Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ασθενείς σε απόγνωση

Ελπίδα και στήριξη αναζητούν χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, έμειναν ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην δύνανται να προβούν σε εξετάσεις και να ακολουθήσουν ιατρικές αγωγές.
Πρόκειται για ανθρώπους που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει άρδην και να μετατρέπεται σε ένα καθημερινό «κυνήγι επιβίωσης».

Έλληνες πολίτες που πλήρωναν χρόνια τις εισφορές τους και τώρα λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία και προς τον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Τα στατιστικά στοιχεία για τους τελευταίους έξη μήνες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο παρέχει...
Διαβάστε περισσότερα...

Ηράκλειο: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής

Με κάθε τρόπο οι αντιρατσιστές παλεύουν να κάνουν τον Μιχαλολιάκο πρωθυπουργό.
Και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας !

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν απόψε πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ίδρυση γραφείων της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την πορεία διοργάνωσε η «Συνέλευση γειτονιάς Αγίου Δημητρίου» και ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Λιοντάρια και συνεχίστηκε σε δρόμους της πόλης.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν ένα πανό με σύνθημα «Όχι...
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ! ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΒΙΑΣΤΗ !

...ας μας διαψεύσουν οι υποστηρικτές της αστυνομίας !!!
Αντιγράφουμε απο την σελίδα της χρυσής αυγής...
 Δεκάδες Χρυσαυγίτες αποδοκίμασαν έντονα τον Πακιστανό βιαστή της ανήλικης Ελληνίδας κατά την μεταγωγή του από την Σύρο στο λιμάνι του Πειραιά. Ισχυρή αστυνομική δύναμη φυλά τον Πακιστανό από την οργή του ελληνικού λαού που έχει ξεχειλίσει.

Για μια ακόμη φορά οι μπάτσοι ξεβρακώνονται και αφήνουν να φανεί το εμετικό , αντεθνικό, μισελληνικό τους πρόσωπο.
Δεν έχει προηγούμενο το μίσος που νιώθουν τα "παιδιά της αστυνομίας" για κάθε Έλληνα πολίτη.
Είμαστε σίγουροι πως είναι πεπεισμένοι πως κάνουν το σωστό , πως αυτοί είναι ο νόμος κλπ
Ας τολμήσουν οι μπάτσοι να αντικρίσουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτες δηλώσεις της δικηγόρου του μανιακού παιδόφιλου Πακιστανού ...Συνέκρινε το αποτρόπαιο έγκλημα με το ατύχημα του στρατιωτικού με την μηχανή στην Πατησίων!!!

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω τα λέει γυναίκα που μπορεί να είναι και μάνα....
Συνήγορος υπεράσπισης του Πακιστανού ορίστηκε η δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου από τη Μύκονο η οποία με γραπτής της δήλωση είπε τα παρακάτω:
«Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού διότι με διώρισε η Ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κώδικο Περί Δικηγόρων.
Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα 35 χρόνια της δικηγορίας μου (30 στη Σύρο και 5 στην Αθήνα) να εισπράξω την αποζημίωση, που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ επαγγέλματος συνήγορο.
Ο εντολέας...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP