Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Μ.Καρχιμάκης αποκτούσε για το ΠΑΣΟΚ την απόρρητη ενημέρωση του Κ.Καραμανλή..


ΚΑΙ ΣΤΟ "ΒΑΘΟΣ" Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Άλλο ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης (πρώην υπουργός, πρώην ΓΓ, και επιστήθιος φίλος του Γ.Παπανδρέου) θα παρουσιαστεί ενώπιον, της Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα...
του 4ου τακτικού ανακριτή, κ. Δημήτρη Φούκα για να απολογηθεί την Παρασκευή, για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας (κακούργημα), "δείχνοντας" και τον πρώην πρωθυπουργό Γ,Παπανδρέου, για τον οποίο αναλάμβανε τις "ιδιαίτερες" αποστολές.
Πρόκειται για την περίοδο 2005 - 2007, περίοδο πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, κατά την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις λειτουργίας παρακρατικού κυκλώματος, το οποίο για λογαριασμό του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου (σε αυτόν υπάγονταν ο Μ.Καρχιμάκης), φέρεται να κατείχε παρανόμως διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες στις πλείστες όσες των περιπτώσεων αφορούσαν την άκρως εμπιστευτική (απόρρητη) ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Δηλαδή το σύστημα ΠΑΣΟΚ κατείχε την ενημέρωση που μόνο ο πρωθυπουργός μπορούσε να έχει, και μόνο σε αυτόν έπρεπε να απευθύνεται.

Προ εξαμήνου, περίπου, σε δικαστήριο των Αθηνών και σε ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν για διαρροή της πρωθυπουργικής ενημέρωσης από την ΕΥΠ, σειρά αρμοδίων κρατικών υπαλλήλων. Αυτές τις καταθέσεις, μαζί με τα όσα περιλαμβάνει ο φάκελος απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, φαίνεται πως έλαβε υπόψη του ο 3ος τακτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την σχετική έρευνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα έγινε έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή στην Αθήνα και βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ, αλλά και υλικό από τον στρατό.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή πραγματοποιήθηκε, μετά από καταθέσεις υπαλλήλων της ΕΥΠ ότι ο κ. Καρχιμάκης ήταν "πίσω" από υπόθεση διαρροής άκρως απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας προς τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...
!

Κατά την έρευνα που έγινε παρουσία του ανακριτή αποκαλύφθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή έχει απολογηθεί και πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να έκανε την διαρροή και κατηγορείται για φυσική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατηγορία, η οποία μοιάζει με αυτήν της κατασκοπείας.

«Για σκευωρία και ποινικοποίηση της λειτουργίας του βουλευτή» κάνει λόγο, μιλώντας στο «Βήμα», ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. Προσθέτει ότι «στο σπίτι μου δεν βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ παρά μόνο έγγραφα σχετικά με το υπουργείο Αμυνας τα οποία είχα για τις ανάγκες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως σκιώδης υπουργός Αμυνας την περίοδο που το ΠαΣοΚ ήταν αντιπολίτευση».

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, για το οποίο έχει ήδη απολογηθεί μία υπάλληλος της ΕΥΠ, ενώ αναμένονται οι απολογίες και άλλων κατηγορουμένων. Η υπάλληλος της ΕΥΠ, Α.Π., στην απολογία της πάντως αρνήθηκε την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας που αντιμετωπίζει και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της).

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας έπειτα από αναφορά στελέχους της ΕΥΠ, στις 11 Απριλίου του 2013, ότι ο πρώην υπουργός υπήρξε αποδέκτης απόρρητων εγγράφων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2005, ο Μιχ. Καρχιμάκης ζήτησε να κανονίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Υπηρεσία.

Η συνάντηση κανονίστηκε σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεύρεσης ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Α. Π., παρόντων και άλλων συνδικαλιστών, είπε: "Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά"».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Μιχ. Καρχιμάκης «στην Αθήνα εντός του έτους 2005 με πρόθεση προκάλεσε τη συγκατηγορούμενή του Α.Π. να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες για την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, που επιβάλλεται να κρατηθούν απόρρητα έναντι άλλων κυβερνήσεων...».

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο του ανακριτή που έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση των υποκλοπών όσο και του σχεδίου της δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, δικογραφίες που έχουν συνενωθεί, φέρεται να βρίσκεται ο ρόλος αλλοδαπού που εντοπίζεται στη χώρα μας από το 1997 έως το 2010 με διαφορετική ιδιότητα από την πραγματική του.

Σύμφωνα με μάρτυρα που εμφανίστηκε στον ανακριτή, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση του συστήματος των υποκλοπών, ζούσε στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσε πολλές φορές ψευδώνυμα. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός αναζητείται πλέον από τις δικαστικές αρχές που ερευνούν αν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων προκύπτει πως σε συνομιλίες τους γίνεται αναφορά στις υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο (!).

Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν, ενώ οι δικαστικές αρχές προτίθενται να στείλουν νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτοκινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμπεριλαμβάνοντας τα καινούργια στοιχεία. Και αυτό, διότι το προηγούμενό τους αίτημα δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ως γνωστόν αποτελούσε το "δεξί χέρι" του Γιώργου Παπανδρέου στον τομέα της "ιδιαίτερης πληροφόρησης" για ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Η εμπλοκή του, λοιπόν, στο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και στην μέχρι σήμερα διακράτηση διαβαθμισμένων εμπιστευτικών εγγράφων, φαίνεται να εμπλέκει (έστω και εμμέσως) τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο φυσιολογικά θα πρέπει να κλητεύσει μετά τον κ. Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής. Γιατί απλούστατα Γ.Παπανδρέου και Μ.Καρχιμάκης είχαν μια σχέση επιπέδου "Batman και Robin" στο ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για διαρροή κρατικών πληροφοριών, αυτόματα ανάγεται σε κατασκοπίας και μπορεί να αποκαλύψει και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με τη βοήθεια κρατικών υπαλλήλων τοποθετημένων σε καίριες θέσεις στον τομέα των πληροφοριών, τα οποία προφανώς θα ήταν και "πράσινου" χρώματος, λειτουργούσαν με "παράλληλο" τρόπο ως προς το ελληνικό κράτος με πιθανότητα να έβλαψαν τα συμφέροντά του.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΜΕ-Ε.Υ.Π.) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΜΕ-Ε.Υ.Π.) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καταγγέλλει τη σκευωρία που στήθηκε από επίορκους-υπόδικους υπαλλήλους εις βάρος συναδέλφων μας και του πρώην υπουργού και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Καρχιμάκη Μιχάλη».

Οπότε καταλαβαίνετε με τις όρους σκέφτονται πολλοί μέσα σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο.

Η ουσία όμως παραμένει, αφού κλητεύθηκε ο Μ.Καρχιμάκης, πολύ σύντομα πρέπει να δούμε κλήτευση και του Γ.Παπανδρέου. Αυτός ήταν ο αρχηγός εκείνη την χρονική περίοδο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

το είδαμε εδώ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP