Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Φωνάζει ο Κλέφτης...ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες

Παραφροσύνη, θράσος ακόμα και πολιτική αλητεία θα μπορούσε να πει κανείς ότι διακρίνει τους αρχηγούς των πρώην μεγάλων κομμάτων. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνάνε το δάκτυλο στους εκπροσώπους που όρισε ο λαός για να κυβερνήσουν και να μας βγάλουν από το τέλμα που..
μας έριξαν οι "πρώην".Και σαν να μην έφτανε αυτό...

 μόνο, ο ίδιος ο λαός δέχτηκε κριτική για το τι αποφάσισε να ψηφίσει. Λογικό και επόμενο αφού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. κώφευαν και νόμιζαν ότι βρέχει όταν τους έφτυνε κατάμουτρα ο Ελληνικός λαός, έβγαζαν τα ΜΑΤ και χτυπούσαν στο ψαχνό τον λαό που ήταν σε απόγνωση. Τώρα που η συνταγή χάλασε λοιπόν , τώρα που το συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας και των πολιτών της βγαίνει εκτός σχεδίου, βγήκαν στα δικά τους μ.μ.ε. και παρέα με τα αφεντικά των Βρυξελλών να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν τον κόσμο.

Μας λένε ότι μπορούν να συγκυβερνήσουν μαζί με αυτούς που θέλουν να τους καθίσουν στο σκαμνί, μας λένε ότι θα πάνε παρέα όλοι μαζί να διαπραγματευτούν πάνω σε αυτά που πριν πολύ μικρό χρονικό διάστημα έβαλαν την υπογραφή τους, μας λένε ότι και κωλοτούμπες(συνηθισμένο άθλημα τους τελευταίους μήνες) θα κάνουν φτάνει να συνεχίσουμε το μνημόνιο και να ξεπληρώσουμε τους τοκογλύφους.

Κύριοι των πρώην μεγάλων κομμάτων θα έπρεπε να ντρέπεστε. Οι μεγάλοι ηγέτες τουλάχιστον αποδέχονται μεγαλόκαρδα την ήττα τους, αποδέχονται την θέση που τους έστειλε ο λαός και σιωπούν. Σιωπούν, και όταν έρθει η ώρα λογοδοτούν. Μιλούν για ευθύνες της ακυβερνησίας που υπάρχει αυτοί που τόσα χρόνια με πράξεις ή παραλήψεις τους μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που φοβόντουσαν ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τα ψέματα που έχετε αραδιάσει κύριοι είναι χωρίς προηγούμενο. Δημόσιοι οργανισμοί, ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία είναι ζημιογόνα για έναν και μόνο λόγο,.Δεν τοποθετήσατε τους κατάλληλους διαχειριστές σε αυτούς τους οργανισμούς και τα αποθεματικά τους τα κλέψατε στο όνομα των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου που αργότερα κουρεύτηκε. Και τώρα συνταξιούχοι και μισθωτοί πληρώνουν τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ. Αλήθεια πόσο δίκαιο είναι αυτό; Ειδικά ο κύριος Σαμαράς που είχε σπουδές στις Η.Π.Α. θα έπρεπε να ήξερε ότι τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης-management, αντ' αυτού όμως έβαζαν τα "δικά τους παιδιά" να διαχειριστούν ελέω κομματικών αλλά και άλλων συμφερόντων την δημόσια περιουσία και τώρα μας λένε για ζημιογόνο δημόσιο τομέα και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Νοσοκομεία (πιράνχας),πρώην υπουργείο υπ.ε.χω.δε. και υπουργείο εθνικής αμύνης είναι λίγα από τα πεδία όπου έχει εξανεμιστεί το δημόσιο χρήμα. Βατοπέδια, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, ολυμπιακά έργα. Ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά; Ο λαός; Κανένα ίχνος ντροπής από αυτούς που τάχα κόπτονται για το εθνικό συμφέρον, κανένα ίχνος ντροπής από αυτούς που θέλουν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο. Ο λαός ξέχασε πως είναι το χαμόγελο, έχασε την ζωή του και τώρα ακούει για πολλοστή φορά εκβιασμούς και απειλές σε συνεργασία με τα αρπαχτικά της Ε.Ε.

Τολμούν και λένε ότι οι νέες δυνάμεις που αναδείχτηκαν την 6η Μαΐου δρούν σε βάρος των Ελλήνων επειδή αρνούνται να γίνουν συνένοχοι της παρελθούσας πολιτικής.Ενώ μέχρι τώρα πα.σο.κ και ν.δ. δρούσαν υπέρ των Ελλήνων.Αυτό είναι γελοίο εκ μέρους σας, να κοροϊδεύετε κατάμουτρα τον Ελληνικό λαό. Επίσης αυτό το ανέκδοτο του προέδρου της δημοκρατίας και του σεβασμού που πρέπει να έχουμε προς το πρόσωπό του πρέπει να τελείωσει. Τον σεβασμό τον έχασε την 28η Οκτώβρη που σύσσωμο τον εξεγερμένο λαό της Θεσσαλονίκης τον αποκάλεσε "φασίζουσα μειοψηφία". Κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ να ακούτε τον λαό και όχι την κυρία Μέρκελ. Οι συμπατριώτες μου θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους εκβιασμούς και τις απειλές. Να κάνουμε ένα βήμα εμπρός, αφήνοντας πίσω τους υπάλληλους της Μέρκελ.Δε είναι θέμα πολιτικής ρητορείας. Είναι θέμα της επιβίωσής μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Γράφει ο Nicolas Tz

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP