Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ “ΣΑΠΙΩΝ” ΚΑΙ ΤΩΝ “ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ” ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΔΆΚΡΥΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

@Τον ΓΑΠ που το έχετε κρυμμένο ρα παιδιά; Έμαθα ότι θα τον βγάλετε στην εξέδρα μαζί με τον Παπακωνσταντίνου δίπλα στον αρχηγό στην κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος!
@Αντώναρος: «Να σώσουμε ότι χτίσουμε τα τελευταία 30 χρόνια» Τί χτίσατε ρε...

 θρασύτατοι; Γκρεμίσατε θέλεις να πεις!
@ΣΚΑΪ…. Στο κανάλι των εκβιαστοοικολογονταβατζήδων οι «σάπιοι» και οι «διαλυμένοι» έχουν στήσει το εμετικό του πανηγύρι… Κακό  να μην μπορείς να ελέγξεις το φόβο σου… Πολύ κακό!
@Ρε Φωτη Κουβέλη, ξεκούτιανες εντελώς;
@Νικολόπουλος: Κλασικό δείγμα δεξιού απολιθώματος. Υπάρχει έστω και ένας νέος άνθρωπος, ένας άνεργος, ένας χαρατσωμένος, ένας συνταξιούχος  που θα ψηφίσει αυτό το πράμα;
@Αφού κατόρθωσε ο Τσίπρας να ξεβρακώσει τη διαπλοκή, γιατί η μονότονη και μανιασμένη ενορχηστρωμένη πολεμική στο πρόσωπό ως ξεβράκωμα μπορεί μόνο να χαρακτηρισθεί, έχει σίγουρα εξασφαλισμένη την πρωτιά στις επαναληπτικές εκλογές.
@Ο Τραγάκης θέλει, λέει, να ολοκληρώσει τη σκέψη του… Πλάκα κάνει, θέλει να ολοκληρώσει κάτι που δεν έχει.
@Μιλάμε για και για πολύ «γκάου» οι Σαμαροβενιζέλοι… Έχουν τρελαθεί να διαφημίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ!
@Ρε Οδυσσέα Βουδούρη, είναι ντροπή να αυτοαποκαλείσαι αριστερός και να δεξιοσέρνεσαι στα τηλεοπτικά παράθυρα.
@Αλαφούζο, γιατί να σε λυπηθώ εγώ αφού δε λυπάσαι τον εαυτό σου!
@Και γιατί δηλαδή ο “εγέρθητου” είναι χειρότερος από τον Κεφαλογιάννη;
@Ρε Κεφαλογιάννη, Δημοκρατία έχουμε ρεεεεεε…. ‘Η μήπως νοστάλγησες τις εξορίες και τα μακρονήσια. Δε ντρέπεσαι ρε να λες τέτοιες φασιστοπαπαριές; Ουστ κοπρίτη… Και σε είχα σε εκτίμηση!
@Ευάγγελε, εγώ ξέρω ότι τα «σάπια» τα πετάνε… Δεν τα στέλνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα να σαπιοπαπαρίζουν… @Ρε μανία, ένα «σάπιο» κόμμα να θέλει αμέτι μουχαμέτι να κυβερνήσει! Ξεσαπίστε ρε παιδιά, πρώτα και βλέπουμε.
@Πέντε δημοσιογράφοι, τρεις από τους οποίους εξαιρετικά γνωστοί, τα παίρνανε κανονικά από τον προφυλακισμένο Τσοχατζόπουλο!  Άρχισε να ξηλώνετε και το δημοσιογραφικό πουλόβερ κι έχουμε να δούουουουμεεε…
@Συνεχίζουν και εκτίθενται ανεπανόρθωτα τα δικομματικά ανδρείκελα…
ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+ΔΗΜΑΡ=168Βουλευτές!
Τον Τσίπρα τι τον θέλετε ρε παιδιά; Και για να ζητάτε την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει ξεκάθαρα ότι έχετε ήδη συμφωνήσει; Τι το θέλετε το επί πλέον αριστερό άλλοθι; Το έχετε…
Κοντός ψαλμός αλληλούια… Αναγκαστικά θα συγκυβερνήσετε, δεν έχετε την παλικαριά να πάτε σε εκλογές γιατί γνωρίζετε ότι θα συντριβείτε…
@Ρε παιδιά, με Λυντζέρη και Τραγάκη βάφονται αυγά;
@Εκεί στον ΣΚΑΪ έχει πέσει φυλλοξήρα… Ούτε η Λήδα Μπόλα καταλαβαίνει… Έχετε ξεφύγει ρεεε…
@Τραγάκη, με έπεισες, πάω να πηδηχτώ από το παράθυρο!
@Καλά ρε, εκεί στον ΣΚΑΪ δε ντρέπεστε;
@Κύριε Βενιζέλο, ξεχάσατε τη «λέξη» πράκτορας… Ο λαός, όμως, τη θυμάται…
@Η τραγωδία της Ελληνικής πραγματικότητας: Πολίτες που κάθονται και ακούνε τον Βενιζέλο τον άνθρωπο που κατέστρεψε το μέλλον των παιδιών τους!!!
@Μετά την πτώση της Ελλάδας και την πτώση του δικομματισμού, ακολουθεί η πτώση των ΜΜΕ και η πτώση των δημοσιογράφων!
@Απορώ τι επιχειρήματα θα έχει ο Μιχαλιολιάκος μετά την Κούβα του Βαρβιτσιιώτη και το παραλήρημα του Γεωργιάδη!
@Οι πολιτικοί αρχηγοί κρίνονται από τον λαό, δεν κρίνονται από τους βουλευτές των αποδοκιμασμένων κομμάτων
@Κύριε Βαρβιτσιώτη, για ποια ροή χρήματος μιλάτε, γι αυτήν που πάει κατ´ ευθείαν στους δανειστές;
@Αν αυτή η αισχρή προπαγάνδα του ΣΚΑΪ  βαφτίζεται δημοσιογραφία, τότε οι κλέφτες  πολιτικοί δίπλα στους δημοσιογράφους είναι αγγελούδια!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP