Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

13 ώρες πριν από το τέλος του κόσμου...


Χρόνια το ακούγαμε, το συζητούσαμε, το είχαμε δει στην κινηματογραφική ταινία "2012".  Σχεδόν 13 ώρες μας χωρίζουν από το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια. Σας υπενθυμίζουμε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 13:11 ώρα Ελλάδας στις 21 - 12 - 2012.
Σας το αναφέρουμε για να δρομολογήσετε τις δουλειές σας!
Τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου θα καταστραφούν, αστεροειδείς.......
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΦΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

metanastis

ΣΤΡΑΒΟΙ ΚΟΥΤΣΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ; ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ‼!
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 20χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Σερβίας, διότι σε βάρος του έχει εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Σερβικές Αρχές, κατηγορούμενος για το...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άρειος Πάγος αποκατέστησε την «Τάξη» των πραξικοπημάτων…

 το είδαμε εδώ
 Άστραψε και βρόντηξε για άλλη μια φορά η ΑΠΑΤΗ περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Με διαδικασίες «εξπρές» ο Άρειος Πάγος έβγαλε μια απόφαση για τη ΦΡΙΚΗ των χαρατσιών, όπως ακριβώς πρόσταξε η κατοχική κυβέρνηση, ανατρέποντας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας…

Η «Τάξη»...

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις στην Βίλα...τώρα τους έπιασε η φαγούρα...


VILA-AMALIAΤόσα χρόνια ήταν κρατικό κτίριο και είχε και ρεύμα κανονικότατα. Α ρε Δένδια μπάτμαν...
Πριν από λίγο έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι οι 8 προσαγωγές που είχαν γίνει από το πρωί στη Βίλα Αμαλία, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Από τους συλληφθέντες οι 6 είναι Έλληνες ενώ οι άλλοι δύο Γερμανοί. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις απο την αστυνομία, δεν έχουν ξεκαθαριστεί και οι κατηγορίες. Αναμένουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση Αλβανών σε Αφρικανό

Ακόμα ένα “ρατσιστικό’’ έγκλημα: Επίθεση Αλβανών σε Αφρικανό

Nτου απο πολυμελή ομάδα Αλβανών σε Αφρικανό,  στον οποίο επιτέθηκαν όλοι μαζί με γροθιές, κλωτσιές και καρέκλες επειδή θεώρησαν ότι τους παίρνει την δουλειά.
Το επεισόδιο ξεκίνησε στο καφενείο του χωριού Πλατύ στην Καλαμάτα, όταν δυο Αλβανοί έβρισαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Που πας ρε Δημαρά ;

Τι το ήθελε και σηκώθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου "η απομυθοποίηση του ευρώ" του Κατσανέβα.
Πρόλαβε , είπε λίγες προτάσεις και έφαγε κράξιμο χωρίς ιδιαίτερο λόγο . Τελικά έκατσε κάτω απογοητευμένος.
Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι όχι η οργή του κόσμου αλλά το ότι άτομα σαν τον Δημαρά δεν έχουν πιάσει καθόλου τον παλμό του κόσμου και ζούν στον δικό τους κόσμο.
Μετά λοιπόν μην απορούν για το κράξιμο που τρώνε .
Όταν έχεις υπηρετήσει...
Διαβάστε περισσότερα...

Πέρασε ο "τσαμπουκάς" του Στουρνάρα.

Tο Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου, λειτούργησε σαν μηχανισμός στήριξης της κυβέρνησης.  Έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργού Οικονομικών, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος, και προκειμένου το Δημόσιο να μην υποστεί βλάβη των εσόδων του».
Είναι γελασμένος ο πνευματικά ανάπηρος , βαλτός υπουργάκος αν νομίζει πως θα μπορέσει να εισπράξει χαρτζιλικάκι (γιατί αυτό θέλει τέτοιος ξεφτίλας που είναι) απο έναν λαό που δυσκολέυεται να αγοράσει ψωμί για να ζήσει.
Κι ας τολμήσουν οι δοσίλογοι να στείλουν τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλαφούζος: Ο κανιβαλισμός και η «στημένη» βλακεία σε παράκρουση


το είδαμε εδώ
Σε ένα καθεστώς αποσυνθετικής σαπίλας οι μαφιόζικες πρακτικές, αλλά και η αυθάδεια της βλακείας «τρέχουν» σαν χείμαρρος…
Στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα όλα αυτά τα κανιβαλικά κρούσματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο: Εδώ έχουν αλωθεί τα πάντα από «μαφιόζους» και «νονούς» και τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά τους όργανα. ΟΙ πρακτικές τους, συχνά, ξεπερνούν και τον επαρμένο κανιβαλισμό των πωρωμένων γκάνγκστερ…
Διαβάστε περισσότερα...

Σύντομη ιστορία της δραχμής

                                                                      
το είδαμε εδώ 
Γιώργος    Μητροπέτρος
Οικονομολόγος, μέλους συμμορία της δραχμής                                                                                                                                                                                           

Η δραχμή καθιερώθηκε στην  αρχαία Ελλάδα από το...
Διαβάστε περισσότερα...

Εφηβεία και συναισθηματική απογοήτευση

  Η ψυχολογία του εφήβου και ο ρόλος του γονιού.
Στην εφηβεία, η προσοχή των παιδιών στρέφεται από το οικογενειακό περιβάλλον στους συνομηλίκους και τους φίλους.
Μέσα από τις παρέες και στη συνέχεια από το συναισθηματικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια περιέχουν...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά, αφού αυτή είναι η γιορτή τους, η γιορτή των δώρων και των παιχνιδιών. 


Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια παιχνίδια όμως περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, πριν...
Διαβάστε περισσότερα...

Λαχανικά: Μια διατροφική ασπίδα… στο πιάτο σας

Η κατανάλωση λαχανικών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, αποτελώντας μέρος της ισορροπημένης διατροφής. Με διατροφή πλούσια σε λαχανικά ο οργανισμός μας επωφελείται με άφθονα αντιοξειδωτικά που δρουν προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά κ.ά. Τα οφέλη τους
Τα αντιοξειδωτικά...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP