Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εχθροπάθεια ή εθνοφοβία;Tου Χρήστου Χαρίτου

Το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ πριν πολλά χρόνια, ζήτησε από την κυβέρνηση Μπους την επιβολή των «hate crimes» (Σχ. ΚΟ: βλ. και ΕΔΩ). Τι είναι αυτά; Για παράδειγμα, αν κάποιος κτυπήσει έναν άνθρωπο, θα καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκιση. Αν αποδειχθεί ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα, τότε ο δράστης θα καταδικασθεί σε 10 χρόνια. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αντιτάχθηκε σε αυτή την ρύθμιση, λέγοντας ότι σκοπός των δικαστηρίων δεν είναι να εξακριβώσουν τα μύχια αίτια του εγκλήματος και να κάνουν ιδεολογικές συζητήσεις, αλλά το έγκλημα αυτό καθαυτό. Μάλιστα οι Ρεπουμπλικάνοι διερωτήθηκαν, αν ένας σκοτώσει ή ληστέψει κάποιον λόγω ότι είναι «πλούσιος», εμπίπτει στα «hate crimes»;

Όλα αυτά τα θυμήθηκα με...
το νέο, προς ψήφιση, νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Όχι, όσοι περιμένατε να φέρει το ΠΑΣΟΚ κανένα νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας, θα πρέπει να περιμένετε πολύ. Το νομοσχέδιο πραγματεύεται κάτι το οποίο, υποτίθεται, ότι στις δημοκρατίες έχει λυθεί εξ ορισμού. Ότι στην δημοκρατία δεν διώκεσαι για το φρόνημα, αλλά για την πράξη. Αλλιώς, σε τι διαφέρει η δημοκρατία από τον ολοκληρωτισμό;
Το νομοσχέδιο αναφέρεται στην «καλλιέργεια, όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας», εισάγοντας έναν αδόκιμο όρο, την «εχθροπάθεια»! Θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τελειώνουμε με την δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας». Στην δημοκρατία μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας πρωτοπόρος χορτοφάγος. Ότι ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν ένας μεγάλος ανθρωπιστής. Ότι τα γκούλαγκ, στα οποία άφησαν την τελευταία τους πνοή εκατομμύρια αθώων, ήταν απαραίτητα για την εμπέδωση του σοσιαλισμού.

Τίποτα από όλα αυτά, σε μία δημοκρατία, δεν είναι ποινικώς κολάσιμο. Γιατί εμπίπτουν στην ελευθερία της σκέψεως και της εκφράσεως. Η δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με την «αστυνομία της σκέψεως» του Όργουελ. Διώκονται μόνο τα ποινικά αδικήματα, όσα προσδιορίζονται ήδη από τον επαρκή ποινικό μας κώδικα.

Το νομοσχέδιο της κυβερνήσεως όμως έχει μία κρυφή ατζέντα. Και αυτή δεν είναι η αντιμετώπιση κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων ρατσισμού, που έτσι και αλλιώς διώκονται ποινικά, αλλά στοχεύει στην ποινικοποίηση της κριτικής για την αλλοίωση της εθνικής μας ομοιογένειας από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την παρεμπόδιση της αμφισβητήσεως της πολυπολιτισμικής ουτοπίας της Αριστεράς.

Όταν σπούδαζα στην Αγγλία, έμενα στην φοιτητική εστία. Κάποια ημέρα, μία Αγγλίδα που έμενε επίσης εκεί, έβαλε ένα χαρτί στον πίνακα ανακοινώσεων, λέγοντας ότι θέλει να φύγει και αναζητά άλλη μία κοπέλα για αυτό, προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα. Έγραψε όμως ότι αναζητά μία «λευκή κοπέλα». Αμέσως κάποιοι ... μισότρελοι, κάτι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζήτησαν την διαγραφή της από το πανεπιστήμιο, γιατί εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις, ζητώντας ως συγκάτοικο μία λευκή κοπέλα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τούς ρώτησα «αν ήταν μαύρη η κοπέλα και ζητούσε μαύρη για συγκάτοικο θα τη διαγράφατε;» Αν ήταν ομοφυλόφιλη και ζητούσε το ίδιο; Απάντηση δεν έλαβα. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται να επιβάλλει την γνωστή ατζέντα: πολυπολιτισμός, δικαιώματα μειονοτήτων, γάμοι ομοφυλοφίλων, αποεθνοποίηση της εκπαιδεύσεως, εξοβελισμός της Εκκλησίας από τον δημόσιο χώρο, κοκ. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ανύπαρκτη «εχθροπάθεια», αλλά η υπαρκτή εθνοφοβία του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η οποία αποκτά καθημερινώς ψυχωτικά χαρακτηριστικά και γίνεται επικίνδυνη για το έθνος και την δημοκρατία.
Υ.Γ. Ο κ. Καστανίδης έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου, λέγοντας ότι δεν θα διώκεται ποινικώς κάποιος ο οποίος λέει ότι «δεν θέλω λαθρομετανάστες στην χώρα μου, ή είναι κατά της ανεγέρσεως τζαμιού». Κάτι ανάλογο θα έλεγε και ο Λένιν στην Οκτωβριανή επανάσταση, αν έδινε συνέντευξη τύπου. Το τι επακολούθησε το ξέρετε.

το είδαμε εδώ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP