Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δώρισαν μοτοσυκλέτες στους μπάτσους αντί να δώσουν τρόφιμα στον λαό που πεινάει !

  Εμείς πάλι απορούμε με τις ευαισθησίες ορισμένων ...προφανώς όλοι αυτοί δεν έχουν δει τις χιλιάδες των αστέγων και πεινασμένων και προτίμησαν να ενισχύσουν τον στρατό κατοχής που καταστέλει τις λαικές κινητοποιήσεις ! Εκτός αν πιστεύει κανείς πως η...δωρεά έγινε για να προστατευτούμε απο το έγκλημα εμείς οι απλοί πολίτες ! Απλά η μεγαλοαστική τάξη ενίσχυσε την προστασία της .

Η Ελληνική...
Αστυνομία βράβευσε τον Αντιπρόεδρο και αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ για την προσφορά του
Σε μια περίοδο που η κοινωνία βιώνει πρωτόγνωρες δυσκολίες, οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν σε αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, η συμβολή στο έργο της Δημόσιας Τάξης έχει καίρια σημασία. Στο πλαίσιο της προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ στην ελληνική κοινωνία, ο Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 10 μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού. Οκτώ από τα δίκυκλα θα χρησιμοποιηθούν από την ομάδα Δίας και τα άλλα δύο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σε μια διακριτική τελετή που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στον όρχο της Άμεσης Δράσης, οι μοτοσυκλέτες τύπου BMW F650 GS παραδόθηκαν στους άντρες και τις γυναίκες της Ομάδας Δίας που θα τις χρησιμοποιήσουν, από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Αντιπρόεδρο και αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρο του ομίλου DPG κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον κ. Γιαννακόπουλο ευχαρίστησαν και βράβευσαν με τιμητική πλακέτα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας: Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φλήρης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγος, κ. Σπυρίδων Παρασπύρου. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Βένετης και ο Διοικητής της Ομάδας Δίας, Ταξίαρχος, κ. Χρήστος Ανδρουτσόπουλος.
Ο κ. Γιαννακόπουλος, ευχαριστώντας με τη σειρά του τα στελέχη της Αστυνομίας για την βράβευσή του, δήλωσε: «Ευχαριστώ κι εγώ που μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω έστω με ένα μικρό λιθαράκι στη δύσκολη και αποτελεσματική προσπάθεια την όποια κάνετε για την πάταξη της εγκληματικότητας σε μια δύσκολη περίοδο. Ο Έλληνας μας χρειάζεται όλους δίπλα του και είναι υποχρέωση όλων όσοι έχουμε έστω και μια μικρή δυνατότητα να βοηθήσουμε στο πραγματικά δύσκολο έργο που φέρετε εις πέρας κάθε μέρα», ενώ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι τόσο η οικογένεια Γιαννακόπουλου όσο και η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.
«Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που με την ευγενική του προσφορά αύξησε το στόλο της ομάδας Δίας κατά οκτώ υπερσύγχρονα μηχανήματα, τα οποία από αύριο θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας», τόνισε από την πλευρά του ο Ταξίαρχος, κ. Χρήστος Ανδρουτσόπουλος, Διοικητής της Ομάδας Δίας. «Η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις», υπογράμμισε ο Αντιστράτηγος κ. Αδαμάντιος Σταματάκης, Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχαριστώντας με τη σειρά του τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP