Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η νεοφασιστική προπαγάνδα της Κιτσοπούλου και των ομοίων της

Γράφει ο ΣΤΕΦΟΣ στο patari

Η πανελληνίως άγνωστη αυτή κυρία Κιτσοπούλου δηλώνει και συγγραφέαςκαι ηθοποιός και σκηνοθέτις; Πω,πω,πω,πω,που έλεγε και ο διάσημος ποιητής Φανφάρας. Πόση εντύπωση θα προκάλεσε στον κύκλο της. Πολλοί θα την εζήλεψαν κι'όλας.. Απο τον κύκλο της...

Αυτού του είδους οι...
κύκλοι δεν είναι κυβερνητικοί. Είναι όμως ομόκεντροι μ'αυτούς. Αποτελούνται απο τα πνευματικά(;) λούμπεν στοιχεία που φυτοζωούν καλλιτεχνικά(λέμε τώρα!) στις παρυφές της όποιας πνευματικής ζωής (ξαναλέμε τώρα!) έχει σήμερα η χώρα. Ο αριθμός τους βρίσκεται σε αντίστροφη πάντα αναλογία με την γενικότερη πορεία των πραγμάτων. Των οικονομικών, των πολιτικών, των πολιτιστικών. Αν η πορεία αυτών των τριών στοιχείων είναι φθίνουσα ο αριθμός τους αυξάνεται αλματωδώς. Σήμερα που τα πάντα έχουν καταρεύσει, αυτοί οι κύκλοι έχουν πολλαπλασιαστεί.

Γιατί σε μιά τέτοια περίοδο απόλυτης παρακμής και απόλυτης κατάρευσης των πάντων η εξουσία έχει απόλυτη ανάγκη τα πνευματικά (κι'όχι μόνο) λούμπεν στοιχεία. Γιατί ανάμεσά τους στρατολογεί τα πρόθυμα σκουλίκια που χρειάζεται για να κάνει τις βρώμικες δουλειές της. Μιά απ'αυτές τις βρώμικες δουλειές, είναι η νεοφασιστική προπαγάνδα. Εκεί το πρώτο βιολί είναι βέβαια οι δημοσιογράφοι. Δεν αρκούν όμως μόνο αυτοί. Υπάρχει και η "δήθεν τέχνη". Ο "δήθεν πολιτισμός". Σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στα εικαστικά, στην λογοτεχνία, στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Όπως όταν ο Ελληνικός λαός διαμαρτύρεται για την λαθρομετανάστευση βρίσκει μπροστά του μιά λέξη - τοίχο - που καλείται "ρατσισμός". όταν διαμαρτύρεται πολιτικά υπάρχουν άλλες λέξεις -τοίχοι - όπως "λαϊκισμός". ή "συνωμοσιολογία", έτσι κι'εδώ, υπάρχει η ανάλογη τέτοια. Είναι "η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης".

Έτσι, διάφορα σκουλικάκια σαν την πιο πάνω κυρία (και σήμερα είναι πάρα πολλά) που διπλώνονται και ξεδιπλώνονται αηδιαστικά στα πόδια της εξουσίας έτοιμα να κάνουν τα πάντα για το "χρήμα και την αναγνώριση", έχουν την λεκτική δαμόκλειο σπάθη που κρέμεται πάνω απο το κεφάλι οποιου δήποτε διαμαρτυρηθεί για τα τερατουργήματά τους. "Είσαι εναντίον της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, άρα είσαι οπισθοδρομικός, άρα φασίστας".

Σ'αυτή την αηδιαστική ομοταξία ανήκει και η πιό πάνω κυρία. Είναι η ομοταξία που ανήκει στην γενικότερη κοινωνική συνομοταξία των "πρόθυμων" υποστηρικτών του νέου 4ου ΡάΙχ. Ανήκει στον φασισμό του σήμερα. Με το ίδιο ακριβώς θράσσος που έχουν οι φασίστες οταν ξέρουν ότι έχουν υψηλούς υποστηριχτές απο πίσω τους οι οποίοι και τους χρηματοδοτούν.......

1 σχόλια:

Νικος 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:57 μ.μ.  

Αρλούμπες, κανονικές αρλουμπες

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP