Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα καθεστωτικά παραμύθια περί «φοροδιαφυγής»

Μια μυθολογία που έχει πάρει στη χώρα μας επιδημικές διαστάσεις είναι αυτή περί «φοροδιαφυγής».

Όλες οι κυβερνήσεις και οι «αντιπολιτεύσεις» κερδοσκοπούσαν πάνω σ’ αυτό το μύθο και οι πάντες υπόσχονταν την πάταξη της «φοροδιαφυγής».

Τα σημερινά...
κυβερνητικά ανδρείκελα, στα χρόνια της δωσίλογης υποταγής τους στην ευρω-χούντα (από ΓΑΠ, Παπαδήμο μέχρι Σαμαρά, σήμερα), δεν κάνουν απλώς χρήση, αλλά κατάχρηση αυτής της μυθολογίας.

Η «πάταξη» της «φοροδιαφυγής» άρχιζε και τελείωνε, στην ΠΑΤΑΞΗ και ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των μισθών, των κοινωνικών παροχών, των λαϊκών εισοδημάτων γενικά…

Σε κάποιες περιπτώσεις την πλήρωναν, για το θεαθήναι, αλλά και για τη συντήρηση του μύθου, κατώτεροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες (ήδη εξοντωμένοι) ή ακραίες περιπτώσεις «ελεύθερων «επαγγελμάτων, προς εξόντωση (π.χ. γιατροί σήμερα κ.λπ).

Δηλαδή «τρυπούσαν» κάποιες φανερές εξωτερικές πυώδεις φουσκάλες, για να συγκαλύψουν τις καρκινοειδείς ΕΣΤΙΕΣ και τις παραγωγικές μήτρες της φοροδιαφυγής, τον ΓΙΓΑΝΤΙΟ όγκο της, ΚΑΙ ταυτόχρονα για να μας εξαπατούν και να μας εμπαίζουν ασύστολα…

Η νοσηρή αυτή μυθολογία περί «φοροδιαφυγής», αλλά και ο φρενοβλαβής εμπαιγμός μας, από τα κυβερνητικά ανδρείκελα και την «αντιπολιτευτική» δημαγωγία, ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΥΝ, αν παρατηρήσει κανείς τις εισοδηματικές δηλώσεις των μεγάλων αρπακτικών.

Παραδείγματος χάριν: Ο Κόκκαλης, ο Βγενόπουλος, ο Αλαφούζος και ο Μάνεσης (δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας), ΔΗΛΩΝΟΥΝ ατομικό εισόδημα όσο και ένας πρωτοδιόριστος ή ανερχόμενος υπάλληλός τους: Δηλαδή όχι παραπάνω από 18.217 έως 30.714 ευρώ!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης ΟΟΣΑ, οι τραπεζικοί, πετρελαιάδες, βιομήχανοι και λοιποί «αναξιοπαθούντες» πληρώνουν ΔΥΟ φορές μικρότερο φόρο από τους μισθωτούς!!!

Στον προϋπολογισμό του 2009 τα έσοδα από τους φόρους ήταν 61.565 δισ.

Από αυτά ΜΟΝΟ τα 5.520 δισ. αφορούσαν επιχειρηματίες!!!

Στον προϋπολογισμό του 2012 καταγράφονται έσοδα από φόρους: 53.301 δισ. Ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις: 2.157 δισ!!!!!

Δηλαδή, στα τρία αυτά χρόνια της φοροκαταιγίδας, της λεηλασίες των συντάξεων, των χαρατσιών κ.λπ εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, οι ΦΟΡΟΙ για τους «έχοντες και κατέχοντες» ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ: Από 5.520 δισ. το 2009, σε 2.157 δισ. το 2012!!!

Αυτό το σκανδαλώδες καθεστώς των μαφιόζων της ληστείας (ποικίλων «νταβάδων») και των πολιτικών τους υπηρετών δεν είναι «φοροδιαφυγή», είναι «νομιμότητα»: Η «νομιμότητα της ληστείας και της κλεψιάς, η «νομιμότητα» της κερδοσκοπικής αναισχυντίας, η «νομιμότητα» της πτώχευσης του λαού και της …ανάπτυξης των κερδών!!!

Αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν!!!

Φοροδιαφεύγουν ΜΟΝΟ τα θύματα της κακουργίας τους!!!

Τόσο ξετσίπωτα και μοχθηρά μας εμπαίζουν με τους μύθους περί «φοροδιαφυγής».

Γι αυτό τα προπαγανδιστικά τους φερέφωνα, οι πολύχρωμες «πόρνες» της δημοσιογραφίας και των πνευματικών ιερατείων, αποκρύβουν ΕΠΙΜΕΛΩΣ τα ποικίλα και πολυεδρικά τεχνάσματα της κλεψιάς και φοροδιαφυγής των ισχυρών του χρήματος.

Επιγραμματικά, δύο από αυτά:

α). Ποικίλες ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ και πολυδαίδαλοι μηχανισμοί που ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ, στο όνομα της «ανάπτυξης», σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και φόρο-ασυλίες στους μεγαλοκαρχαρίες.

Ιδιαίτερα για τους εφοπλιστές η σκανδαλώδης μεταχείριση αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας…

β). Οι εταιρείες φαντάσματα: Offshore!

Ένα πολυπλόκαμο δίκτυο εταιρειών (21.065 στη χώρα μας): Από τραπεζίτες, ελληνικές και ξένες τεχνικές εταιρείες, εταιρείες τζόγου, ΜΚΟ, «φιλανθρωπικά ιδρύματα», κ.λπ…

Ένα από τα μεγάλα «κόλπα» απαλλαγής φόρων και φοροδιαφυγής των «νταβάδων» και των παρασίτων τους…

Και μόνο αυτά αποκαλύπτουν την καθεστωτική μυθολογία περί «φοροδιαφυγής»…

Μια μυθολογία που φαντάζει, σαν μακάβριο γέλιο, αν σκεφτεί κανείς τούτο:

Τις άγριες και κτηνώδεις αφαιμάξεις των μισθών και συντάξεων, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα 4 εκατομμύρια (περίπου) που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το νέο Φορολογικό:
α). Φορολόγηση των εργαζομένων με 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ!
β). Φορολόγηση με 32% για εισοδήματα 25.000 έως 42.000 ευρώ!
γ). Κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, καθώς και του πρόσθετου αφορολόγητου για προστατευόμενα τέκνα, πρόσωπα με αναπηρία 67%, τυφλούς κ.α….

Τέτοιο είναι το σαρδόνιο γέλιο, του εμπαιγμού μας από τις μυθολογίες περί «φοροδιαφυγής», των δωσίλογων ανδρεικέλων.

Το μακάβριο γέλιο της νεοταξικής φιλοσοφίας. Μιας φιλοσοφίας που βαπτίζει «φοροφυγάδες» τα παιδιά του "κατώτερου Θεού" (εργαζόμενους και μικρομεσαίους) και «ανάπτυξη» και «νομιμότητα» την κλεψιά των παιδιών του "ανώτερου Θεού" (τους μαφιόζους του χρήματος)…

Ρεσαλτο

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP