Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά

Αντιγράφουμε απο το καθεστωτικό "ζούγκλα".


Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τον εντοπισμό του στρατοπέδου εκπαίδευσης αντικαθεστωτικών της Συρίας ,σε τουρκικό έδαφος ,στην επαρχία Χατάι και μία νέα πληροφορία που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Xουριέτ» της Κωνσταντινούπολης έρχεται να επιβεβαιώσει την άμεση και χωρίς καν διπλωματικά προσχήματα ,ενεργή ανάμειξη της Άγκυρας...
στις δραματικές εξελίξεις στην Εγγύς Ανατολή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα, η έδρα του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» βρίσκεται στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα και δίπλα από το στρατόπεδο που φυλάσσεται νυχθημερόν από την τουρκική Στρατο-χωροφυλακή. Η διεύθυνση της έδρας του στρατού των αντικαθεστωτικών προκύπτει και από την επίσημη ιστοσελίδα του « Free Syrian Army» που άρχισε να λειτουργεί.
 Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.free-syrian-army.com . Ως επικεφαλής αναφέρεται ο συνταγματάρχης Reyad Musa Al Asaad και ως υπαρχηγός ο συνταγματάρχης Malek Abdul Halim Kurdy.
 Ως επικεφαλής των επιχειρήσεων (επιτελάρχης) αναφέρεται ο επίσης συνταγματάρχης Ahmad Hijazi Hijazi ενώ υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είναι ο Ismail Sheikh Saleh ο οποίος απαντά στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 00905369631274 .


 Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί αποδεδειγμένα σε τηλέφωνο τουρκικής κινητής τηλεφωνίας.
 Το γραφείο δημοσίων σχέσεων του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» δραστηριοποιείται έντονα στα Social Media (Facebook, Τwitter) και στο ..Youtube.
 Κλιμακώνεται η κριτική στον Ερντογάν

Η ύπαρξη, πέραν κάθε αμφιβολίας, επίσημου στρατηγείου των αντικαθεστωτικών της Συρίας όπου Τούρκοι και Σύροι ανώτεροι αξιωματικοί, 500 μεσαία στελέχη του επίσημου στρατού της Συρίας, κλιμάκιο της τουρκικής ΜΙΤ ( Μυστικές Υπηρεσίες) αλλά και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, εκπαιδεύουν Σύρους αντάρτες καθώς και το γεγονός ότι η επίσημη έδρα του στρατιωτικού σκέλους των Σύρων ανταρτών βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος, προκαλούν πλέον την άμεση αντίδραση σχολιαστών και αναλυτών, στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
 Διογκώνεται καθημερινά το κύμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής ενώ ενισχύονται οι ανησυχίες εκείνων που οσμίζονται πως μεταξύ των εκπαιδευομένων Σύρων ανταρτών συμπεριλαμβάνονται και μέλη φανατικών ισλαμικών οργανώσεων της Συρίας (Αδελφοί Μουσουλμάνοι κλπ).
 Οι ίδιοι κύκλοι, στους οποίους μετέχουν πολλά γνωστά ονόματα της τουρκικής δημοσιογραφίας ,αναρωτιούνται για το εάν και κατά πόσο, αυτή η ολοκληρωτική εμπλοκή της Τουρκίας στο νέο «Ανατολικό Ζήτημα» ενισχύει αντί να μειώνει την καχυποψία των παραδοσιακών συμμάχων της Άγκυρας (Αμερική ,χώρες του ΝΑΤΟ) ,ενώ παράλληλα προκαλεί το παραδοσιακά αρνητικό ανακλαστικό του αραβικού κόσμου αφού η δραστηριότητα αυτή θυμίζει έντονα την ακόμη πρόσφατη για τους Άραβες οθωμανική παρουσία στα εδάφη τους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP