Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καμμένος από την εθνική ανεξαρτησία στο δολάριο

το είδαμε εδώ 

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ:
 

Καμμένος από την εθνική ανεξαρτησία στο δολάριο


Από τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες...

έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα. Περί απώλειας εθνικής ανεξαρτησίας, περί δωσιλόγων και τιμωρίας των ενόχων και φυσικά μπόλικη αντιμνημονιακή ρητορεία.

Δεν θα μπούμε εδώ στη διαδικασία να ασκήσουμε συνολική κριτική στο πολιτικό μόρφωμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πολιτικό του πρόγραμμα και στο πολιτικό παρελθόν (Ν.Δ μέχρι πολύ πρόσφατα) της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών του.

Μας απάλλαξε από αυτό ο Πάνος Καμμένος με την νέα πρόταση που έχει αρχίσει να λανσάρει τελευταία η οποία είναι εξόχως αποκαλυπτική των προθέσεων και του προσανατολισμού του ίδιου και του κόμματος του.


Σε συνεντευξή του στην ΕΤ3 στις 30/11/12 ανέφερε χαρακτηριστικά :
''και βλέπουμε τώρα ότι για διαγραφή του χρέους μιλούν τώρα και το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ και κορυφαίοι οικονομολόγοι από την Ε.Ε'', ''η λύση είναι διαγραφή του χρέους όπως ρεαλιστικά πια μας προτείνουν οι πραγματικοί μας σύμμαχοι που είναι μόνο οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΔΝΤ όπως η Ρωσία και η Κίνα μας το λέει η κυρία Λαγκάρντ και επιμένουμε εμείς να πηγαίνει ο κ.Σαμαράς γονυπετής και να παρακαλάει την κ.Μέρκελ και τον κ.Σόιμπλε'', ''Ο κ.Σαμαράς πάλι με τα ίδια λόγια ξενυχτάει δήθεν και παλεύει το βράδυ και την άλλη μέρα μας λέει έρχεται μια καινούργια μέρα, την καινούργια μέρα κάποιοι έχουν γίνει δισεκατομυριούχοι από τις αποφάσεις αυτές και την ίδια στιγμή αρνούνται να κάνουν την λύση που τους λέει η κυρία Λαγκάρντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες''.

Τέλος στην ερώτηση για το αν ανήκει στο λόμπι της δραχμής απάντησε:

''Έχουν βάλει μπροστά το δίλλημα ευρώ ή δραχμή, δεν υπάρχει το δίλλημα ευρώ ή δραχμή σας λέω λοιπόν ότι μία εναλλακτική λύση εάν θελήσουν να μας βγάλουν από το ευρώ που δεν υπάρχει περίπτωση με τη θέληση της χώρας γιατί η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να ασκήσει βέτο στην ΕΚΤ σε περίπτωση που δεν μας βάλει στο λεγόμενο target 2 μπορεί όμως να επιλέξει η χώρα να πάει σε νόμισμα ισχυρότερο του ευρώ όπως είναι το δολάριο. Οι γερμανικές απαιτήσεις από το δάνειο που έδωσε το κατοχικό αν τιτλοποιηθούν και δοθούν στις ΗΠΑ που τις ζητούν, εάν τιτλοποιηθούν οι απαιτήσεις σε CDO από τις έρευνες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μπορούν να φέρουν μετρητά στην χώρα που μπορεί να επιζήσει η χώρα''.

Δεν νομίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις χωρούν πολλών παρερμηνειών. Ο Καμμένος αφού περιέγραφε την τραγική πραγματικότητα με μελανά χρώματα πάντα μένοντας σε επιδερμικές αναλύσεις των αιτιών(σκανδαλολογία, προσωπικές ευθύνες κτλ.) πάντα τελείωνε προτείνοντας ως λύση τις προτάσεις του ΔΝΤ και των ΗΠΑ και ότι η Ελλάδα αυτούς πρέπει να ακολουθήσει.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η πολιτική εξαπάτηση έχει πάρει θηριώδεις διαστάσεις και όχι μόνο από τους συνήθεις ύποπτους (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ) αλλά και από το ετερόκλητο ''αντιμνημονιακό'' στρατόπεδο (ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α, Καμμένος).

Ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σήκωσαν από την αρχή ψηλά τα λάβαρα του αντιμνημονιακού αγώνα και της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και τελικά βρήκαν την λύση: Το καλό ΔΝΤ της κ.Λαγκάρντ και η σύμμαχος ΗΠΑ.

Για να επανέλθουμε στο έδαφος της κοινής λογικής θα υπενθυμίσουμε στον Καμμένο που ίσως να το ξέχασε ότι στην τρόικα που επιβάλλει τα μνημόνια δεν συμμετέχει μόνο η Μέρκελ αλλά και το ΔΝΤ φυσικά που πριν την Ελλάδα έχει επιβάλλει μνημόνια και έχει καταστρέψει οικονομικά χώρες σε κάθε γωνιά του κόσμου εδώ και πολλές δεκαετίες και μάλιστα ''μόνο του'' χωρίς δηλαδή την Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι την ίδια ώρα που ο Καμμένος στρέφεται λεκτικά εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης μας προτείνει να ακολουθήσουμε τις επιταγές του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και όργανο των υπερεθνικών ελίτ.

Δεν γνωρίζει ο Καμμένος ότι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ο ΟΟΣΑ κτλ είναι η θεσμική έκφραση της νέας τάξης και οι εμπνευστές των πολιτικών που μας έφεραν μέχρι εδώ ή απλά προσπαθεί να εξαπατήσει τους αφελείς;

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του νομίσματος και αφού επανέλαβε και αυτός ότι το δίλημμα δραχμή ή ευρώ είναι ψευτοδίλημμα και αναμάσησε τα γνωστά υπνωτικά εφησυχασμού δηλαδή ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ για νομικούς λόγους (και το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις παρότι έκαναν κουρελόχαρτο ακόμα και το αστικό σύνταγμα επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται) πέταξε τη ''βόμβα'' περί υιοθέτησης του δολαρίου ως νέου νομίσματος της χώρας.

Το μόνο επιχείρημα του Καμμένου υπέρ του δολαρίου ήταν ότι είναι πιο ισχυρό από το ευρώ. Πάλι πρέπει να του υπενθημίσουμε ότι αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα για να πάμε από την δραχμή στο ευρώ και όλοι αντιληφθήκαμε την ''ευλογία'' του ισχυρού νομίσματος.

Επίσης ενώ ο Καμμένος με τις πατριωτικές κορώνες που όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει και σωστά για κατοχή και για ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας μόλις ερχόμαστε στο συγκεκριμένο και στο δια ταύτα δηλαδή την επαναφορά εθνικού νομίσματος δηλώνει υπέρμαχος του δολαρίου.

Ας μας βρεί μια χώρα, όχι μόνο σήμερα αλλά γενικά στην ιστορία που είναι στοιχειωδώς ανεξάρτητη χωρίς εθνικό νόμισμα και εθνική κεντρική τράπεζα που να ελέγχει την κυκλοφορία του. Μόνο οι μπανανίες και οι αποικίες έχουν ως νόμισμα το νόμισμα των επικυρίαρχων.

Για τρίτη φορά να υπενθυμίσουμε και κάτι άλλο στον Καμμένο. Ένας από τους λόγους της οικονομικής κατάρρευσης και καταστροφής της Αργεντινής ήταν ότι ενώ είχε διατηρήσει το εθνικό της νόμισμα, αυτό ήταν εγγυημένο από το δολάριο με το περίφημο Πρόγραμμα Μετατρεψιμότητας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Τέλος η Αργεντινή υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα του ΔΝΤ του οποίου τις επιταγές ο Καμμένος μας καλεί να ακολουθήσουμε.

Η μόνη πρόταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά είναι τα περί διαγραφής του χρέους. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Το τοκογλυφικό χρέος και οι τόκοι που καλπάζουν ανεξέλεγκτα είναι εις γνώση των δανειστών ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να αποπληρωθεί άλλωστε δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος.

Όσο και να στύψουν την Ελλάδα και όσα μέτρα και να πάρουν δεν επαρκούν επίσης, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας που μπορεί να πυροδοτήσει επικίνδυνες για αυτούς καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος και του πρώτου κουρέματος του χρέους (εις βάρος των ταμείων) και των υπολοίπων κουρεμάτων που ήδη συζητιούνται και θα ακολουθήσουν.

Τα κουρέματα που προτείνει το ΔΝΤ και διάφοροι οικονομολόγοι δεν έχουν καμία σχέση με τη μονομερή διαγραφή του χρέους που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Φυσικά ο καυγάς ΔΝΤ, ΗΠΑ με την Ε.Ε και κυρίως την Γερμανία και η μεγάλη διάσταση απόψεων είναι καυγάς για το πάπλωμα. Ποιός θα φορτώσει στον άλλον τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και των αγορών.

Σε αυτήν τη σύγκρουση αργά ή γρήγορα όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος θα πάρει θέση και βάση αυτής της αντίθεσης θα έχουμε νέες αντιπαραθέσεις και διαιρέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Καμμένο κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά εκφράζεται πιο διπλωματικά. Ο Καμμένος ήταν ο πρώτος που πήρε τόσο απροκάλυπτα και καθαρά θέση.

Η στροφή επίσης του Βήματος σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται…

Τέτοιες συγκρούσεις θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν ευκαιρία για την Ελλάδα όμως ο Καμμένος απλά προτείνει από τον ένα επικυρίαρχο να πάμε στον άλλον.

Οι πατριωτικές και αντιμνημονιακές κορώνες δεν κοστίζουν τίποτα το αντίθετο, ξεγελούν τους αφελείς όταν όμως πρέπει να τοποθετηθείς πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα τότε φαίνεται τι κρύβεται πίσω από το παραπέτασμα καπνού και στην περίπτωση του Καμμένου είναι το δολάριο και οι ΗΠΑ…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP