Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Όταν μπουμπούκος και Χ.Α, εργαζόμενοι και εργοδότες γίνονται ΕΝΑ για το καλό των πολυεθνικών

Ας ξετιλίξουμε με τη σειρά τα γεγονότα

Αντιδραστικό συλλαλητήριο από εργαζόμενους στην Β. Χαλκιδική 

Περίπου 800 εργαζόμενοι των μεταλλείων στις σκουριές Χαλκιδικής μαζί με τις οικογένειες τους πραγματοποίησαν...

συγκέντρωση το Σαββάτο 3 Μαρτίου απαιτώντας σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής να μην κλείσουν τα μεταλλεία της αποικιοκρατικής συμφωνίας (επένδυση την ονομάζουν) με την Καναδοαμερικανική εταιρία.

Να σημειωθεί πως στα μεταλλεία οι εργαζόμενοι δεν είναι κάτοικοι τις περιοχής εκτός των "εκλεκτών" του δήμαρχου Πάχτα, και έχουν στρατολογηθεί από ανέργους κυρίως από την Θεσσαλονίκη.

Κύριος ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο μπουμπούκος (το ερπετό Άδωνις) μαζί με κουστωδία κατοχικών καθαρμάτων, οι οποίοι προστατεύονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τον φόβο μην τυχόν και τους επιτεθούν οι ντόπιοι κάτοικοι που πραγματοποίησαν ογκώδη ξεχωριστή συγκέντρωση με πάνω από 5.000 κατοίκους.

Τα διεφθαρμένα ΜΜΕ έδειξαν μόνο την αντιδραστική συγκέντρωση και έθαψαν την πραγματικά ανθρώπινη και εθνική ογκώδη συγκέντρωση.


Δείτε πως κάλυψε το γεγονός το Mega

Ύστερα από αυτό διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Χ.Α

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του Σωματείου, Άγγελο Δεληγιόβα και τον Γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη.

Οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στους συναγωνιστές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες του νομού, δραστηριότητα που δεν πρέπει να παύσει. Επίσης, κατήγγειλαν πως έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους, γιατί επιμένουν να στηρίζουν την εργασία των μεταλλωρύχων στο νομό, κύκλοι που έχουν δαιμονοποιήσει τους εργαζομένους στην εξόρυξη χρυσού και τους αντιπροσώπους τους.

Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι που στη πλειοψηφία τους δεν είναι ντόπιοι είναι φυσιολογικό να μη θέλουν να χάσουν το μεροκάματό τους. Αδιαφορόντας για τη περιβαλλοντολογική καταστροφή στηρίζουν την ''επένδυση'' της πολυεθνικής Eldorado Gold. Και ποιοι παρακαλώ εμφανίζονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους; O μπουμπούκος, το Μega και όλο το δημοσιογραφικό κατεστημένο και σαν κερασάκι στη τούρτα η Χρυσή Αυγή! Οι μεγαλειώδεις αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων χρεώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, η άγρια καταστολή και η θηριωδία των ΜΑΤ μπαίνει στην άκρη για το συμφέρον της ''επένδυσης''. Η βιτρίνα του αντιδραστικού σωματείου που στηρίζει τους εργοδότες του και το έγκλημά τους λειτουργεί εδώ ως άλλοθι. Ιδού οι υπερασπιστές των εργαζομένων! Ή ίδια η πολυεθνική και η κατοχική κυβέρνηση που όπως δήλωσε κι ο μπουμπούκος σέβεται το περιβάλλον!!! Τα περί εξόρυξης από εταιρία που θα
ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι λέγονται για να αποφύγουν οι της Χ.Α την πλήρη ταύτισή τους με τη πολυεθνική και τη κατοχική κυβέρνηση. Αλλά δεν πείθουν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2013 στις 8:02 μ.μ.  

Έπρεπε να είναι επένδυση του κράτους λέει η χ.α., για να ωφεληθούμε δηλαδή όλοι σε δημόσια περίθαλψη, δημόσια παιδεία, κλπ, και όχι να πλουτίσουν κι άλλο οι ξένοι τοκογλύφοι, τι δεν καταλαβαίνεις; Μήπως είσαι στην πλειοψηφία των χαζών τηλεθεατών του MEGA;

http://deltio11.blogspot.gr/2013/04/h.html

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2013 στις 3:49 μ.μ.  

ο καθυστερημένος είσαι εσύ κι όχι το έγερσις. Καταρχην η είδηση εχει σχεδόν μηνα αλλά εσύ κοιμόσουν.
Μήπως ρε δεν ειναι αιώνιος διαμεσολαβητής ο κάθε μπόμπολας στο ποιον φέρνει το δημόσιο ;;;
για πάρε θεση για τα χημικά που έριξαν οι μπάτσοι στο σχολείο ρε μεθύστακα να σε δω.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2013 στις 3:48 μ.μ.  

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΡΕ .ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ:

( H πάγια θέση της Χρυσής Αυγής ειναι πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.)


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΕΕΕΕ;;;;

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2013 στις 7:31 μ.μ.  

καλα ειναι γνωστο οτι η χρυση αυγη ειναι υπερ των πλουσιων. και τωρα με την ερτ την κυβερνηση στηριζει που απολυει εργαζομενους....ο αλλος βαζει και λινκ απο το δελτιο των 11, απο τον κρατικοδιαιτο χατζαρα...οτι ναναι. πιο βλακας πεθαινεις

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP