Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε συνεδρίαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε «την συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε καμιά λίστα εργαζομένων, καμιά διαπιστωτική πράξη, να μην σταλεί, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί!!!», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε αναλυτικά...
την ανακοίνωση:

Σήμερα προτελευταία ημέρα της προθεσμίας αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας-απόλυσης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. το μόνο απόλυτα διαπιστωμένο είναι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της να διαλύσει θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενδεικτική αυτού του αδιέξοδου είναι η στάση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη που για πολλοστή φορά «κρύβεται» από τους εργαζόμενους. Συνεχίζει να λέει ψέματα να διαδίδει αναλήθειες και να εκβιάζει τους εργαζόμενους.

Σήμερα μάλιστα ημέρα πραγματοποίησης των κοινών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαξίωσε ακόμη και τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αδίκως ανέμεναν απαντήσεις από τον κ. Μανιτάκη.

Με μόνο κοινό στόχο την προστασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της συγκροτήθηκε παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες «ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ» εργαζομένων και αιρετών με αιτήματα:

1. Να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήδη αδυνατεί μετά τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού να στελεχώσει τις υπηρεσίες των Δήμων λαμβάνοντας δε υπόψη πως από 1-1-2013, 200 νέες αρμοδιότητες μεταφέρονται σύμφωνα με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

2. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να καταγράψει εάν και σε ποιους Δήμους υπάρχουν ελλείψεις και σε ποιους πλεόνασμα προσωπικού ώστε με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία να προωθηθεί η μετάκινηση των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε καμιά λίστα εργαζομένων, καμιά διαπιστωτική πράξη, να μην σταλεί, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί !!! Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:


- Συνεχίζουμε τις καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών Κτιρίων. Ο κάθε σύλλογος εξειδικεύει ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται τα ποια κτίρια θα καταληφθούν. ΣΑΒΒΑΤΟ 24 και ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, απέχουμε από κάθε εργασία, ιδιαίτερα αποκλείουμε την πρόσβαση στα Γραφεία Προσωπικού. Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 συντονίζουμε, οργανώνουμε, περιφρουρούμε και μαζικοποιούμε τις καταλήψεις.

- Την ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, προκηρύσσει 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 11.30 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας.

- Την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες συναδέλφους στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου).

- Επαναφέρουμε το κάλεσμα στα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. την πιο κρίσιμη στιγμή της διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδείξει εμπράκτως την στήριξή της στους υπό απόλυση εργαζόμενους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων.

Το Γενικό Συμβούλιο σύσσωμο εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας. Ο απροκάλυπτος εκβιασμός και η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.

Τους απαντάμε πως δεν πτοούμαστε, με ενότητα και με αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι παρά τον πόλεμο που το «σύστημα» λυσσασμένα οργανώνει, στοχοποιώντας πρόσωπα και θεσμούς. Δηλώνουμε πως με την πρώτη απόλυση-διαθεσιμότητα συναδέλφου, θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP