Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η απάντησή μας στον κ.Κυπριανό Χριστοδουλίδη

Με αφορμή το άρθρο Απίστευτο μίσος στο διαδίκτυο κατά του Ελληνικού λαού απο τα ''πατριωτικά'' μπλόγκς ! ο κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης μας απαντά και μας θέτει ορισμένα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουμε παρακάτω.

Ας δούμε πρώτα τι μας απαντά:
Έγερσις εν υπνώσει
Σε ιστολόγιο, που επιγράφεται "Έγερσις 2" αναρτήθηκε ένα μακροσκελέστατο "σεντόνι" για να μας δείξει "το απίστευτο μίσος κατά του ελληνικού λαού από τα πατριωτικά μπλογκ". Το περί ου ο λόγος ιστολόγιο....
δεν δέχεται σχόλια, αναδημοσιεύθηκε όμως αλλού, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία να συμπληρώσω αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Σημειώνω, ότι παραπέμπω τον αναγνώστη να διαβάσει την αλλοπρόσαλλη κριτική του "Έγερσις 2" (*), για να καταλάβει πού αποσκοπεί η κυριολεκτική ύπνωση των γραφομένων του εν λόγω ιστολογίου. Το οποίο υπογράφει κάποιος "Δικηγόρος", ή μάλλον συνήγορος του ... .

ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΛΑΝΙ

Ειλικρινά με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρεώνεται η ακροδεξιά με όλα αυτά που (αντι)γράφετε σεις - μελάνι κόκκινο - και αποτελούν την κριτική, από την πλευρά ενός φιλάδελφου, υποθέτω, πατριωτισμού.

Σαν γενικό συμπέρασμα, διότι δεν επιθυμώ να σας κουράσω, καλείται τον αναγνώστη να λύσει το γνωστό συνομωσιολογικό γρίφο, όπου όλα τα φτιάχνει το Σύστημα για να μας φέρει τελικά τη Νέα φασιστική Παγκόσμια Τάξη!

Αλλά πώς αυτό να το καταλάβει, όταν για να δικαιωθούν οι αγώνες - "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται" μη ξεχνάμε -  αρχίσαμε με τις πυρκαγιές του Κατράντζου και του Μαρινόπουλου, ύστερα κάψαμε το Πολυτεχνείο, μετά την Ελλάδα και τέλος την Αθήνα; Δηλαδή, η Χούντα πέφτοντας από το Σύστημα, διότι αυτό την ξήλωσε, έσπειρε την καταστροφή με επιδοτούμενους ψευτοαριστερούς αναρχοαυτόνομους και τώρα εμφανίζεται με το νέο φασιστικό/ναζιστικό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης;

Και το ερώτημα :

Μα καλά, αφού την ακροδεξιά χούντα την είχαμε, για ποιο λόγο το Σύστημα την κατάργησε; Τι ήταν εκείνο που το ανάγκασε, ώστε να περάσουμε από τη φάση της γλυκιάς Μεταπολίτευσης, όπου όλοι οι αγώνες του λαού δικαιώθηκαν,  στην ίδια πάλι κατάσταση; Κάτι πάει στραβά, μου φαίνεται, ή κάνω λάθος;

Τέλος, με βάση τα δικά μου κριτήρια, από τα αποσπάσματα που μας δώσατε να διαβάσουμε, δεν μπόρεσα να βάλω τη διάγνωση του "απίστευτου μίσους κατά του ελληνικού λαού". Αντίθετα, θα έλεγα ότι, μάλλον, ένα άλλο μίσος αναδύεται μέσα από όλα αυτά που είναι γραμμένα με μελάνι κόκκινο. Τούτο όμως είναι μια άλλη ιστορία, μεγάλη βέβαια, και δεν θα μπω στο κόπο να την εξηγήσω.

H απάντησή μας: 
Βρέθηκε ακόμα ένας υπερασπιστής της ακροδεξιάς να μας απαντήσει. Και τι μας γράφει; Ότι βρισκόμαστε εν υπνώσει!! Ας σταθούμε κατ αρχήν στο ατυχέστατο λεκτικό ατόπημα μιας και μόνο το άκουσμα της λέξης έγερσις παραπέμπει σε κίνηση και απ όσο γνωρίζουμε δεν είμαστε υπνοβάτες!!! Προφανώς βεβαίως ο κ. Χριστοδουλίδης χρησιμοποιεί μεταφορικά.την έκφραση.

Ας έρθουμε όμως στην ουσία για να δούμε λοιπόν γιατί μας κατηγορεί. Μας κατηγορεί κατ αρχήν ότι ασκούμε αλλοπρόσαλλη κριτική. Απαντάμε ότι ασκούμε κριτική σε ένα κείμενο που καταδεικνύει πως σκέφτεται ένας ακροδεξιός και αυτή τη κριτική παρ όλες τις υπερβολές της, την τεκμηριώνουμε. Και είμαστε σε θέση να το κάνουμε ίσως καλύτερα από άλλους γιατί βιώσαμε για χρόνια από μέσα αυτό τον ''χώρο'' ή ακριβέστερα αυτό το ''αποχωρητήριο'' που είναι ευρύτερα γνωστό ως ''πατριωτικός χώρος''. Και όχι μόνο το βιώσαμε, αλλά μολυνθήκαμε με όλες του τις αρρώστιες για τις οποίες χάρη στην έγερση του νου καταφέραμε άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο να βρούμε αντισώματα και να τις ξεπεράσουμε. Πολλές από αυτές τις αρρώστιες τις ακροδεξιάς μεταφέρει το κείμενο του δικηγόρου στο οποίο απαντήσαμε. Όπως τη χουντολαγνεία. Την ανισόρροπη ευθύνη του θύτη (πολιτικοοικονομικό σύστημα) και του θύματος (Ελληνικού λαού) κατά του θύματος. Την διαμόρφωση αισθήματος ενοχής στον Ελληνικό Λαό (μαζί τα φάγαμε) και επακόλουθα την ''δίκαιη τιμωρία'' του. Την ουσιαστική αθώωση τραπεζιτών και καπιταλιστών μιας και ''ο λαός ψηφίζει'' άρα...φταίει για όλα.

Όχι κ.Χριστοδουλίδη κανένας δεν θα φέρει τη Νέα φασιστική Παγκόσμια Τάξη. Γιατί απλά είναι ήδη εδώ και κανένας λαός δεν την επέλεξε για να κάτσει στο σβέρκο του. Όπως τη Χούντα του 1967.

Παρακάτω ο κ. Κ.Χ  προφανώς πιστεύει ότι εμείς συνηγορούμε υπέρ του καψίματος των ελληνικών πολυκαταστημάτων, του Πολυτεχνείου, της Ελλάδας και της Αθήνας!! Λυπούμαστε που θα τον απογοητεύσουμε αλλά όχι αυτού του είδους τον ''αγώνα'' των παρακρατικών νεοταξικών φασιστοειδών δεν τον επικροτούμε.

Ρωτάει ο κ. Κ.Χ : Μα καλά, αφού την ακροδεξιά χούντα την είχαμε, για ποιο λόγο το Σύστημα την κατάργησε; Τι ήταν εκείνο που το ανάγκασε, ώστε να περάσουμε από τη φάση της γλυκιάς Μεταπολίτευσης, όπου όλοι οι αγώνες του λαού δικαιώθηκαν,  στην ίδια πάλι κατάσταση;

H ακροδεξιά Χούντα κράτησε όσο εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα που την ανέβασαν. Όταν θέλησε πάρει αποφάσεις για πράγματα που ενοχλούσαν αυτά τα συμφέροντα έπεσε. Έτσι γίνεται σε δεκάδες περιπτώσεις όταν ανεβαίνει ή πέφτει μια κυβέρνηση. Αν  βεβαίως ήταν αποδεκτή από τον Ελληνικό Λαό απλά θα γινόταν ότι έγινε στην περίπτωση του ''τηλεοπτικού'' πραξικοπήματος στον Τσάβες. Και βεβαίως δεν δικαιώθηκαν όλοι οι αγώνες του λαού κατά την μεταπολίτευση. Και βεβαίως δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Αν έστω και αυτό ο Κ.Χ δεν είναι σε θέση να το κατανοήσει όπως το ότι το κείμενο του ''δικηγόρου'' που ασκήσαμε κριτική είναι γεμάτο μίσος εναντίων του Ελληνικού Λαού, τότε μάλλον η ακροδεξιά θολούρα του είναι τέτοια που δεν του αφήνει τέτοια περιθώρια.

Υ.Σ1 Όσο για το κόκκινο μελάνι απλά χρησιμοποιείται απλά για να τονίσει τα σχόλιά μας.
Υ.Σ2 Ομολογούμε ότι ο τίλος με τον οποίο αναδημοσιεύτηκε το κείμενό μας στο ''Ρεσάλτο'' δηλαδή  ''Το ακροδεξιό μίσος κατά του ελληνικού λαού...'' ήταν καλύτερος και ακριβέστερος.

εκ της διαχείρισης

1 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:51 π.μ.  

Σας ευχαριστώ για την απάντηση, σας ευχαριστώ και για την αναδημοσίευση.

κυπριανός Χ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP