Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή σε πολύ σημαντική οικολογική δράση.

Όταν οι καπιταλιστές απάτριδες και οι στρατιώτες τους βρωμίζουν την φύση αδιαφορώντας για τα πάντα ευτυχως υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται... 
Καθαρισμός στο ποτάμι της Στενής

Την Κυριακή 9/9 στις 8 πμ, όταν οι περισσότεροι κοιμούνται, η ομάδα περιβάλλοντος της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας ξεκίνησε από τα γραφεία στη Χαλκίδα για το ποτάμι της Στενής. Σε προηγούμενη επίσκεψή μας, διαπιστώσαμε ότι...
το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο, που σε ένα εθνικό κράτος θα ήταν οικολογικά αξιοποιημένο, ήταν γεμάτο σκουπίδια κάθε είδους. 



Βαθιά στεναχωρημένοι από την κατάσταση που αντικρύσαμε, αναζητήσαμε...
τα αίτιά της και αποφασίσαμε ν' αναλάβουμε οι ίδιοι την πρωτοβουλία που δεν ελάμβανε καμία αρμόδια δημοτική ή κρατική αρχή, παρά τις επί μάκρον καταγγελίες εκδρομέων και κατοίκων. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε κατηγορούμενοι για ...αντιποίηση αρχής, επειδή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουν υπηρεσίες του δήμου και του κράτους, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν συμβεί με τέτοιο πανικό που έχει καταλάβει το σύστημα.


Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε μια επιβαρυμένη περιοχή περίπου ενός χιλιομέτρου, από τη βρύση πριν τη Στενή μέχρι τη γέφυρα εισόδου στο χωριό, όπου το ποτάμι σχεδόν εφάπτεται με τον κεντρικό οδικό άξονα, με μοναπάτια που κατεβαίνουν εύκολα μέχρι την κοίτη του και πολλά σημεία εύκολης στάσης αυτοκινήτων.


Κοντά και πίσω από την βρύση βρίσκεται ένας από τους μικρούς καταρράκτες του ποταμού, ιδιαιτέρου κάλλους - και ιδιαίτερου όγκου σκουπιδιών στην όχθη του. Για να καθαρίσει εντελώς το συγκεκριμένο σημείο από την ασέβεια των ανθρώπων, δυστυχώς απαιτείται γερανοφόρο όχημα που δεν διαθέτουμε. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Όγκος πολυκαιρισμένων και ενοποιημένων πια πλαστικών σακουλών

Η ποικιλία των μεγάλων απορριμάτων που συλλέξαμε αποδεικνύει ότι η κύρια ευθύνη για την κατάσταση ανήκει σε κατοίκους ή διερχόμενους ρομά και όχι σε εκδρομείς: Καρέκλες, χαλιά, μουσαμάδες, καφάσια, σακιά, αλλά και τηγάνια και κατσαρόλες και λοιπά είδη "ημιυπαίθριου νοικοκυριού".  


Είχαμε ζητήσει από το Δήμο να διαθέσει ένα όχημα για την αποκομιδή των απορριμάτων που θα συγκεντρώναμε, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ούτε καν για προσπάθεια ανεύρεσης ενός αγροτικού αυτοκινήτου ιδιώτη, όπως προτείναμε ως λύση ανάγκης.  


Αμφισβητώντας την ύπαρξη αποκομιδής από τον χώρο της βρύσης, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε με ιδία μέσα τα συλλεχθένα σκουπίδια στο χωριό, ώστε να μην ξανακαταλήξουν στο ποτάμι - αλλά και να ευαισθητοποιηθούν, ίσως, οι κάτοικοι λίγο περισσότερο.


Φορτώσαμε τις γεμάτες σακούλες και τα μεγάλα απορρίματα στα αυτοκίνητά μας και συνεχίσαμε πεζοί, μέχρι το επόμενο σημείο καθόδου στο ποτάμι, καθαρίζοντας παράλληλα και τις πλευρές του δρόμου.

Ενθουσιώδη κορναρίσματα και συγχαρητήρια από τα πολλά διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά και από διάφορους που ...βόλταραν, μας συνόδευσαν στη διαδρομή.
Τα περισσότερα σκουπίδια που συλλέξαμε εδώ ήταν ακριβώς από διερχόμενα αυτοκίνητα: Κυπελάκια καφέ, πακέτα τσιγάρων, χαρτοπετσέτες, μπουκάλια και σακούλες. Τουλάχιστον, κανείς δεν σκέφτηκε καν να πετάξει οτιδήποτε κατά την παρουσία μας.


Στο επόμενο σημείο που ξανακατεβήκαμε στο ποτάμι, συναντήσαμε άλλη μια "μικροχωματερή", διασκορπισμένη ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση και τρεχούμενα νερά:


Εδώ βρήκαμε ρούχα, μουσαμάδες, σακιά και "ψαρέψαμε" ακόμη περισσότερες καρέκλες, μα και λάστιχα ποτίσματος. Ευρέθη μέχρι και το υπόλειμα ενός ...στεφάνου "εις μνήμην" κάποιου! Ο ευρών δήλωσε ότι αυτό θα τοποθετηθεί στην κορυφή του σωρού, εις μνήμην όλων των αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν ευχαρώς και πετάχθηκαν ευτελώς στα τοπία της πατρίδας μας.


Κάθε χώρος των αυτοκινήτων μας γέμισε σε αυτή τη στάση και, αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τίποτα πίσω, κουβαλήσαμε τα υπόλοιπα πεζοί μέχρι το τελευταίο σημείο παρέμβασής μας, στην είσοδο της Στενής.


Η γέφυρα στην είσοδο του χωριού είναι ένα εύκολο σημείο απόρριψης των σκουπιδιών για κάποιους ελαφρόμυαλους, ανίκανους να εκτιμήσουν και αγνώμονες για την ομορφιά που έχουν την ευλογία να απολαμβάνουν. 


Αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς. Τα σκουπίδια που βρώμιζαν το ποτάμι μεταφέρθηκαν σε κεντρικό σημείο του χωριού, ώστε ν' αναγκαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα απομακρύνουν.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! 
 (ΚΑΙ κυριολεκτικώς...)

1 σχόλια:

angeliq from Goldcoast Aystralia 16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:43 π.μ.  

Να ποια ειναι τα παλληκαρια της Χρυσης Αυγης κ ποιοι ενδιαφερονται για την Πατριδα τους βρε ζωα Προδοτες κλεφτες Αλητες Κρεμαλα στο Συνταγμα σας χριαζεται για το καταντημα τηε Ελλαδος Πολιτικη ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP