

Σε τελευταία ανάλυση, οι εχθροί της Κύπρου και ιδιαίτερα ο τουρκικός παράγοντας επιδιώκουν μέσω της διπλωματίας των δείπνων την επίτευξη της Διχοτομικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στην οποία η Τουρκία θα ελέγχει το Βορρά, και μέσω των Εγγυητικών της δικαιωμάτων θα επικυριαρχεί επί ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κυπριακης Επικράτειας. Εάν δε, οι Έλληνες Κύπριοι αντισταθούν με τη ψήφο τους στην καταστροφική Ομοσπονδία, όπως έπραξαν το 2004, η τουρκική πλευρά θα επικαλεστεί τα φαγοπότια με τον «ευέλικτο» κ. Χριστόφια για να αποδείξει την καλή της θέληση για «λύση» του Κυπριακού, απαιτώντας τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους...
Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα;

• Ποιος έδωσε λοιπόν το δικαίωμα στον κ. Χριστόφια να μας εξευτελίζει με τα τουρκοφάγια του και τα εκμεκ κατείφ;
• Από πότε οι σκλάβοι συντρώγουν και συναγελάζονται με τους Τούρκους εισβολείς, κατακτητές της Πατρώας Γης, δολοφόνους των Ελλήνων Κυπρίων το 1964, το 1974, το 1996;
• Ποιον ρώτησες κε Χριστόφια για να ενταφιάσεις την εθνική μας αξιοπρέπεια και να «γίνεις φίλος» με τον πολιτικό προϊστάμενο του Αττίλα;

Ντροπή σε σένα, στην κυβέρνησή σου και σε όσους σε υποστηρίζουν.
Ντροπή στους Νεοκύπριους και τα Ναινέκια που το παίζουν ρεαλιστές.

Ενώ έχουν ήδη προηγηθεί άλλα δύο δείπνα με τον κατά τα άλλα αδιάλλακτο Έρογλου, στις 25 Μαίου στη Νεκρά Ζώνη (με οικοδεσπότη τον ανεκδιήγητο ανθέλληνα Αλ. Ντάουνερ) και στις 28 Ιουλίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο «Πρόεδρος» Έρογλου δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως ο στόχος των Τ/κυπρίων στις διαπραγματεύσεις είναι να διαφυλάξουν την κρατική τους οντότητα... Κι όμως ο Χριστόφιας τον προσκαλεί στο εξοχικό του για φαϊ!!
Ερώτημα: ο Έρογλου θα μεταβεί στα ελεύθερα μέρη προς το Κελλάκι, με τα διακριτικά του ψευδοκράτους στη λιμουζίνα του, όπως κατέρχεται στις «διαπραγματεύσεις»;;

Η ΑΠΟΕΛΛΑΣ παίρνει την πρωτοβουλία μέσω του ηλεκτρονικού ψηφίσματος «ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – ΕΡΟΓΛΟΥ», και καλεί όλα τα πατριωτικά μπλογκ, ιστοσελίδες και ομάδες διαδικτύου, όπως διαδώσουν το ψήφισμα και να καταδικάσουν το εν λόγω δείπνο.

Η εθνική φωνή της Κύπρου πρέπει να ακουστεί, έστω και διαδυκτιακά.

Το περιβόητο δείπνο με τον Τούρκο κατακτητή πρέπει να ακυρωθεί!


ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χάρρυ Κλυνν και ο Μάρκος Λεζές στους «ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ»

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η θεατρική περιοδεία ανά την Ελλάδα του Χάρρυ Κλυνν με τη σατιρική επιθεώρηση «ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ…» και πρωταγωνιστές τον Χάρρυ Κλυνν, τον Μάρκο Λεζέ και τη σατιρική θεατρική ομάδα «ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ»
18 πόλεις μέχρι σήμερα απόλαυσαν την παράσταση και καταχειροκρότησαν τον Χάρρυ Κλυνν στο «ελεύθερο» πράγραμμά του που το συνπαρουσιάζει μαζί τους θεατές του!!!
«Καλογυμνασμένο αποδεικνύεται το κοινό του Χάρρυ Κλυνν που όχι μόνο συμμετέχει στους Χαρρυκλυννικούς αυτοσχεδιασμούς , αλλά επιλέγει και τα θέματα που σχολιάζει ο καλλιτέχνης»
Στις 17 Αυγούστου ξεκινάει η δεύτερη φάση της περιοδείας από τη Νάουσα και ακολουθούν ακόμη 17 πόλεις!
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τις πόλεις και τα θέατρα που θα φιλοξενήσουν την παράσταση...
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο λαός βαρεθεί να γιουχάρει και να φασκελώνει, τι θα κάνει μετά;

  • Η επόμενη ημέρα, γίνεται ολοένα και πιό μαύρη για τους κυβερνώντες (με συγχωρείτε, για τους διακυβερνώντες και ανθύπατους της κυβέρνησης του ΔΝΤ στην χώρα), οι οποίοι άρχισαν ήδη να γεύονται τα "νόμιμα"...
  • Ενώ στα ΜΜΕ (βλέπε καλοπληρωμένα προπαγανδιστικά όργανα) επικρατεί απόλυτη σιωπή, σχεδόν σε καθημερινή βάση διαρρέονται "επεισόδια" πολιτών εις βάρος πολιτικών... Να το θεωρήσω τυχαίο πως οι διαρροές γίνονται μόνο από το διαδίκτυο και από μη φιλο-κυβερνητικούς χώρους;

Ενώ είναι γενική, πλέον, η εντύπωση πως οι Έλληνες πολιτικοί ζούνε σε άλλο κράτος, οι εξελίξεις -μέσω των συνεχόμενων εκδηλώσεων διαμαρτυριών και γιαουρτωμάτων- δείχνουν να γίνονται αρκετά γρήγορες, αυξάνοντας τους φόβους να περάσουν στο επόμενο στάδιο... Στο εξωτερικό (βλ. Τουρκία) ακόμη και ο τελευταίος πολίτης χλευάζει την Ελληνική Πολιτική, ενώ όλοι απορούν με την υπομονή των πολιτών του χώρου (μην γελιόμαστε, ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρέα του έχουν μετατρέψει την χώρα σε χώρο προς ενοικίαση, εύκολο πλουτισμό ή προς αφόδευση κάθε διεθνούς λαμογιού) που αποκαλείται Ελλάδα.
Έτσι, η απορία πλέον γίνεται συγκεκριμένη: πως θα αρχίσει να αντιδράει ο έλληνας πολίτης όταν θα βαρεθεί να φασκελώνει, να γιουχάρει και να γιαουρτώνει όλους αυτούς που τον κλέβουν (για όσο διάστημα θα συνεναινεί η πολιτική σκηνή στο να αποκρύπτονται οι κλέφτες, θα θεωρείται συνένοχη και όχι μόνο ηθικά...) , τον εμπαίζουν και του υποθηκεύουν το μέλλον και την ίδια του την πατρίδα. Πολύ φοβάμαι πως οι επόμενοι τρόποι αντίδρασης δεν θα είναι και τόσο... πολιτισμένοι. Και πολύ φοβάμαι πως η χώρα δεν διαθέτει τόσα ελικόπτερα για να μετακινούνται αυτοί που θα τρώνε τις φάπες...
«Ελλάδα: Οι κυβερνώντες μας στύβουν! Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα του Πρώτου Προγράμματος της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (ARD) που αφορά την Ελλάδα της κρίσης: «Η ελληνική δημοσιονομική κρίση καταπολεμάται με νέα δάνεια. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διερωτώνται, πώς θα αποπληρώσουν όλα αυτά τα χρέη που συσσωρεύονται.»
Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε δηλώσεις από εργαζόμενους σε ταβέρνες της Πλάκας, οι οποίοι εκφράζονται κατά των δραστικών περικοπών λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι ενδιαφέρονται για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα, αλλά κανείς για την ανάπτυξη».
«Τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν όλους τους Έλληνες. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι της κρίσης τη γλίτωσαν για άλλη μια φορά. Αυτό είναι το κλίμα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα: τα σπασμένα καλούνται να τα πληρώσουν εκείνοι που στην πραγματικότητα δεν έχουν άλλα να δώσουν».
Μεταξύ μας, όμως... οι έλληνες πολίτες έχουν να δώσουν πολλά ακόμη... Πολύ σφαλιάρα και πολύ κυνηγητό αναμένεται να πέσει λίαν συντόμως. Και, δυστυχώς, από ολόκληρη την κυβέρνηση, μόνο τον Γιώργο βλέπω να προετοιμάζεται για το επερχόμενο τσουνάμι. Τρέχει, κωπηλατεί, κάνει ποδηλασία, τα λέει με τον Ιερώνυμο (ο οποίος πάντοτε έτρεφε συμπάθεια στους λαθρο-μετανάστες και από ότι φαίνεται και στους λαθρο-κυβερνήτες)... Αν μάθω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει και αναρριχήσεις, τότε θα του δώσω πολλές ελπίδες να διαφύγει και να ζήσει τον "εξωστρακισμό"... Για τους υπόλοιπους, βλέπω να βιώνουν επίπονα τον "εσωστρακισμό" και άλλα πολλά...
 
Αναγνώστης

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ 1974

Το βιβλίο για τις μάχες της ΕΛΔΥΚ το μαύρο καλοκαίρι του '74. Ένα βιβλίο που κάθε Έλληνας Κύπριος, και μάλιστα νέος, πρέπει να διαβάζει.. Να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Είναι γεμάτο ένταση, ακραίο ρεαλισμό και περιγραφική αποτύπωση της ωμής αλήθειας των μαχών, φορτίζει ψυχικά κάθε Έλληνα και ειδικά τους Κυπρίους, που υπέστησαν τα δεινά της προδοσίας… Ιστορίες πόνου, αίματος, αγωνίας για το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Ένα ηχηρό χαστούκι, κατά την άποψή μου, σε αυτούς που με πρόσχημα ότι «όλα είναι προδομένα», δεν υπηρέτησαν την πατρίδα, αλλά κρύφτηκαν δεξιά και αριστερά και δεν κατετάγησαν ως έφεδροι στην Εθνοφρουρά εναντίον του Αττίλα. Είναι αυτοί που διατείνονται σήμερα ότι δεν υπήρξε αντίσταση κατά του εχθρού του '74, για να καλύψουν τη δική τους απουσία! Ναι, υπήρξε προδοσία, δεν δικαιολογούνται όμως οι λιποτάκτες!

Αυτά τα 19χρονα παιδιά, καταπροδομένα από Ελλάδα και από Κύπρο, έμειναν περήφανα στις θέσεις τους, δεν λιποτάκτησαν, παρά την πίκρα της εγκατάλειψης και τους εγχώριους υβριστές τους… Αντάξιοι των Μαραθωνομάχων, των 300 του Λεωνίδα, των νεότερων του Αλβανικού έπους τίμησαν την ιστορική στολή του Έλληνα στρατιώτη σεβόμενοι, μάλιστα, παρά το πάθος της μάχης, τους αιχμαλώτους του εχθρού. Αγνοί νέοι, καθαρές ψυχές γεμάτες αυταπάρνηση και αλτρουισμό, γνήσια ελληνικές. Δεν υποχώρησαν ακόμα κι όταν περνούσαν τα άρματα πάνω από το σώμα τους.

Ένας σωστός διαχωρισμός του συγγραφέα, άλλο πατρίδα και άλλο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν πολεμήσαμε για την κυβέρνηση, μας λέει, αλλά για τη διαχρονική τιμή της πατρίδος. Θυσίασαν την προσωπική τους ζωή, σακατεμένοι, ψυχικά άρρωστοι και ανάπηροι οι πιο πολλοί, για να τους πετάξει η επίσημη πολιτεία Ελλάδος και Κύπρου έξω από τα πολυτελή της γραφεία για να μην ενοχλούν. Η ίδια ιστορία με όλους τους ήρωες της ιστορίας μας, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά και εκατοντάδες γνωστούς και κυρίως αγνώστους απλούς ανθρώπους, που θυσίασαν τα πάντα για την πατρίδα, για να εισπράξουν την παραγνώριση και την ασέβεια της επίσης πολιτείας, η οποία έχτισε τις καρέκλες της πάνω στο αίμα τους.

* Φιλόλογος

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είχε άλλο τίτλο. Όπως,

«Η υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων»,

«Οι νεκροί ζωντανοί αντιστέκονται»,

«Στην κόλαση της ΕΛΔΥΚ»,

«Πόνος κι αγάπη Πατρίδας».


Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά οι καταγγελίες όλο και περισσότερων αστυνομικών που υπηρετούν στο ΑΤ Ομονοίας, Ακροπόλεως, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα, ότι υψηλόβαθμοι από την ΓΑΔΑ, επισκέπτονται αυτά τα τμήματα και απευθύνονται στους κρατούμενους ρωτώντας με ζήλο και αγωνία αν...
Διαβάστε περισσότερα...

H ΣΕΧΤΑ βοηθά τους πολιτικούς να ξαναπάρουν πίσω τις Κρατικές λιμουζίνες τους - Τι εννοούσε ο "ποιητής" της προκήρυξης;

Οι "ιδεολόγοι" της Ελληνικής "τρομοκρατίας" στήριξαν και πάλι το σύστημα που υποτίθεται πως πολεμούν !!!

Επ' ευκαιρία της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, η κυβέρνηση βρίσκει αφορμή για να επαναφέρει το ζήτημα αναγκαιότητας για θωρακισμένες κρατικές λιμουζίνες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία στους "εκπροσώπους" της Ελληνικής "δημοκρατίας".

Πληροφορίες κάνουν λόγο οτι οι πρώτες παραγγελίες θωρακισμένων κρατικών αυτοκινήτων θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προστασία των "εθνοσωτήρων" της εξουσίας απο τους... "αντιεξουσιαστές τρομοκράτες"

Οι "τρομοκράτες" βέβαια εκτέλεσαν το Σωκράτη Γκιόλιας στο σπίτι του και οχι στο θωρακισμένο αυτοκίνητο που δεν είχε. Για να τον εκτελέσουν προφασίστηκαν μάλιστα οτι κάποιος του κλέβει το αυτοκίνητο. (Για τα κρατικά ποιός νοιάζεται ;)

Πως όμως μια "τρομοκρατική" προκήρυξη γίνεται προφητεία μελλοντικών κυβερνητικών αποφάσεων ;;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Σκασμός!

Νικοπούλου ΧαράΗ Χαρά Νικοπούλου (όπως και ο Σταύρος Λάλας, όπως και ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαεδίν Καραχότζα, όπως και η γενναία δασκάλα του Περλεπέ στα Σκόπια Κατερίνα Βίδα, αλλά και κάθε άλλη φωτεινή μορφή του συγχρόνου Ελληνισμού) αποτελεί σύμβολο για κάθε Έλληνα, απάγκιο στην ταραγμένη ψυχή του και παράδειγμα προς μίμηση σε μία εποχή παρακμής και εσωτερικής ερείπωσης.
Για τον λόγο αυτό και είναι τουλάχιστον ύβρις να αποπειρώνται κάποιοι να καπηλευτούν την ηρωική και πρότυπη στάση ζωής τους για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου «κατηγορήθηκε» ως εθνικίστρια, ως ενεργούμενο πολιτικών προσώπων, ως εκπρόσωπος ενός βαθέος κράτους. Και όλα αυτά δεν τα έλεγαν απλώς οι λίγοι τουρκόφρονες κάτοικοι της Θράκης μας, αλλά κυρίως οι εκπρόσωποι του εθνομηδενισμού στη χώρα μας, σε μία λυσσαλέα προσπάθειά τους να πλήξουν τον εθνικό της αγώνα ενάντια στους πρακτορίσκους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
Για χρόνια η Χαρά Νικοπούλου ισορροπούσε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να επιτελέσει το εκπαιδευτικό της έργο, πιστή στην παράδοση των Ελληνίδων διδασκαλισσών, που μπόλιασαν με την εθνική προσφορά τους τα Ελληνόπουλα σε δύσκολους καιρούς. Και οι καιροί είναι το ίδιο δύσκολοι σήμερα (ίσως δυσκολότεροι!) για τα ελληνόπουλα των πομακικών χωριών της Θράκης μας. Στις δύο άκρες του σχοινιού βυσοδομούσαν Τούρκοι εθνικιστές και Έλληνες εθνοδημενιστές προσπαθώντας να την γκρεμίσουν ανά πάσα στιγμή. Η Χαρά όμως τα κατάφερνε μια χαρά! Όλοι οι Έλληνες γνώρισαν και αναγνώρισαν την τεράστια εθνική προσφορά της, κυρίως μέσα από τις εκπομπές του Κ. Χαρδαβέλλα, αλλά και από τις πολλές εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπό της από κρατικούς και πολιτιστικούς φορείς.
Κι όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας διαχρονικά ανίκητος, σε κάθε εποχή, εχθρός: η βλακεία! Οι εκπρόσωποί της, σε αντίθεση με τη συνειδητή δολιοφθορά των άλλων, χωρίς να συνειδητοποιούν τη ζημιά που κάνουν, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το έργο και την προσφορά της γενναίας δασκάλας. Η πατριδοκαπηλία στην οποία αναλώθηκαν και η αναίσχυντη προσπάθεια για κομματική εκμετάλλευση του προσώπου της ήρθαν να «δικαιώσουν» τις λάσπες και τον οχετό της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας των εχθρών της πατρίδας μας.
«Με σκοτώσανε και με αφήσανε άταφη, με πετάξανε στα όρνια», ήταν η τελευταία δήλωση απελπισίας της γενναίας δασκάλας, που βλέπει με οδύνη τους υποτιθέμενους «δικούς της ανθρώπους», να σκυλεύουν όσα δημιούργησε και να τα βυθίζουν στη δυσωδία της καθημερινότητάς τους.
Τι μπορεί να πει κανείς για να εμψυχώσει μία γυναίκα που θυσίασε την προσωπική της ζωή και την οικογενειακή της γαλήνη μένοντας πιστή στις ιδέες της και στο αξιακό της σύστημα; Μια γυναίκα που έγινε παράδειγμα και σύμβολο για όλους μας. Σίγουρα τίποτε! Διότι δεν το έχει ανάγκη.
Μπορούμε όμως να πούμε μία κουβέντα σε όλους αυτούς που επιμένουν να πετούν τα άγια τοις κυσί, με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσαν να την καταλάβουν: «Σκασμός, επιτέλους! Η κατρακύλα σας και η υπομονή μας έχουν τα όριά τους!».

του Γιάννη Κουριαννίδη
 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 12ης Αυγούστου 2010 της εφημερίδας Στόχος.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μαράθι ένα μικρό νησάκι κοντά στους Λειψούς Δωδεκανήσου

Τι λες βρε παιδί μου, ο κακός ο Μπερλουσκόνι; Εάν αυτό δεν είναι διαφήμιση για τη χώρα και τον τουρισμό τότε ποιά είναι; Γιατί τα ΜΜ”Ε” δεν έβγαλαν άχνα;

Γιατί ήταν απασχολημένα με το να αναπαράγουν τις προπαγανδιστικές αηδίες της νατοϊκής αριστεράς για το πόσο κακός είναι ο Μπερλουσκόνι…

δείτε εδώ

το θέμα το είδαμε στο olympia.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP