Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι εφοπλιστές συνεχίζουν το «πάρτι»

Σκηνή από γλέντι εφοπλιστών.
Ενώ ο λαός υποφέρει, για τους
πλουσιότερους
(και πάντα αφορολογητους) Έλληνες,
ο μήνας έχει εννιά!
το είδαμε εδώ 
 
Η οικονομική αφαίμαξη που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν αφορά βέβαια όλο τον πληθυσμό της χώρας αδιακρίτως. Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες με κομμένο ρεύμα, άστεγοι, καταχρεωμένα νοικοκυριά που αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα, ωστόσο στους κύκλους των Ελλήνων εφοπλιστών επικρατεί μια χαρωπή ατμόσφαιρα. Και πώς όχι, αφού αυτοί ουδέποτε πλήρωσαν τους φόρους και τα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ούτε και τους... ενόχλησε το κράτος για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
 
Σύμφωνα με διάταξη που είχε περάσει ο Βενιζέλος, τα ακίνητα που είναι πάνω από 1.000 και 2.000 τετραγωνικά μέτρα, έχουν έκπτωση στο «χαράτσι» 30% και 60% αντίστοιχα. Επίσης, έχει καταργηθεί ο έκτακτος φόρος για τα πολυτελή σκάφη, τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και τις πισίνες.
Με δυο λόγια, όσο πιο πλούσιος είσαι τόσο λιγότερο πληρώνεις!
Την ίδια στιγμή, στη λίστα του περιοδικού Lloyds με τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο φιγουράρουν 14 Έλληνες εφοπλιστές, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα! Η παγκόσμια οικονομική κρίση προφανώς και δεν έχει προβληματίσει τους Ελληνες εφοπλιστές, καθώς έχουν προχωρήσει σε 97 νέες παραγγελίες πλοίων. Οι κατασταλτικές δυνάμεις εκκενώνουν τη Βίλα Αμαλίας, ενώ οι άλλες βίλες, στα βόρεια προάστια, που χτίστηκαν με κλεψιμαίϊκα, προστατεύονται αποτελεσματικά.
Η πολυτέλεια, τα εξωφρενικά έξοδα, τα πάρτι και οι «φιλανθρωπικές» εκδηλώσεις καλά κρατούν, σε μια χώρα που ματώνει. Την ίδια στιγμή που ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και που πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, οι λιγοστές οικογένειες που μας εξουσιάζουν συνεχίζουν με μαφιόζικες μεθόδους, εκβιαστικά και προκλητικά, να ζουν ζωή χαρισάμενη. Δεν λογοδοτούν σε κανένα κράτος, δεν φορολογούνται και δεν έχουν υποστεί καμία από τις τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που ώθησε τόσους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Αυτό που φαίνεται να παραβλέπουν μέσα στην αλαζονεία της πολυτέλειας είναι η αριθμητική και η ηθική μας υπεροχή. Εκείνοι είναι μια χούφτα μαφιόζοι, εμείς είμαστε η πλειοψηφία και η ζυγαριά θα γείρει προς το μέρος μας!

Στέλλα Χατζημιχελάκη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP