Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε η νέα φοροληστεία

Εγκρίθηκε το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο το βράδυ της Παρασκευής, από την πραξικοπηματική κυβέρνηση (50 βουλευτές μπόνους) και με τα άλλα κόμματα σε ρόλο μαϊντανού μετά από μία θεατρική συζήτηση στη κατοχική Βουλή. Όταν η Βουλή είναι υπό τις διαταγές της τρόικας υπαλλήλων του 4ου ράιχ της ΕΕ, με αφεντικό την Γερμανία, είναι έγκλημα να συμμετέχεις. Σαμποτάρεις την κατοχική μπουρδελοβουλή, και κάνεις...
εξωκοινοβουλευτικό αγώνα καλώντας τον λαό για να ανατρέψεις του κατοχικούς αλήτες και προδότες του λαού και της χώρας. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια για να αγαπιόμαστε.

Να σημειωθεί ότι ο αλήτης υπουργός Οικονομικών, βαφομαλιάς, τεχνοκράτης, με τα σακουλιασμένα μάτια, και πισωγλέντης Γιάννης Στουρνάρας, που δεν τον έκλεξε ο λαός, σε ρόλο αρχιπάπα, απέρριψε ακόμα και τις τροπολογίες του κώλου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί, παρότι με την νέα φοροαφαίμαξη φιλοδόξει να εισπράξει πάνω από 8 δίσ. ευρώ, χρήματα που θα πάνε απευθείας στο ΔΝΤ, και την ΕΚΤ.

Να για ποιόν δουλεύει το κάθαρμα και η κατοχική κυβερνητική συμμορία του, που θέλουν ξύλο ατελείωτο και κρέμασμα από την γλώσσα.

Kώστας οικοδόμος

Νόμος του κράτους έγινε το φορολογικό νομοσχέδιο ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση και με νύξεις για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η λίστα Λαγκάρντ, το πρόβλημα θέρμανσης και οι καταλήψεις στις βίλες Αμαλία και Σκαραμαγκά, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Τέσσερα άρθρα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία σε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, επί 288 παρόντων βουλευτών.
Ειδικότερα, το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με 162 «ναι» και 126 «όχι», το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 162 «ναι», 124 «όχι» και 2 «παρών, το άρθρο 6 ψηφίστηκε με 163 «ναι», 121 «όχι» και 4 «παρών» και το άρθρο 10 ψηφίστηκε με 162 «ναι», 124 «όχι» και 2 «παρών».
«Ναι» ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως, άλλωστε, είχε γνωστοποιήσει απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, «αλλά για τελευταία φορά, για να μην πτωχεύσει η χώρα, επειδή είναι προαπαιτούμενο», καθώς και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής Πάρις Μουτσινάς που διεγράφη από τη Δημοκρατική Αριστερά στις 7 Ιανουαρίου, ψήφισε «παρών» στο άρθρο 1 και «όχι» στα άρθρα 3,6,10.
«Δεν είμαι σπαγκοραμμένος, αλλά τηρώ τις υποσχέσεις μας για να παίρνουμε τις δόσεις», δήλωσε πριν την ψηφοφορία επί των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Γιάννης Στουρνάρας.
Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό δίνει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο για την ανάταξη των δημόσιων οικονομικών αλλά και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας έναντι των εταίρων της. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, ο οποίος το χαρακτήρισε ως νομοσχέδιο «δημοσιονομικής ανάγκης».
Το νέο φορολογικό καθιερώνει μία νέα κλίμακα φορολόγησης η οποία θα έχει τρεις φορολογικούς συντελεστές οι οποίοι διαμορφώνονται ως εξής:
- από 0 έως 25.000 ευρώ συντελεστή 22%.
- από 25.001 έως 42.000 ευρώ συντελεστής 32%.
- άνω των 42.000 ευρώ συντελεστής 42%.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιες απολαβές κάτω των 25.000 ευρώ προβλέπεται φορολογική ελάφρυνση.
Αναφερόμενος στα μπλοκάκια, είπε ότι εντάσσονται πλέον στις μισθωτές υπηρεσίες και πλέον δηλώνονται όλα τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να καταρτίζεται ένα τμήμα του περιουσιολογίου.
Για τις ανώνυμες εταιρίες είπε ότι η συνολική επιβάρυνσή τους μειώνεται από το 40% στο 32%, λόγω του συστήματος φορολογίας των μερισμάτων.
Η κυβέρνηση δέχθηκε βολές και από το εσωτερικό μέτωπο. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις, ειδικά για το άρθρο δυο του νομοσχεδίου που αφορά στην φορολόγηση των καταθέσεων.
Η κ. Ξηροτύρη ξεκαθάρισε ότι «αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει». Σημειώνεται ότι το κόμμα είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων αύξηση του φόρου των καταθέσεων στο 17,5% για τις καταθέσεις πάνω από 50.000 ευρώ.
Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι τροπολογίες του οποίου επίσης απορρίφθηκαν από τον κ. Στουρνάρα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP