Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η κατρακύλα του Ριζοσπάστη

Νέο γελοίο άρθρο για χοντρά γέλια για το μικρούλι ΚΚΕ που σύντομα θα είναι μια ανάμνηση και εκτός βουλής...

Χρυσαυγίτες σε ρόλο μεσάζοντα για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών

Στήνει γραφείο ευρέσεως εργασίας σε Βοιωτία και Εύβοια

Σε ρόλο μεσάζοντα προς εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, λειτουργεί ανοιχτά η «Χρυσή Αυγή». Σε απευθείας συνεννόηση με τα αφεντικά, εξασφαλίζοντάς τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκεται απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα.
Επειδή στον Περισσό έχασαν την μπάλα ξανά ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει να κάνει με ρύθμιση μισθοδοσίας αλλά με ανέυρεση εργασίας για Έλληνες .
Ενδεικτικά: Πατώντας στην ανεργία που...
γεννά το σύστημα το οποίο η ίδια πιστά υπηρετεί, παρουσιαζόμενη ως φιλάνθρωπη και ότι τάχα παρουσιάζει «λύσεις» και «κοινωνικό έργο», η ΤΟ Εύβοιας - Βοιωτίας της «Χρυσής Αυγής» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καλεί τους Ελληνες των νομών μας που έχουν ανάγκη εργασίας, την Κυριακή» στα γραφεία της στη Χαλκίδα.
  «Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τοπικής μας θα παρουσιάσει τις ως τώρα ενέργειές του και τα αποτελέσματά τους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες εργασίας και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εγγραφούν, ώστε να συστήνονται στους εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας».
Πως τολμάει να θέλει να βρουν δουλειά οι Έλληνες ! Για τον ριζοσπάστη οι Ελληνες δεν πρέπει να πάνε στα γραφεία μπας και βρουν δουλειά αλλά να είναι 'ανεργοι ή ακόμη καλύτερα να τους παίρνουν τις δουλειές οι αλλοδαποί.

Πέρα από το γεγονός ότι παραδέχεται πως υπάρχουν «εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας», θυμίζουμε ότι η ίδια πρόθυμα αναδείχτηκε εδώ και καιρό σε πολύτιμο εργαλείο στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας, έχοντας πάρει σβάρνα επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους ...δύσκολους καιρούς που περνούν.

Προφανώς οι εργοδότες αυτοί θέλουν Έλληνες στις δουλειές τους και δεν ενδιαφέρονται να πάρουν πακιστανούς ή άλλους λαθρομετανάστες όπως θέλει το ΚΚΕ. Για το κόμμα των προδοτών των εργαζομένων Ελλήνων όμως αυτό είναι φασιστικό !

Σχετικό «ρεπορτάζ» που αναρτήθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα σημείωνε:
«Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς- και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Προφανώς στον Περισσό δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το τραπεζικό κεφάλαιο από τα άλλα και την μεσαία επιχειρηση απο το τραστ ή το καρτέλ . Για αυτούς βαφτιζεται στυγνός καπιταλιστής και ο μπακάλης ακόμη. Είναι ανενημέρωτοι στο ΚΚΕ πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διώκονται σκληρά απο το κράτος . Ακόμη δεν λένε λέξη για τα δικά τους εγκλήματα που κάνουν παρελάσεις και μόνο με τα σωματεία τους τα οποία είναι ανενεργά και απλά σωματεία-σφραγίδες χωρίς καμία μαχητικότητα και ικανά μόνο για 24ωρες ντουφεκιές την ώρα που ο λαός ζητά απεργίες διαρκείας.


Καλούσε τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά οι Χρυσαυγίτες να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργατών. Η παντελής απουσία οποιασδήποτε έστω αναφοράς στα δικαιώματα των εργατών και στα μεροκάματα πείνας με τα οποία αναγκάζονται να επιβιώσουν, συναντάται και σε άλλες τέτοιες ανακοινώσεις - προσκλήσεις.
Για παράδειγμα, τέλη Αυγούστου:
«Η Τ.Ο. Μαγνησίας της ΧΑ επιθυμώντας να βοηθήσει τους ανέργους Ελληνες συμπατριώτες μας έχει έρθει σε επαφή με αγρότες της περιοχής μας που επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες για την συγκομιδή των προϊόντων τους. Ηδη, έχουν συγκροτηθεί τα πρώτα συνεργεία (σ.σ. όταν μιλάμε για συνεργεία, εννοούμε κατά βάση μεγαλοαγρότες) που απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες (...) Οσοι άνεργοι Ελληνες ενδιαφέρονται να εργαστούν έστω και εποχιακά (σ.σ. αυτή είναι η συνεισφορά της στους εργάτες, μερικά μεροκάματα στη χρονιά) (...) να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 69...... (Αρτέμης) προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας».

 ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !Φωνάζουν πως μέσω της Χρυσής Αυγής ο Έλληνας μπορεί να βρει μεροκάματο . 
Φυσικά και πρέπει να απολυθούν οι αλλοδαποί.
Αλλά έχει πλάκα να φωνάζουν αυτοί που κυνήγησαν το κίνημα της πατάτας επειδή θίγονταν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών στελεχών του ΚΚΕ (εφημερίδα Σοσιαλιστική προοπτική)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP