Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ !!!

 Άρθρο με...νόημα αλλά και πραγματικές απαντήσεις γιατί απλά δεν θα μας δουλεύουν οι ματατζηδες...
Πολλοί δεν πήραν την ιδέα στα σοβαρά. Βρέθηκαν αξιωματικοί που είπαν "τί βλακείες είναι αυτές", αλλά και αστυφύλακες που αρνήθηκαν σε πρώτο χρόνο να λάβουν μέρος. Ευτυχώς, όμως, επικράτησε η λογική και δύο άριστα καταρτισμένες ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει να κουβεντιάζουν
με το προσωπικό των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ. Ο ρόλος τους δεν είναι να αξιολογήσουν το προσωπικό και να δώσουν αναφορά στους ανωτέρους τους, αλλά να βοηθήσουν τους αστυνομικούς, που το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήττονται και οικονομικά( ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ.ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΠΟΤΕ) και ηθικά(ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΓΕΛΙΑ , ΠΟΥ...
ΒΡΕΘΗΚΕ ΗΘΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ; ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ , ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ), αλλά το κυριότερο εργάζονται πολύ και σκληρά.( ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΔΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΣ ΕΓΓΥΟΥΣ πχ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο ψυχολόγοι, διστακτικά στην αρχή είναι η αλήθεια, τόλμησαν ακόμα και να "επισκεφθούν" διμοιρίες στον χώρο εργασίας τους. Όχι στην έδρα τους στου Γουδή, αλλά στα λεωφορεία, την ώρα της υπηρεσίας, και δεν εννοούμε φυσικά στιγμές που η διμοιρία αναπτύσσεται, αλλά εκείνες που είναι σε αναμονή. Οι ψυχολόγοι, ακόμα και μέσα στα λεωφορεία "προκαλούν" τους ένστολους να ανοίξουν τον εαυτό τους και να μοιραστούν τα προβλήματά τους. Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα μαγκωμένοι. Πολλοί είναι εκείνοι, που δεν μιλούν καθόλου. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που δεν διστάζουν και αναφέρουν όσα τους απασχολούν.(ΚΥΡΙΕ ΨΥΧΟΛΟΓΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ , ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ , ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ , ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ)
Όσον αφορά στην ΕΚΑΜ, οι άνδρες της μονάδας έχουν χωριστεί σε ομάδες των έξι ατόμων και οι συναντήσεις γίνονται στο κτίριο της μονάδας.
Αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο το σύνολο τών υπηρετούντων είναι τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.(ΜΟΝΟ Η ΚΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ@Μ..ΘΕΙ ) Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι είναι "χάσιμο χρόνου", αλλά είναι δεδομένο ότι οι ένστολοι με αυτήν την κίνηση αποκτούν οικειότητα με τους ψυχολόγους και ίσως εκείνος που πραγματικά χρειάζεται υποστήριξη από κάποιον ειδικό, τώρα πιο εύκολα να το αποτολμήσει, καθώς στη χώρα μας είναι ακόμα ένα ζήτημα "ταμπού".
Οι διοικητές των μονάδων έχουν ζητήσει από τις ψυχολόγους να τους αναφέρουν μόνο εάν κάποιος είναι "επικίνδυνος" για τον εαυτό του, τους συναδέλφους τους ή το κοινό.(ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ...ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ . ΓΙΑΤΙ ; ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΡΕΙΑ Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ)

Του Μανώλη Ασαριώτη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP