Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

O Nότης Σφακιανάκης, η Χρυσή Αυγή και τα φασισταριά του 4ου Ράιχ

Πολύς θόρυβος έγινε γύρω από τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη. Έπεσαν όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να τον φάνε. Κι όμως ο Νότης με νέες του δηλώσεις εξηγεί την επιλογή του. Λέει λοιπόν: ''Δεν είναι ακραία επιβολή η Χρυσή Αυγή, ακραία επιβολή είναι οι τύρανοι που αυτή τη στιγμή είναι οι δικτάτορες, τα φασιστοειδή που μας κυβερνούν. Αυτά είναι τα ακραία.''. Εμείς αυτό ακριβώς λέμε εδώ και...
τόσα χρόνια. Κι αυτό βιώνουν οι Έλληνες. Αυτό που λέει ο Νότης και δε μπορούν να δουν πολλοί ''αριστεροί'' λόγω ιδεοληψίας και τσίμπλας στα μάτια. Είναι η απάντηση στη κυβερνητική θεωρία ''των δύο άκρων''. Σε άλλες δηλώσεις του λέει ''Λυπάμαι που οι συνταγματαρχαίοι, οι μισότρελλοι στρατιωτικοί ήταν καλύτεροι των προηγουμένων και αυτών που σήμερα κυβερνούν'' Από αυτή τη δήλωση τα φασισταριά του 4ου Ράιχ έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο Σφακιανάκης επαινεί τη Χούντα!!! Μα αν την επαινούσε θα έλεγε ότι λυπάται και θα τους χαρακτήριζε ''μισότρελλους συνταγματαρχαίους''; Ή μήπως είναι ψέμα ότι στα μάτια πάρα πολλών Ελλήνων συγκριτικά με τους ''δημοκράτες'' που προηγήθηκαν και ιδιαίτερα με τους τωρινούς κυβερνητικούς φασίστες η Χούντα του 1967 να φαίνεται απείρως καλύτερη περίοδος; Χωρίς βεβαίως να σημαίνει ότι ήταν...Αναλόγως από ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας.

Παρακάτω λέει: ''H Xρυσή Αυγή δυστυχώς, δυστυχώς, είναι το μόνο (κόμμα) το οποίο θα μπορούσε να είναι σωτήριο σήμερα  για την χώρα''. Μήπως λέει κι εδώ κάτι παράλογο; Στην ουσία λέει ότι συγκριτικά με τους υπόλοιπους είναι καλύτεροι σε γενικό πλαίσιο. Λέει ότι ''θα μπορούσε να είναι σωτήριο''. Υπό προϋποθέσεις δηλαδή. Το σωτήριο βέβαια είναι ακατάλληλη λέξη γιατί από σωτήρες και μεσσίες χορτάσαμε και δεν πιστεύουμε στο κοινοβουλευτικό παραμύθι...Καλύτερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα σε ότι αφορά κάποια βασικά πολιτικά ζητήματα; (Μνημόνιο, λαθρομετανάστευση, αντίσταση στην επεθνοποίηση, προτάσεις για δημοψηφίσματα σε θέματα όπως το ευρώ, προτάσεις για μειώσεις μισθών βουλευτών, πράξεις αλληλεγγύης μέσω συσσιτίων και διαχείριση κρατικής επιχορήγησης). Σαφέστατα ναι.

Τα φασισταριά του 4ου Ράιχ που κρύβωνται πίσω από τη Χρυσή Αυγή για να καλύψουν τους φασίστες της κυβέρνησης ασφαλώς φρίττουν στο άκουσμα των δηλώσεων του Σφακιανάκη. Σημασία όμως έχει ότι το καλλιτεχνικό έργο του Νότη με δεκάδες τραγούδια που εξυμνούν τον αγνό πατριωτισμό, τη θυσία των Σολωμού/Ισαάκ, προβληματίζουν για κοινωνικά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά, περιγράφουν χωρίς όμορφα φτιασιδώματα τη κοινωνική κατάσταση και προτρεπουν σε αντίδραση, είναι αυτό το καλλιτεχνικό έργο που θα μείνει όταν ο θόρυβος από τις δηλώσεις του κοπάσει. Κι αυτό είναι που πονάει περισσότερο τα φασισταριά του 4ου Ράιχ από τις δηλώσεις του. Άραγε οι Μαλέα (Βανδή), Μάινας, Κωστόπουλος, Σκορδά, Ζαρίφη, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιώργος Καπουτζίδης,  Ντορέττα Παπαδημητρίου, Έλενα Ακρίτα και ο Τατσόπουλος έχουν να επιδείξουν τίποτα παρόμοιο; Ύβρις και μόνο να το σκεφτόμαστε...


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP