Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επιθέσεις λαθρομεταναστών σε ναυτικούς καταγγέλει η ΠΕΝΕΝ

Εντάξει δε θα σας πούνε ''φασίστες'' εκεί στη ΠΕΝΕΝ...Κάθε δυο προτάσεις για τους καημένους τους λαθρομετανάστες λέτε...Όχι βέβαια πως περιμέναμε εσάς για να πάρουμε πρέφα τι γίνεται στη Πάτρα και την Ηγουμενίτσα... Απλά τώρα φαίνεται πως οι πιέσεις αυξήθηκαν και θυμηθήκατε να αναφέρετε το πρόβλημα έστω κι έτσι...

Θύματα απελπισμένων μεταναστών που αναζητούν μία ελπίδα σωτηρίας πέφτουν Έλληνες ναυτικοί, μέλη πληρωμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, με επιστολή προς τους υπουργούς...


Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ιωάννη Διαμαντίδη, με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας (ΔΝΕΡ), στα Λιμεναρχεία Πάτρας - Ηγουμενίτσας και στην ΠΝΟ.

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα κρούσματα βίας που σημειώνονται σε βάρος μελών των πληρωμάτων στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της γραμμής Πάτρας, Ηγουμενίτσας - Ιταλίας από απελπισμένους μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν και επιδιώκουν διά θαλάσσης να προωθηθούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο σεβασμός μας προς τους μετανάστες είναι απόλυτος και αδιαμφισβήτητος, παρά τις όποιες αρνητικές ενέργειές τους, αφού κατανοούμε τις δύσκολες έως τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας από την έλλειψη ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής. ‘Όπως επίσης αντιλαμβανόμαστε το διακαή πόθο αυτών των ανθρώπων να βρουν με όποιο δυνατό τρόπο διαφυγή προς χώρες που πιστεύουν ότι πρέπει να εγκατασταθούν και να εργασθούν. Στην προσπάθειά τους αυτή, έχουν επανειλημμένα πέσει θύματα αδίστακτων κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται οικονομικά» τονίζει η ΠΕΝΕΝ. Και συνεχίζει: «Τόσο στην Πάτρα όσο και στην Ηγουμενίτσα, όλα τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορα επεισόδια μέσα κι έξω από τα πλοία, στα οποία έχει τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα Ελλήνων ναυτεργατών διαφόρων ειδικοτήτων. Η ελλιπέστατη φρούρηση και ο ανεπαρκής έλεγχος των λιμανιών αυτών από τις αρμόδιες αρχές (τόσο μέσα στα λιμάνια όσο και έξω από αυτά) είναι η βασική αιτία για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των πλοίων».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο περιστατικό: «Πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο τραυματισμός και η νοσηλεία σε νοσοκομείο της Πάτρας του μέλους της ΠΕΝΕΝ Κ.Γ από το πλοίο CRUISE EUROPA της MINOAN LINES στις 30/3/2011. Αμέσως μετά έλαβε χώρα και άλλο περιστατικό επίθεσης στο πλοίο IONIAN QUEEN την 1/4/2011, στο οποίο κτυπήθηκε από ανάλογη επίθεση το μέλος της ΠΕΝΕΝ Τ.Φ». Και προσθέτει: «Επειδή θεωρούμε τα παραπάνω ενδεικτικά και πάντως η κατάσταση μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή των ναυτεργατών, τονίζουμε την ανάγκη η πολιτεία, η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα να προστατεύσουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ναυτεργατών μας. Κάθε ολιγωρία, καθυστέρηση μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα. Οι ναυτιλιακές εταιρείες καλούνται και αυτές να αναλάβουν την ευθύνη τους και να μην χρησιμοποιούν τα πληρώματα σαν ασπίδα ασφαλείας και προστασίας των πλοίων. Τα πληρώματα δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα και κανένα λόγο να αντιπαρατεθούν με τους μετανάστες και πολύ περισσότερο να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».
PROTO THEMA

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2011 στις 10:23 π.μ.  

Οι αλλοδαποί είναι πάρα πολλοί. Έχουν διαταράξει την ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδος, με αποτέλεσμα φαινόμενα σαν αυτά να συμβαίνουν πια καθημερινά. Είναι η φυσική αυτοάμυνα ενός λαού, που προσπαθεί να επιβιώσει στον τόπο του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP