Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ...

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

Τσίπρας:«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η κλιμάκωση της έντασης και της κοινωνικής σύγκρουσης»

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Πάντα η στρατηγική του ψηφοδελτίου, δηλαδή των συμβιβασμών στην καθεστωτική «νομιμότητα», ανοίγει διάπλατα τις πόρτες, ιδιαίτερα σε εποχές σαν...
τη σημερινή (κρίσης κατάρρευσης του συστήματος), στη βία δίχως όρια των «νονών» του χρήματος και των ανδρεικέλων τους.

Το ιστορικό αυτό αξίωμα το έχει συμπυκνώσει η Ρόζα Λούξεμπουργκ με τα εξής λόγια:

«Όταν υποχρεώνεις την εργατική τάξη να σέβεται την αστική νομιμότητα, τότε όλοι οι αγώνες της, κοινοβουλευτικοί και άλλοι, θα χρεοκοπήσουν αξιοθρήνητα αργά ή γρήγορα, για να δώσουν θέση στη δίχως όρια βία της αντίδρασης».

Οι ηγεσίες της «αριστεράς» έχουν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ στο ακέραιο τη «νομιμότητα» του κατοχικού μας δωσιλογισμού, τη «νομιμότητα» μιας κυβέρνησης των νέων αποικιοκρατών, συνακόλουθα τη «νομιμότητα» των πραξικοπημάτων της και της ΒΙΑΣ δίχως όρια…

ΟΤΑΝ όλα αυτά που συμβαίνουν τα νομιμοποιείς και ιδιαίτερα την κακουργηματική ΒΙΑ της δεξιάς, τότε ανοίγεις διάπλατα τις πόρτες στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΒΙΑ της δεξιάς.

Και τα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ όταν τα μεταφέρεις και τα αιχμαλωτίζεις στα στενά κοινοβουλευτικά πλαίσια, στην αρένα του εκλογικού παιχνιδιού και της κατοχικής Βουλής, δηλαδή στην αρένα της καθεστωτικής «νομιμότητας», στην αρένα που παρέχει τα πιστοποιητικά της «νομιμότητας» στη ΒΙΑ των ανδρεικέλων της δεξιάς.

Και μόνο αυτή η στάση της «αριστεράς» αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ, απολύτως καμία, σχέση με ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Αποδεικνύει, όμως και το φρενοβλαβή εκλογικό της κρετινισμό, την ολοκληρωτική κοινοβουλευτική της αλλοτρίωση: Επακόλουθα της ολοκληρωτικής της ένταξης στους μηχανισμούς του καθεστώτος.

Αυτή η «αριστερά» με τις τεράστιες κοινοβουλευτικές της παρωπίδες δε είναι πλέον σε θέση να διακρίνει τούτο το ουσιαστικό ζήτημα: Ότι η αυξημένη και διαρκώς κλιμακούμενη κρατική και παρακρατική ΒΙΑ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ της σημερινής συγκυρίας δεν είναι προϊόν της κοινοβουλευτικής πρακτικής, αλλά προϊόν των κοινωνικών και πολιτικών ρήξεων, των ρωγμών που έχει υποστεί το κατοχικό καθεστώς και των σπασμών της κατάρρευσής του.

Η λεγόμενη «στρατηγική της έντασης» είναι, απλώς, το αποτύπωμα της ΟΞΥΤΗΤΑΣ που έχει προσλάβει η σύγκρουση της κοινωνίας συνολικά (εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, ο λαός γενικά) με το κυβερνητικό οικοδόμημα του κατοχικού και δωσίλογου καθεστώτος.

Οι κοινωνικές ρήξεις και συγκρούσεις (ταξικές), η συσσωρευμένη, συμπιεσμένη και διαρκώς διογκούμενη λαϊκή ΟΡΓΗ είναι που συστρατεύει όλες τις δυνάμεις της αντίδρασης και του δωσιλογισμού και τις ωθεί σε πρακτικές ΕΝΤΑΣΗΣ, ΒΙΑΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ εναντίον του «ταξικού εχθρού»: Των εργαζομένων, των λαϊκών κινητοποιήσεων, της κοινωνίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Είναι αυτές οι μετωπικές ταξικές συγκρούσεις που γίνονται στη βάση της κοινωνίας που βρικολακιάζουν όλα τα φασιστικά πρότυπα και τις πρακτικές της ιστορικής δεξιάς.

Αυτές οι δυνάμεις της μαύρης αντίδρασης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αυτό που σκοπίμως και δολίως θέλει να αγνοεί η «αριστερά»: Ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα λυθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, παρά μόνο στο επίπεδο της εξωκοινοβουλευτικής σύγκρουσης, της πραγματικής σύγκρουσης των εμπόλεμων στρατοπέδων: Λαού-κυβέρνησης.
Γι αυτήν την ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ σύγκρουση ετοιμάζονται και θωρακίζονται οι κατοχικές δυνάμεις των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Αυτές οι δυνάμεις προωθούν, ταχέως, την επιβολή ενός δικτατορικού πολιτικού πλαισίου, με ένα και μόνο στόχο: Να τσακίσουν και να συντρίψουν κάθε εκδήλωση λαϊκής ΟΡΓΗΣ, κάθε ανασύσταση και οργάνωση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η καταιγίδα των βομβών, τα καλάσνικοφ, οι προβοκάτσιες, οι επιστρατεύσεις, τα απανωτά πραξικοπήματα, τα πολεμικά ανακοινωθέντα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, αυτή η τρομοκρατική παλίρροια που ζούμε, ΟΛΑ αυτά εντάσσονται στο στρατηγικό στόχο του καταρρέοντος καθεστώτος και της δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά:

Στο ΤΣΑΚΙΣΜΑ του ελληνικού λαού και στη συντριβή κάθε εργατικής και λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και αγωνιστικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

ΟΤΑΝ η «αριστερά» και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει περί «αποφυγής της παγίδας της έντασης», όταν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και όταν φιλοτεχνεί την εικόνα της κοινοβουλευτικής μετριοπάθειας και της αποδοχής της από τους διεθνείς μαφιόζους, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αυτή η «αριστερά» δεν νομιμοποιεί απλώς την κατοχή μας, αλλά και το δικτατορικό πλαίσιο και τα ιδεολογήματα της δωσίλογης δεξιάς: Ένα πλαίσιο που εξορίζει την εξωκοινοβουλευτική πάλη, σαν τρομοκρατική…

Νομιμοποιεί τις πλέον ολοκληρωτικές στρατηγικές του καθεστώτος και της δεξιάς:Αυτές που χαρακτηρίζουν τις απεργίες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις ΒΙΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, αυτές που στοχεύουν στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των απεργιών και κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης και οργάνωσης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Αυτή η «αριστερά» στρώνει, για άλλη μια φορά, το δρόμο στη ΒΙΑ, δίχως όρια, του καθεστώτος, στη ΒΙΑ της δεξιάς…

ΡΕΣΑΛΤΟ
το είδαμε εδώ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP