Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο πόλεμος ευρώ-δολαρίου διασπά τους «Ανεξάρτητους (εξαρτημένους) Έλληνες»

Έχουμε τονίσει κουραστικά: ΟΣΟΙ χρησιμοποιούν τον «πατριωτισμό» ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ή πολιτική ετικέτα, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες, είναι οι πατριδοκάπηλοι κάθε κοπής και χρώματος.

Από την πρώτη μέρα είχαμε γράψει...
για το κόμμα του Καμμένου ότι είχε καταστήσει ιδεολογία τον «πατριωτισμό» για να συγκαλύψει τη νεοφιλελεύθερη Ιδεολογία και Πολιτική του, καθώς και την ακραία καιροσκοπική, οργανωτική του συγκρότηση: Ένα συνονθύλευμα πολιτικών καιροσκόπων με μακρά θητεία κυβερνητικών υπηρεσιών στο καθεστώς της εξαχρείωσης και της σήψης…

Τέτοια καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά συνονθυλεύματα, υποπροϊόντα τα ίδια της γενικευμένης πολιτικής σήψης και κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος, δεν έχουν μεγάλη ζωή. Αργά ή γρήγορα μετατρέπονται σε αρένα εσωτερικών αλληλοσπαραγμών και γίνονται βορά του γελοίου: Το αρχικό συγκολλητικό «υλικό» του ιδεολογικοποιημένου «πατριωτισμού» δεν στέκεται ικανό να τα σώσει…

Άρχισαν, λοιπόν, να κτυπούν οι καμπάνες του πολέμου στο εσωτερικό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο τυχοδιωκτισμός και το γελοίο αρχίζουν να απαστράπτουν. Τα πολεμικά ανακοινωθέντα στερούνται και υποτυπώδους πολιτικής αντιπαράθεσης. Εξαντλούνται σε εκατέρωθεν αφορισμούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, με την πλέον γελοία αυτή του ίδιου του Καμμένου εναντίον του Μανώλη: «Η αποστασία αρχίζει με τους επαγγελματίες…».

Ο Καμμένος δεν είναι ούτε σε θέση να αντιληφτεί ότι αυτός ο αφορισμός του, πρώτα και κύρια στρέφεται εναντίον του.

Αν ο Μανώλη είναι «επαγγελματίας αποστάτης» τότε γιατί ο ίδιος άνοιξε την αγκαλιά του σε έναν «αποστάτη» και μάλιστα μετά βαΐων και κλάδων;

Τώρα, επίσης, ο Καμμένος και τα ποικίλα παπαγαλάκια του κατηγορούν το Μαρκόπουλο και το Ζώη ότι αποτελούν το «δούρειο ίππο» της Ν.Δ. Αυτοί, όμως, δεν ήταν που θριαμβολογούσαν και υμνούσαν τους δύο αυτούς («δούρειους ίππους») όταν πριν από κάποιους μήνες «αποστατούσαν» από το «μαντρί» τους (ΝΔ) για να γίνουν «Ανεξάρτητοι Έλληνες»!!!

Όλα αυτά τα φαιδρά εκτοξεύονται για να συγκαλύψουν το πολιτικά ουσιώδες: ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συγκροτήθηκαν πάνω σε μια γενικόλογη και αόριστη πολιτική πλατφόρμα που είχε σαν βάση:

α). Τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας»!!!

β). Την «Ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά».

«Ελεύθερη αγορά» και ΕΕ ήταν τα πολιτικά βάθρα των «Ανεξάρτητων πολιτών». Δηλαδή ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός: Το ιδεολογικό και προγραμματικό θεμέλιο της ΝΔ!!!

Διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο:
«Καμμένος: Ιδεολογικοποιεί τον «πατριωτισμό» για να κρύψει το πολιτικό του πρόσωπο»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6371

Σε επίπεδο, συνεπώς, Φιλοσοφίας, Ιδεολογίας και Προγραμματικών αρχών ολόκληρο το συνονθύλευμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αποτελεί το «δούρειο ίππο» της ΝΔ…

Ο Μαρκόπουλος και ο Ζώης αντιτάσσονται στην «αποστασία» του Καμμένου από την ΕΕ και το ευρώ και στη μεταπήδησή του στο άρμα του δολαρίου και των ΗΠΑ.

Αυτό το θέμα έθεσε ο Μαρκόπουλος:

«Όπως το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις του κόμματος, για παράδειγμα ποιος αποφάσισε το δολάριο ή ποιος αποφάσισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο καυγάς, λοιπόν, που ξέσπασε είναι η αυθαίρετη μεταπήδηση του Καμμένου από τον «νταβά» της ΕΕ και του ευρώ, στον «νταβά» του δολαρίου και των ΗΠΑ.

Και αυτός που ανατρέπει πραξικοπηματικά τη διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είναι ο Καμμένος…

Ο καυγάς είναι για το ποιο στρατόπεδο θα επιλέξουμε στον παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ των δύο κακουργιών: ΗΠΑ-Γερμανίας…

Όλα τα άλλα είναι φτηνά παραμύθια και φαιδρότητες για τους αφελείς και τα παπαγαλάκια…

resaltomag.gr 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP