Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Και ο Άραξος ορμητήριο για βομβαρδισμό του Καντάφι!

ImageΠλήρης επιβεβαίωση του defencenet.gr για την χρήση της βάσης του Αράξου ως ορμητήριου ("Τέσσερα αεροδρόμια δίνουν στο ΝΑΤΟ") για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη, πανηγυρική διάψευση της κυβέρνησης για άλλη μιά φορά (μόλις χθες ο ΑΝΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έλεγε ότι "Μόνο η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί, αλλά όχι για βομβαρδισμούς") και εν τέλει όλη η δυτική Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο αεροδρόμιο βομβαρδισμού της Λιβύης!
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΑ, τα οκτώ βελγικά μαχητικά F-16 MLU (επτά μονοθέσια και ένα διθέσιο) που βρίσκονται στον Άραξο θα χρησιμοποιηθούν στις επιδρομές κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη. Εδώ δημιουργούνται μεγάλα ζητήματα που πέρα από οτιδήποτε άλλο ακούν στο όνομα "ανταλλάγματα". Τι έχει να κερδίσει η χώρα από την μετατροπή της σε βάση βομβαρδισμού βεδουίνων;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ Α.Φ. ΕΠΑΛΞΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τρίτη δύναμη πλησιάζοντας το 6% από 3,5% που είχε λάβει πέρυσι είναι η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ανάδειξη του 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΠΑΝ. 

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ είναι μέλος της ΕΦΑΕΦΠ. 

Τα πλήρη αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν ώς εξής:

Πρωτοπορία (ΔΗΣΥ) 48,1%, 1697 ψήφους και 10 έδρες.
Προοδευτική (ΑΚΕΛ) 38,2 %, 1349 ψήφους, και 8 έδρες,
Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη 5,8%, 134 ψήφους και 1 έδρα
Αναγέννηση (ΔΗΚΟ) 4,27%, 151 ψήφους και 1 έδρα
Αγώνας (ΕΔΕΚ) 3,73%, 132 ψήφους και 1 έδρα

Πρώτο έτος: Πρωτοπορία 405 ψήφοι, Προοδευτική 265, ΑΦΕ 46, Αναγέννηση 46, Αγώνας 23.

Δεύτερο έτος: Πρωτοπορία 450 ψήφοι, Προοδευτική 306, ΑΦΕ 69, Αγώνας 25, Αναγέννηση 24.

Τρίτο έτος: Πρωτοπορία 381 ψήφοι, Προοδευτική 301, Αγώνας 36, ΑΦΕ 28, Αναγέννηση 27.

Τέταρτο έτος: Πρωτοπορία 327 ψήφοι, Προοδευτική 313, ΑΦΕ 32, Αγώνας 30, Αναγέννηση 29.

Και οι υπόλοιποι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές: Προοδευτική 164 ψήφοι, Πρωτοπορία 164, Αγώνας 26, Αναγέννηση 24, ΑΦΕ 17 ψήφοι.

Διαβάστε περισσότερα...

''Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω…''



Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει τους τίτλους στην ταινία
“Οι ιππείς της πύλου” του Νίκου Καλογερόπουλου.

Άκου ρε γιε της καλογριάς,
ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
και το δεξί σου χέρι
κι εκείνος που καλύτερα
απ’ ολουνούς σε ξέρει.
Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
με τουρκοπούλες και καλογριές
και σ’ αραδιάζουνε βρισιές.
Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
με ντερβησάδες στήνεις χορό
και με ρωτάν και τι να πω;
Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
μ’ Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
και σε ρωτάω τι να τους πω.
Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
έχω και τουμπερλέκια
κι όπως γουστάρω τα βαρώ
και σπάω τα ζεμπερέκια.
Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό,
είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο.
Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
όπως στα λέω να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης σεβνταλής,
Καραϊσκάκης μπεσαλής.
Καραϊσκάκης γεια χαρά,
γεια σου ρε γέρο του Μοριά
και γεια που σ’ αγαπάνε.
Γεια τους που δε λυγίζουνε
και που δεν προσκυνάνε.
Λένε για μένα τα καρακόλια,
άκου τι λένε να μη γαμεί,
μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
που ‘χετε αητό πατέρα
κι όποιος δε με κατάλαβε,
τότε ας μας κάνει αέρα.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.
Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.
Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
μαζί τους είμαστε κι εμείς
μαζί σας είμαστε κι εμείς

Διαβάστε περισσότερα...

Γκαζάκια στο γραφείο του Αν. Λοβέρδου

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ '' ΥΠΑΤΙΑ'';
EMEIΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟΙ...

Τρία γκαζάκια εξερράγησαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, λίγα λεπτά πριν από τις έξι το απόγευμα. προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Το γραφείο του Α. Λοβέρδου βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος 6 στην Αθήνα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε αν στο γραφείο, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου υπήρχαν εκείνη την ώρα υπάλληλοι και επισκέπτες.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΡΑΤΕΡΟ

KAI O KATΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΑΝΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΟΖ φέρνει πόλεμο;



Η Τουρκία πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη «εχθροπραξία» κατά της χώρας μας στο πεδίο μάχης της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) επιλέγοντας για μια ακόμη φορά τη χρήση στρατιωτικών μέσων
Με τη χρήση πολεμικού πλοίου, εφάρμοσε για μία ακόμη φορά τη γνωστή της στρατηγική προκειμένου να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Καστελόριζου, προκαλώντας παράλληλα και την ισραηλινή αντίδραση.

Το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, με καθυστέρηση δύο τουλάχιστον ημερών, έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία αναφορικά με την παρενόχληση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS-Explora, το οποίο είχε μισθωθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση με σκοπό την εκτέλεση βυθομέτρησης εντός της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία αντέδρασε δυναμικά αποστέλλοντας την κορβέτα «Bandirma» (F502), η οποία το Σάββατο 12 Μαρτίου προσέγγισε το ιταλικό σκάφος προειδοποιώντας το να διακόψει τις μετρήσεις και να εγκαταλείψει την περιοχή, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται παράνομα (χωρίς άδεια) εντός της τουρκικής ΑΟΖ! Το ιταλικό σκάφος που εκτελούσε τις υποθαλάσσιες έρευνες – μετά το πέρας των οποίων θα ποντιζόταν καλώδιο οπτικών ινών που θα συνέδεε το Ισραήλ με την Ιταλία – είχε ζητήσει και λάβει σχετική άδεια από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Ο κυβερνήτης του πλοίου ενημέρωσε την αρμόδια εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν, καθότι το πλοίο (που δεν είναι πολεμικό) δεν είχε καμία απολύτως σχέση / αρμοδιότητα να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές. Η εταιρεία στη συνέχεια ενημέρωσε για το συμβάν την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ, οπότε το θέμα έφθασε στο ΓΕΕΘΑ, πλην όμως τον χειρισμό του ανέλαβε το Υπουργείο των Εξωτερικών.

Το ιταλικό πλοίο διέκοψε τις έρευνες και στη συνέχεια κινήθηκε με τη συνοδεία της τουρκικής κορβέτας εκτός της ελληνικής ΑΟΖ. Όταν εισήλθε στην κυπριακή, η «Bandirma» απομακρύνθηκε, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη καταγεγραμμένη εχθροπραξία, η οποία έληξε με την καταγραφή των τουρκικών διεκδικήσεων. Το ελληνικό ΥΠΕΞ απέκρυψε το γεγονός, προκειμένου να κρατηθούν κατά την πάγια τακτική χαμηλοί τόνοι, μέχρις ότου (άγνωστο πως) υπήρξε διαρροή στην εφημερίδα «Αυγή». Η μη ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Αθήνας δημιουργεί ένα «ύποπτο κενό» στην περιοχή του Καστελορίζου (βλ. τις αποκαλύψεις Ρολάνδη στο τρέχον τεύχος Μαρτίου του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τ.13 που κυκλοφορεί πανελλαδικά), που έρχεται να καλύψει η Άγκυρα!

Η τουρκική ενέργεια προκάλεσε την ισραηλινή αντίδραση, η οποία σύντομα αναμένεται να λάβει πιο σαφή μορφή, διότι παρεμποδίστηκε ένα έργο που αφορά τα συμφέροντα του εβραϊκού κράτους και διέρχεται μέσω της ελληνικής ΑΟΖ. Ωστόσο πρέπει να επισημανθούν τρία σημεία:

Α. Η τουρκική αντίδραση δεν πραγματοποιήθηκε μέσω της αποστολής σκάφους της Ακτοφυλακής αλλά του Τουρκικού Ναυτικού, το οποίο μάλιστα φαίνεται ότι περιπολεί βάσει σχεδίου στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ με αποστολή να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια ξένης δύναμης / εταιρείας, η οποία δεν θα έχει λάβει την άδεια από την Άγκυρα. Συνεπώς η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και έχει προσδιορίσει κανόνες εμπλοκής.

Β. Η ελληνική πλευρά υπέστη την πρώτη της ήττα στον πόλεμο της ΑΟΖ καθότι η τουρκική κορβέτα όχι μόνο προσδιόρισε το εύρος της τουρκικής διεκδίκησης δίνοντας το στίγμα (!) γεωγραφικού μήκους 32ο 16΄18’’ δυτικά του οποίου (ανοικτά των κυπριακών ακτών) η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα, αλλά κατέστησε άμεσα σαφές προς την Ελλάδα, την Κύπρο και ειδικά το Ισραήλ, ότι δεν υφίσταται συνέχεια των μεταξύ του ΑΟΖ, «εξουδετερώνοντας το φρούριο» του Καστελόριζου.

Γ. Αποτελεί παράδοξο το γεγονός της αναφοράς – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες – των τουρκικών στρατιωτικών αρχών σε ύπαρξη τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι (1982, ενεργοποιήθηκε μετά τη συλλογή των προβλεπόμενων κυρώσεων στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και συνεπώς δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή (εξαίρεση αποτελεί ο καθορισμός ΑΟΖ στην κλειστή Μαύρη Θάλασσα).

Η εμπλοκή συνιστά επιβεβαίωση του «κρυφού casus belli» που έχει γνωστοποιηθεί στη χώρα μας και είναι συνέχεια της δήλωσης Νταβούτογλου περί τοποθέτησης του Καστελορίζου στην Μεσόγειο. Η επιθετική αυτή ενέργεια έρχεται να απαντήσει σε ισραηλινές δηλώσεις περί ελληνικής ΑΟΖ, η οποία εσφαλμένα δεν ανακηρύσσεται. Πιθανόν η Άγκυρα να σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει και σε ανακήρυξη ΑΟΖ, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες νέες κινήσεις στο μέτωπο της ΑΟΖ, όπου η ισραηλινή εμπλοκή αναμένεται να είναι πολύ πιο συγκεκριμένη διότι επηρεάζονται πλέον ανοικτά και ισραηλινά συμφέροντα. Σε Αθήνα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ και φυσικά στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν ότι η τουρκική ενέργεια αποτελεί προοίμιο πρόκλησης προσχεδιασμένη κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να διαπιστωθεί η «αντοχή» του πιο αδύναμου κρίκου της αλυσίδας, που είναι χωρίς αμφιβολία η Ελλάδα…
Διαβάστε περισσότερα...

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠ ΕΞΩ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...

(Ανανέωση 18.16): Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές  SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.
Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!
Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της  συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:
- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.
- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ως βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.
Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους
Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...
Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.
Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.
Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».
Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα. 

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΛΑ!!!ΤΡΕΞΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ!!!


 δείτε κι εδώ (αν αντέχετε)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥΛΑΓΕ ΠΑΝΤΑ...ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δεκάδες ηλίθιοι μας βομβαρδίζουν με εσχατολογικές μπούρδες με αφορμή τα όσα τραγικά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ιαπωνία.

Δείτε μια ανάρτηση που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και κανείς δε ξέρει από που ξεκίνησε (στο μικρό ψάξιμο που κάναμε δε βρήκαμε συγκεκριμένη πηγή), δεν δίνοται συγκεκριμένα στοιχεία και κλείνει με το απίστευτο:
''Ενδεχομένως αυτά τα φαινόμενα να συμβαίνουν στη Φύση και φαίνεται πως οι ήπειροι κυριολεκτικά υποχωρούν μπροστά στην ανθρωπότητα.''

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ


Μυστηριώδεις ρωγμές υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη...
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα ένα ξεβράκωμα του πατριδέμπορα Καρατζαφέρη

Δείτε και γελάστε με τη ψυχή σας με τις δεκάδες κολωτουμπες του προδότη





πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννος και Σηφουνάκης γεύτηκαν το γιούχα


  • Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ακούνε τα... σχετικά τους
  • Σύνδρομο καταδίωξης έχει πάθει ο Πάγκαλος ή Τσιπρίτιδα;
Όπως πάει το πράγμα, τελικά ή θα σταματήσουν να βγαίνουν έξω οι πολιτικοί ή θα βγει και κανα τραγουδάκι λαϊκό που θα μιλάει για το γιούχα και την ξεφτίλα που βιώνουν οι πολιτικοί της χώρας, όποτε τολμούν να βγούνε από τα σπίτια τους...
Βέβαια, ο Πάγκαλος δεν χαλάει τη ζαχαρένια του για γιουχαΐσματα. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε. Εξάλλου, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να επιζητά τα γιουχαΐσματα, για δικούς του λόγους...
Τί έγινε μετά και το κράξιμο που έφαγε ο brother του πρωθυπουργού, ο Νίκος;
Πήραν και άλλοι τα σχετικά "διαπιστευτήρια"; Μα, φυσικά! Αυτό έλειπε... Να μην γευτούν την... αναγνωρισιμότητά τους!
Τελικά δεν είναι καλό να κυκλοφορεί πολιτικός στη Χώρα...
Ο Κόσμος μόλις τους αναγνωρίζει τα παίρνει και αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Μετά τις φραστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δέχτηκε και επίθεση με γιαούρτια, το τελευταίο θύμα της οργής του κόσμου υπήρξε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο θέατρο Αθηνών, όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου για να παρακολουθήσει την παράσταση "Σλουθ", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Αρκετοί θεατές άρχισαν να του φωνάζουν "έξω", "ντροπή", "φύγε" τη στιγμή που κατευθυνόταν στη θέση του.
Φαίνεται πως το σχόλιο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, "θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες" ήταν προφητικό εάν συνυπολογίσουμε τα περιστατικά που ...
έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.
Και τελείωσε; Αυτό ήταν;
Όχι φυσικά... Το γιούχα μόλις άρχισε. Και έπεται συνέχεια...
Έτσι, σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά.
«Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην ...
αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.
Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του...
Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Θόδωρος ο πολλά βαρύς, έχει πάθει κάτι σαν Τσιπρίτιδα, Συριζίτιδα... θα σας γελάσω. Πάντως, δικιά μας συμβουλή είναι πως πρέπει να το κοιτάξει αυτό το σύνδρομο καταδίωξης που έχει. Να το δει σύντομα, γιατί μπορεί να... μεταλλαχτεί και να φύγει το σύνδρομο και να μείνει μόνο η καταδίωξη...!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP