Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

( για λόγους οικονομίας, λέει !!!!!!)

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει δυο (2) σχετικά σχέδια αναφορών του προγράμματος της τρόικας για την Ελλάδα, με αντικείμενο την στρατιωτική θητεία και τίτλο: "THE SECOND ECONOMIC ADJUSTMENT PROGRAMME FOR GREECE – Το δεύτερο ...με ημερομηνία 27/11/2012, δημοσιεύτηκε στο «ΒΗΜΑ»

Εγώ παίδες ( άϊντε και…κορασίδες !), την δικαιολογώ την τρόϊκα :
Ρώτησε, διάβασε, έμαθε ότι...
οι περισσότεροι Έλληνες Πρωθυπουργοί , ( είτε εκλεγμένοι είτε τεχνοκρατικά ..επιλεγμένοι ) όπως επίσης και αρκετοί Υπουργοί…… Εθνικής Άμυνας …ΔΕΝ υπηρέτησαν ή εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία , και θεώρησε ότι θα κάνει…. μεγάλο «ψυχικό» αν απαλλάξει και τους υπόλοιπους Έλληνες από το άγχος αυτό !!. Και μια που μιλάμε για άγχος , θυμάμαι ότι ο πάλαι ποτέ διατελέσας Υπουργός Πολιτισμού , ο γνωστός μουσουργός Θάνος Μικρούτσικος, ερωτηθείς «γιατί δεν υπηρέτησε τη θητεία του» απήντησε ότι ήταν πολύ…. αγχωμένος την εποχή εκείνη διότι η…… Χούντα κυβερνούσε τη Χώρα !.


Έχουμε και λέμε λοιπόν :
1) Κατακρεουργήσαμε τη γλώσσα μας ( …ντάξει;;)
2) Καταργήσαμε τον σχολικό εκκλησιασμό και καταστήσαμε προαιρετική την παρουσία των μαθητών στο μάθημα των θρησκευτικών !
3) Κόβουμε σταδιακά αλλά σταθερά την παροχή δωρεάν υγειονομικών υπηρεσιών στον πληθυσμό
4) Φορολογούμε ( τιμωρούμε, είναι ο σωστός όρος ) όσους συνέλληνες είχαν την απρονοησία να …γεννήσουν παιδιά !
5) Απαγορεύσαμε την συμμετοχή στις παρελάσεις των μηχανοκίνητων μέσων (τα πάσης φύσεως οχήματα , αεροπλάνα και ελικόπτερα ) , « δια λόγους …οικονομίας» και – βέβαια - όπου νάναι θα κόψουμε και τις…..φασιστικές ( συγνώμην , τις μαθητικές ήθελα να πω ) παρελάσεις.
6) Χειροκροτούμε σαν ήρωα τον αναιδέστατο 15χρονο μαθητή που μούντζωνε επιδεικτικά τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων! « θάμουν περήφανη αν ήταν γιός μου» , έγραψε μια κυρία στο Facebook -να τον χαίρεσαι κυρά μου – της απήντησα ! - ).(σ.egersis:τους πολιτικάντηδες μούτζωσε ο 15χρονος και καλά έκανε)
7) Χαρακτηρίζουμε όποιους βάζουν Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους τις παραμονές των Εθνικών εορτών σαν …Εθνικιστές ( ο χαρακτηρισμός υπαινίσσεται ένα είδος ακροδεξιών τραμπούκων )
8) Καταργούμε την Στρατιωτική θητεία

Και –τέλος - στηνόμαστε ( ιδίως οι μορφωμένοι και ταλαντούχοι νέοι/ες μας ) στις ουρές για να …μεταναστεύσουμε στην Αυστραλία, στον Καναδά , στη Γερμανία και σε πλήθος άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Έ και τι έμεινε από Ελλάδα;;,το Facebook , μήπως, και το…Champions League ;;;; Αυτός είναι φίλοι αναγνώστες ,ο ΠΟΛΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που κινδυνεύουμε να χάσουμε αν οι καλοί μας σύμμαχοι μας διώξουνε από την Ενωμένη Ευρώπη ! Ευχαριστώ αλλά εγώ….δεν θα πάρω !!
Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP