Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Παραμύθι με όνομα: ο κακός Καμίνης

«Μια φορά κι έναν καιρό, στα χρόνια της παρακμής, εκλέχθηκε στην Αθήνα δήμαρχος, ένας κακός τύπος που τον έλεγαν Καμίνη. Δεν πίστευε στο έθνος μας και δεν τα πήγε καθόλου καλά με τους Έλληνες, οι οποίοι επί των ημερών του, πέρασαν, ιδιαίτερα στην αρχή, πολύ άσχημα.

Η Αθήνα μας γέμισε κακούς που ήρθαν από υπανάπτυκτα μέρη, κακούς που μισούσαν τις γυναίκες και τις θεωρούσαν κατώτερες. Μιναρέδες ξεφύτρωσαν παντού, οι ναοί μας βεβηλώθηκαν, οι ιερείς μας κυνηγήθηκαν και η σημαία μας δεν κυμάτιζε πλέον πουθενά στην πόλη μας.

Όμως, ο κακός αυτός τύπος, δεν μπόρεσε να σκοτώσει όλα τα όμορφα πράγματα που είχαμε μέσα στην καρδιά μας. Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν αυτόν τον κακό τύπο από τη δημαρχία και ανέπνευσαν ελεύθεροι και πάλι. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Μετά από πολλά χρόνια...

Αυτό είναι ένα παραμύθι (είναι κ. Καμίνη τα παραμύθια «πολιτικά ορθά»;) που τα παιδιά μας θα λένε στα παιδιά τους μετά από πολλά χρόνια.

Τότε, ο εφιάλτης που ζει η πόλη μας θα φαντάζει πολύ μακρινός. Θα έχουν μεσολαβήσει πολλά: η αλήστου μνήμης θητεία του Καμίνη, η εγγραφή στα δημοτολόγια άπειρων αλλοδαπών (παλιά τους τέχνη κόσκινο, βλέπετε τι κάνανε στις εκλογές του 2000) και πιθανώς, μια σφοδρή εξέγερση των Ελλήνων.

Των Ελλήνων που δεν έβρισκαν στα χρόνια του Καμίνη μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους στο κέντρο ακόμα και το μεσημέρι γιατί τους λήστευαν και τους σκότωναν, που όταν διαμαρτύρονταν τους έσερναν αλλοδαποί αστυνομικοί στα τμήματα, κατηγορώντας τους ότι ήταν ρατσιστές και ξενόφοβοι και ότι… έσκισαν κοράνια.

Η λέξη «Έλληνας» απαγορεύτηκε, η κατοχή ελληνικής σημαίας ποινικοποιήθηκε και οδήγησε σε χιλιάδες προσαγωγές και καταδίκες πολιτών.

Η γαλανόλευκη, θεωρήθηκε σύμβολο… μίσους... Οι εικόνες αποκαθηλώθηκαν από παντού, ενώ «άγνωστοι» κατέστρεφαν συστηματικά τις εκκλησίες, τα ξωκκλήσια μας.

Τις Κυριακές, «άγνωστοι» ενέδρευαν και χτυπούσαν πολίτες οι οποίοι έβγαιναν από εκκλησίες. Και όλα έγιναν γύρω μας «γκρίζα». Η Αθήνα εάλω.

Παραμύθι ήταν, ηρεμήστε...

Τρομάξατε; Παραμύθι ήταν. Όμως, έτσι που το πάνε οι του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι ακόμα δεν είδατε τίποτα! Οι Έλληνες, από το 2009 και μετά, συστηματικά ψηφίζουν κατά των εαυτών των ή απέχουν... από την προστασία των συμφερόντων τους!
Συστηματικά. Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο, το Νοέμβριο του 2010, κατάλαβαν το μέγεθος της βλακείας τους, όταν είδαν τα Προπύλαια να μετατρέπονται σε τριτοκοσμική μουσουλμανική περιοχή, με κυρίαρχους τους μουλάδες.

Ήταν όμως αργά, καθώς είχαν παραδώσει τα κλειδιά της πόλης τους σε έναν άνθρωπο, ξένο με εκείνους, τις παραδόσεις και τις προσδοκίες τους. Και η Αθήνα έγινε κόλαση...

Η συνέχεια του παραμυθιού...

Άρχισαν οι προβοκατόρικες ταραχές, οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά Ελληνίδων από «νομιμοποιημένους» μετανάστες, το έγκλημα εκτοξεύτηκε, τα ελληνικά μαγαζιά στο κέντρο έκλεισαν όλα, οι Έλληνες έφυγαν μαζικά από τις συνοικίες τους.

Μια αριστεριστική χούντα κυβερνούσε τον τόπο, διώκοντας και περιθωριοποιώντας όποιον τολμούσε να αρθρώσει μια λέξη κριτικής. Όμως, κάποιοι είχαν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο...

Κι ένα βράδυ, οι γαλανόλευκες πλημμύρισαν αυθόρμητα την Αθήνα και το κέντρο της. Και εκείνο το βράδυ οι ύαινες της πολυπολιτισμικότητας και του αριστερισμού λούφαξαν, γιατί ούρλιαξαν οι Έλληνες.

Του Νίκου Χιδίρογλου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP