Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!

«Από την Παρασκευή 11 Μαΐου έχει συμφωνηθεί να γίνει πρωθυπουργός ο Φ. Κουβέλης. Η συμφωνία έχει γίνει μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και του ίδιου του Φ. Κουβέλη. Η ανακοίνωση θα γίνει την Δευτέρα».

Αυτή ήταν η πληροφορία που...

 λάβαμε, ήδη από το μεσημέρι τηςΠαρασκευής, από μέλος μας που βρίσκεται εντός κάποιου από τα κόμματα των ανωτέρω. Την διασταυρώσαμε με άλλα τρία μέλη μας που έχουν αντίστοιχες ιδιότητες και βρίσκονται εντός των μηχανισμών των ανωτέρω.

Δεν θελήσαμε να δώσουμε στην δημοσιότητα την εσωτερική πληροφορία αυτή από την αρχή, από τη στιγμή που την λάβαμε, όχι γιατί δεν ήταν αξιόπιστη (όλα τα μέλη μας είναι αξιόπιστα και σοβαρά), αλλά γιατί περιμέναμε μήπως ο Φ. Κουβέλης αποφασίσει (αυτός ή οι βουλευτές του) να μην χαρακτηριστεί ο ίδιος και αυτοί από την ιστορία ως σύγχρονη εκδοχή του Νενέκου, του Τσιριμώκου και του Τσολάκογλου.

Η ίδια πληροφόρηση (2 από τους 4) έκανε λόγο για σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση και πίεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στις μέρες από την Παρασκευή έως το βράδυ της Δευτέρας. Την είδαμε να εκδηλώνεται με την απαίτηση ένα κόμμα του 16% να εγκαλείται γιατί δεν μετέχει σε κυβέρνηση εθνικής προδοσίας και σε κάθε περίπτωση σε κυβέρνηση με αρχές και θέσεις
θεμελιωδώς διαφορετικές από τις δικές του και υπό καθεστώς απόλυτης ομηρίας.

Όμως, λόγω του εκλογικού νόμου και των λαθροχειριών του, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Απλά η ΔΗΜΑΡ ήθελε το ιστορικό άλλοθι της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να μην γίνει αποδέκτης των ανωτέρω χαρακτηρισμών και της μήνης του λαού και της ιστορίας.

Τα είδαμε όλα να εκτυλίσσονται μέσα στο τριήμερο και σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι έχουν σχεδόν οριστεί και τα υπουργεία.

Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Οι καταψηφισθέντες από τον λαό και τα κόμματα της καταστροφής, της προδοσίας και της υποτέλειας βρίσκουν ένα δήθεν αριστερό δεκανίκι για να παραμείνουν στην εξουσία και να διαστρέψουν απόλυτα την λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές. Οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των αφεντικών της χώρας, αυτοί που παρέδωσαν την χώρα και τους Ελληνες σε ξένους δυνάστες, δεν παραδίδουν την εξουσία.

Χρησιμοποιούν για μία ακόμα φορά το δήθεν εθνικό συμφέρον, το «καλό της χώρας», για να παραμείνουν στην εξουσία και να υλοποιήσουν και άλλες υποτέλειες και καταστροφές. Αυτές οι εκφράσεις και δικαιολογίες είναι η μόνιμη επωδός και δικαιολογία για κάθε προδοσία στην μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου, όλοι οι προδότες ενήργησαν δήθεν για το καλό της πατρίδας
και των Ελλήνων … .

Δημοσιεύουμε το άρθρο μας και το απευθύνουμε ΤΩΡΑ στον Φ. Κουβέλη, σε όσους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν ικμάδα αξιοπρέπειας και σε όσους είναι στελέχη και μέλη του κομματιδίου (που περιέργως προέκυψε με διάσπαση ενόψει Δ.Ν.Τ.). Αλλάξτε στάση και γραμμή, αλλιώς τα ονόματά σας θα προστεθούν σε αυτά των μαύρων προδοτών του λαού και των αγώνων του και θα συνοδεύουν τη μνήμη σας και τους απογόνους σας.

Το Λαϊκό Κίνημα καλεί τους φίλους και συμμάχους του να αντιδράσουν στην κιβδηλεία που επιχειρείται, στην παραχάραξη της καθαρής αντιμνημονιακής ψήφου του ελληνικού λαού, στην αθλιότητα και στην καταπάτηση κάθε επίφασης δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο.

Φώτη Κουβέλη, παρότι έχουμε σαφείς πληροφορίες δεν θα γράψουμε τίποτα σήμερα για σχέσεις σου με συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και ομάδες λοιπών συμφερόντων. Μέχρι σήμερα τις θεωρούμε απλώς επαγγελματικές. Σε καλούμε όμως ως Ελληνες πιστά δημοκράτες πολίτες να μας διαψεύσεις με την στάση σου και να μην γίνεις το όργανο της προδοσίας της εκπεφρασμένης
θέλησης του ελληνικού λαού.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP