Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η λύσσα της Ρεπούση εναντίον του μαθήματος των θρησκευτικών συνεχίζεται…

Απολαύστε παρακάτω την συντονισμένη επίθεση ενάντια στο μάθημα των θρησκευτικών που διδάσκεται στα σχολεία. Απολαύστε για ακόμα μια φορά την εν λόγω κυρία σε στιγμές επίθεσης προς το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Στιγμές για τις οποίες θα χοροπηδούν από τη χαρά τους τα κέντρα της Νέας Τάξης που επιδιώκουν... την μελλοντική ισλαμοποίηση μας. Απολαύστε:    
Μαρία Ρεπούση: «Μάθημα θρησκειολογίας, που να απευθύνεται σε όλους τις μαθητές»
Η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής τις ΔΗΜΑΡ και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του κόμματος μιλώντας σήμερα (31/1/2013) στη Νόνη Καραγιάννη και τον ΑΘΗΝΑ 9.84 σχετικά με την τροπολογία για τους ιμάμηδες τις Θράκης έκανε αναφορές και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Εμείς στο σχολείο δεν θέλουμε να διδάσκεται η κατήχηση είτε η ορθόδοξη κατήχηση είτε η μουσουλμανική κατήχηση, το Κοράνι. Τα Θρησκευτικά να είναι ένα μάθημα που να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Να διδάσκει τις θρησκείες που υπάρχουν, τις διαφορές, τις ομοιότητες, να είναι περισσότερο θρησκειολογία». (http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6366.html)
. . .

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Μ. Γιαννακάκη και Μ. Ρεπούση, σχετικά με τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών»

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τις υπ’αριθμ. 91109/Γ2/10.07.2008 & 104071/Γ2/4.8.2008 εγκύκλιους του αρμόδιου Υπουργείου, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται απαλλαγής από την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, εφόσον έχει προηγηθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων του μαθητή, είτε του ίδιου αν είναι ενήλικος, στην οποία αναφέρεται ότι δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το εν λόγω μάθημα για λόγους συνείδησης.

Οι εγκύκλιοι αυτοί έρχονται ως απόρροια της υπ’αριθμ. 77Α/25.6.2002 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της σχετικής γνωμοδότησης του Συνηγόρου του Πολίτη του 2002 καθώς και της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εναντίον της χώρας μας, της 21ης Φεβρουαρίου 2008, στην υπόθεση «Αλεξανδρίδης εναντίον Ελλάδος».

Συγκεκριμένα, η αξίωση γνωστοποίησης θρησκευτικών πεποιθήσεων ως προϋπόθεση άσκησης δικαιωμάτων κρίνεται αθέμιτη, αφού κατά αυτόν τον τρόπο ανακοινώνονται αθελήτως, προσωπικά δεδομένα. Επομένως, με τις εγκυκλίους αυτές δεν δημιουργείται υποχρέωση για αιτιολόγηση της επιθυμίας απαλλαγής.

Τα ανωτέρω, έγιναν λιγότερο σαφή με την έκδοση της υπ’αριθμ. Φ.12/977/109744/Γ1/26.8.2008 εγκυκλίου, του ίδιου Υπουργείου, κατά την οποία παρέχεται αρμοδιότητα ελέγχου των θρησκευτικών πεποιθήσεων του αιτούμενου, στην Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου, ενώ παράλληλα, το δικαίωμα εξαιρέσεως παρέχεται αποκλειστικά σε αλλόθρησκους ή ετερόδοξους.

Η ανωτέρω εγκύκλιος, ακυρώνει ουσιαστικά τις πρωτύτερες, αφού δεν επιτρέπει την εξαίρεση σε ορθόδοξους, ενώ η σχετική δήλωση αποτελεί τεκμήριο θρησκευτικής πεποιθήσεως, γεγονός που αντίκειται τόσο στις εγχώριες όσο και στις Ευρωπαϊκές σχετικές διατάξεις.

Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών κρίνεται απαραίτητη δεδομένου του ομολογιακού-κατηχητικού χαρακτήρα της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, η αιτιολογία για λόγους συνείδησης, ορίστηκε βάσει του μη γνωσιολογικού περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Επιπροσθέτως, οι αντιφάσεις μεταξύ των προαναφερθεισών εγκυκλίων έχουν ως αποτέλεσμα την άρνηση παροχής απαλλαγής σε μαθητές. Συγκεκριμένα, τόσο στην περίπτωση του μαθητή του 17ου Λυκείου Παγκρατίου, όσο και σε αυτήν του μαθητή του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, οι διευθυντές των σχολείων αρνούνται την απόδοση εξαίρεσης, βασιζόμενοι στις ασάφειες που προκύπτουν από τις αντικρουόμενες εγκυκλίους. Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι μαθητές επιφορτίζονται με απουσίες, καταχρηστικά.

Επίσης, η ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τα σχετικά δικαιώματα των μαθητών είναι ελλιπής, ενώ οι πρακτικές που ακολουθούν τα σχολεία είναι ιδιαιτέρως αποκλίνουσες.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1.Προτίθεται να προβεί στην αντικατάσταση του όρου «μη ορθόδοξοι μαθητές» της Φ.12/977/109744/Γ1/26.8.2008 εγκυκλίου με τον όρο «απαλλασσόμενοι μαθητές»;

2.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα;

3.Προτίθεται να προβεί στην άμεση ενημέρωση όλων των διευθυντών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το συγκεκριμένο δικαίωμα των μαθητών;

4.Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά με το εν λόγω δικαίωμα;

5.Πως προτίθεται να διαχειριστεί το ζήτημα των απουσιών των προαναφερθέντων μαθητών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη
Μαρία Ρεπούση
. . .

Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι προαιρετικό, δηλώνει η βουλευτής Μαρία Ρεπούση

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, 1/2/2013, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στην εκπομπή "Γιάφκα" του Ρ/Σ Σκαϊ και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο. Αναφερόμενη στην Ερώτηση που κατέθεσε χθες προς το Υπουργείο Παιδείας για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά η Μαρία Ρεπούση είπε μεταξύ άλλων: «H απαλλαγή από τα Θρησκευτικά είναι νομοθετημένη στην Ελλάδα, δηλαδή εφόσον οι γονείς θελήσουν να απαλλαγεί το παιδί τους από το μάθημα των Θρησκευτικών (έχουν αυτή τη δυνατότητα). Τελευταία υπάρχουν εμπόδια στην τήρηση αυτού του νόμου.

Υπάρχουν γονείς που έχουν καταγγείλει ότι έχουν ζητήσει την εξαίρεση του παιδιού τους από το μάθημα των Θρησκευτικών, γιατί είναι προαιρετικό το μάθημα. Δεν μπορεί υποχρεωτικά ένα παιδί να κάνει αυτό το μάθημα γιατί είναι κατηχητικού περισσότερο χαρακτήρα, δεν είναι ένα μάθημα ενημέρωσης. Είναι ένα μάθημα εισαγωγής σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και στην κατήχησή της. Αυτό πρέπει να είναι προαιρετικό, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό σε ένα σύγχρονο σχολείο. Δεν είναι πουθενά υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό. Υπάρχουν όμως γονείς που τελευταία δηλώνουν ότι αυτό το δικαίωμά τους που είναι κατοχυρωμένο από το νόμο εμποδίζεται. Η Ερώτησή μας λοιπόν έχει ακριβώς αυτό το στόχο: να δούμε γιατί εμποδίζεται η εφαρμογή του νόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός για να τηρείται ο νόμος».

Η βουλευτής μάλιστα πρόσθεσε: «Έχουμε κάποιους νόμους και κάποιες εγκυκλίους που διασφαλίζουν το δικαίωμα των παιδιών τα οποία δεν θέλουν και οι γονείς τους συμφωνούν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα. Ο νόμος αυτός σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρείται. Ερωτούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική του ηγεσία γιατί δεν τηρείται το συγκεκριμένο και τι έχουν υπόψη τους να κάνουν για να τηρηθεί».
 
το είδαμε εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:59 μ.μ.  

kala kanei skata stous xrystianous

oli h gh kokkini

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:51 μ.μ.  

ναι μωρέ... ο=οπως τα λες ειναι ,οι μουσουλμάνοι σου να είναι καλά και οι Έλληνες να πάνε να γ@μηθούν! Να χαρώ εγώ έναν αθειστή που είναι ...με το ισλάμ ! Πολλά τα λεφτά των ΜΚΟ...

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:57 μ.μ.  

aftoi den einai provlima
exoun figi apo thn xoratoys gia kaliteri zoi kai oxi na kanoun emas islam



Ολη η γή στο κόκκινο

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.  

a kai hellinas ise kai fenese


Ολη η γή στο κόκκινο

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:53 π.μ.  

σκατα στους ταφους σας ρε κωλοαναρχες

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:19 μ.μ.  

μάλλον σου σάλεψε απο το ξύλο που έφαγες απο τους φίλους σου τους πακιστανούς στην αντιρατσιστική του Αυγούστου. Αν ηρθαν εδώ χωρίς διεκδικήσεις θρησκευτικού περιεχομένου τότε γιατί διεκδικούν τζαμιά κλπ ; Αλλά τι σου λέω τώρα ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP