Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στρατόπεδα "αναδιαπαιδαγώγησης" ακτιβιστών, ετοιμάζουν σύμφωνα με στρατιωτικό έγγραφο στις ΗΠΑ

Σάλος έχει προκληθεί στην Αμερική με την αποκάλυψη στρατιωτικού εγγράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για παρακτικές "αναδιαπαιδαγώγησης" πολιτικών ακτιβιστών (κοινώς όποιος δε συμφωνεί μαζί μας).

Διαβάζουμε στο άρθρο του Paul Joseph Watson (Infowars.com)."Η διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της στρατιωτικής βάσης του Fort Leonard Wood, Tiffany Wood, έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο του αμερικανικού στρατού που περιγράφει την...


 εφαρμογή στρατοπέδων αναμόρφωσης, παραδεχόμενη ότι το εγχειρίδιο «δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία» και υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του εφαρμόζονται μόνο έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ισχυρισμός εντελώς ψευδής όπως προκύπτει από τη γλώσσα που περιέχεται στο ίδιο το έγγραφο.
Το εγχειρίδιο, με τίτλο FM 3 - 39,40 Επιχειρήσεις Εγκλεισμού και Επανεγκατάστασης (PDF), μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα army.mil (αλλά μόνο από τους στρατιωτικούς υπαλλήλους με ειδικές πιστοποιήσεις). Η Wood απάντησε λέγοντας ότι το έγγραφο δεν πρέπει να είναι διαθέσιμο στο κοινό.

«Το έγγραφο δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία», δήλωσε η Γουντ, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο για να γίνουν, θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση FOIA».

Αυτό σημαίνει ότι είτε οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια ασφαλή στρατιωτική ιστοσελίδα και κατέβασαν το εγχειρίδιο ή διέρρευσε από ένα στρατιωτικό υπάλληλο που ανησυχούσε για το περιεχόμενο του εγγράφου.

Όπως φαίνεται, το έγγραφο είναι ένα εγχειρίδιο κατάρτισης για το προσωπικό του Αμερικάνικου Στρατού που δίνει λεπτομέρειες πώς να αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι σε στρατόπεδα φυλάκισης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το εγχειρίδιο περιγράφει πώς υπάλληλοι θα αναπτύξουν προγράμματα για την "κατήχηση" "πολιτικών ακτιβιστών" που θα κλείνονται σε στρατόπεδα κράτησης στην ανάπτυξη μιας "κατανόησης και εκτίμησης των αμερικανικών πολιτικών και δράσεων." Το έγγραφο εξηγεί, επίσης, πως «η επανεκπαίδευση των εγκλείστων στο στρατόπεδο ή η προετοιμασία για την αποδοχή μελλοντικών επιχειρήσεων», είναι ευθύνη του ‘PSYOP’ προσωπικού μέσα στο στρατόπεδο. (psyop: στρατιωτικές ενέργειες που σκοπό έχουν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων).

Το έγγραφο καθιστά επίσης σαφές ότι το στρατόπεδο εγκλεισμού δεν είναι μόνο ένα στρατόπεδο επανεκπαίδευσης, αλλά και ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. Η σελίδα 277 από το εγχειρίδιο αναφέρει, "Οι κρατούμενοι αποτελούν ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό των ειδικευμένων και των ανειδίκευτων ατόμων. Τα άτομα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή, τη διαχείριση, εκτέλεση διοικητικών λειτουργιών, και συντήρηση της εγκατάστασης εγκλεισμού. "

Το εγχειρίδιο δίνει κατευθύνσεις επίσης ότι οι πολιτικοί ακτιβιστές πρέπει να περιορίζονται σε απομονωμένες περιοχές και ότι οι κρατούμενοι πρέπει να σιωπούν μέσω «περιορισμού των θορύβων τους με ένα μαλακό, καθαρό πανί που δένεται γύρω από το στόμα τους και δένεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους."

Στο απαντητικό της e-mail, η Γούντ ισχυρίζεται ψευδώς ότι, "το έγγραφο προορίζεται για δράσεις εκτός του εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της εκδήλωσης θα καθοριστεί το επίπεδο της συμμετοχής του αμερικάνικου στρατού. "
 
Όπως έχουμε αποδείξει χρησιμοποιώντας μόνο τις απευθείας αναφορές και εικόνες από το εγχειρίδιο, έχει σαφώς σχεδιαστεί για να εφαρμοστεί τόσο στο εξωτερικό όσο και «εντός του εδάφους των ΗΠΑ», καθώς και έναντι "πολιτών κρατουμένων" που έχουν φυλακιστεί για «λόγους ασφαλείας, για την προστασία, είτε γιατί αυτός ή αυτή έχει διαπράξει αδίκημα κατά της δύναμης κράτησης», ως μέρος της «εσωτερικής πολιτικής υποστήριξης επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή της FEMA και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το εγχειρίδιο έχει επίσης, λεπτομέρειες για το πώς οι κρατούμενοι θα προσδιορίζονται από τον "αριθμό κοινωνικής ασφάλισής, τους", άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι οι κανόνες του ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ.

Το έγγραφο καθιστά σαφές στη σελίδα 193 ότι οι κανόνες ισχύουν για την επεξεργασία Αμερικανών κρατουμένων στο αμερικανικό έδαφος όσο ο Πρόεδρος περνάει εκτελεστικό διάταγμα για την εξουδετέρωση του Posse Comitatus, ο νόμος που απαγορεύει το στρατό των ΗΠΑ από το να εμπλακεί στην επιβολή του νόμου. στο εσωτερικό.

Είναι σαφές από την απάντησή της Γουντ ότι ή δεν έχει διαβάσει τα έγγραφα σωστά ή έχει πάρει εντολές στο να υποβαθμίσει τη σημασία τους δηλώνοντας ότι δεν ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αξίωση που σαφώς διαψεύδεται από τις πολυάριθμες αναφορές στο εγχειρίδιο για το πώς οι οδηγίες του μπορεί να εφαρμόζονται στα πλαίσια των «ενεργειών υποστήριξης εγχώριας πολιτικής».

Εδώ το πλήρες email από την Tiffany Wood διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων του Φορτ Λέοναρντ Γουντ."

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP