Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα η δυναμική εκδήλωση ενημερώσεως και διαμαρτυρίας του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ σε συνεργασία με τον Ελληνορθόδοξο Σύλλογο «Ο Άγιος Βασίλειος» Θεσσαλονίκης και την ενορία Αγίων Αποστόλων Λαρίσης του Πατρίου Ημερολογίου κατά της κάρτας του πολίτη και του διεθνούς σιωνισμού το απόγευμα του περασμένου Σάββατου, 12 Φεβρουαρίου 2011. Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace απεδείχθη μικρή για να φιλοξενήσει το πλήθος των ακροατών, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών στους δρόμους της Λάρισας με κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλεως, παρά την αποσιώπηση της εκδηλώσεως από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., με μόνη φωτεινή εξαίρεση την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του Ορθοδόξου Συλλόγου «Πύρινη Ρομφαία» κος Αλεξόπουλος Γεώργιος, ο υπεύθυνος του Ορθοδόξου Συλλόγου «Άγιος Μάξιμος, ο Ομολογητής» κος Λαζάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Ελληνορθοδόξου Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Βασίλειος» κος Θεοδωρίδης Αναστάσιος και ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ κος Χάμος Αστέριος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εφημέριος της ενορίας Αγίων Αποστόλων π. Απόστολος και ο πρώην κοινοτάρχης Βερδικούσσας κος Θεόδωρος Καφφές...


Όπως τόνισαν οι ομιλητές, η επιχειρούμενη επιβολή των νέων ταυτοτήτων - καρτών του πολίτη (και, παράλληλα, της λεγόμενης φοροκάρτας) είναι κάθε άλλο παρά αθώα. Συνιστά μεθοδευμένη προσπάθεια να υποχρεωθούν οι πάντες να μη μπορούν να πραγματοποιήσουν καμμία αγορά, πώληση ή συναλλαγή με δημόσιες υπηρεσίες χωρίς την χρήση μίας κάρτας, η οποία καθ' ομολογίαν των εμπνευστών της (πβ. δήλωση του πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας και Υπουργού Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλέκου Παπαδόπουλου) περιλαμβάνει τον αριθμό 666, το όνομα-σφράγισμα δηλαδή του Αντιχρίστου, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Επί πλέον, με την επιβολή της εν λόγω κάρτας, αριθμοποιείται το ανθρώπινο πρόσωπο, αγνοείται το όνομά του, παρακολουθούνται στενά όλες οι κινήσεις του μέσω της τεχνολογίας εντοπισμού RFID, απειλείται δε η προσωπική του ζωή, όσον αφορά σε πληροφορίες των οικονομικών του στοιχείων και δραστηριοτήτων και του ιατρικού του απορρήτου, αφού τα δεδομένα του μικρο-επεξεργαστή (chip), θα μπορούν να μεταβάλλονται ανά πάσα στιγμή εν αγνοία του κατόχου. Θα πρόκειται δηλαδή για πρωτοφανές φακέλλωμα.
Συναφώς, ομιλητές και διαδηλωτές διατράνωσαν την θέλησή τους να μη παραλάβουν ποτέ καμμία τέτοια κάρτα αλλά και ν' αγωνιστούν σθεναρά, ιδίως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοικήσεως, μιας και λόγω «Καλλικράτη» οι σχετικές αρμοδιότητες έχουν περιέλθει στις κατά τόπους περιφέρειες, προκειμένου, ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να συναλλάσσονται με το Δημόσιο με επίκληση του ονόματός των ως φυσικά πρόσωπα, χωρίς την αντισυνταγματική επιβολή κανενός αριθμού.
Στην πορεία που ακολούθησε, συνθήματα όπως «Όχι στην κάρτα του πολίτη», «Όχι στο 6-66», «Ούτε στο χέρι, ούτε στο κεφάλι με τους εθνικιστές αντίσταση και πάλι», δόνησαν την ατμόσφαιρα της Λάρισας. Απετέλεσε ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ενωμένοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, Χριστιανοί του πατρίου και του νέου ημερολογίου, συμμετείχαν ενεργά στην παραπάνω διαδήλωση, ενώ ευμενέστατη υπήρξε η αντίδραση των Λαρισαίων. Πολλοί επευφήμισαν τους διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι περαστικοί που ακολούθησαν την πορεία στην διάρκειά της, μόλις αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται.

πηγή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP