Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ: ΚΟΜΜΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγή για 9.500.000 μερίδες (περίπου) από τον γνωστό γκουρμέ σεφ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ.


Α. ΥΛΙΚΑ

1 κούτελο
1 σακί λεφτά, κατά προτίμηση σε πεντακοσάευρα
1 λεκάνη φόβο
1 μπουκάλι τσιμουδιά
1 ματσάκι κουτόχορτο
1 φακελάκι...
φασιστική σόδα
1 σφηνάκι ελπίδα
3 κύβους αγανάκτισης
1 σακουλάκι αίμα (από εθελοντή)
1/2 φλυντζάνι στιμένες λεμονόκουπες,
1 ψίχουλο ψωμί
1/2 κιλό αλάτι,
1 φτώχεια
1 μιζέρια
1 καπάκι λικέρ απογοήτευσης, (ή άλλο πικρό)
1 πρέζα
300 μικρές ξύλινες φιγούρες (για τη διακόσμηση).

Β. ΕΡΓΑΛΕΙΑ

1 σφυρί
1 δρεπάνι
1 ρόπαλο
1 τηλεόραση
1 μαστίγιο ιππασίας

Γ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. ολιγαρχική βάση

Καθαρίστε καλά το κούτελο. Στη συνέχεια, χτυπήστε το με το σφυρί καλά καλά μέχρι να μαλακώσει. Απλώστε σαν φύλλο στο ταψί.
Πάρτε το σακί με τα λεφτά, ψιλοκόψτε τα με το δρεπάνι και μουλιάστε τα στο αίμα και την τσιμουδιά.
Απλώστε τα λεφτά, σε διαδοχικές στρώσεις, προσεκτικά ώστε να καλυφθεί ολόκληρο το κούτελο και μέχρι το πάνω μέρος του ταψιού.

Β. Ταξική στρώση

Χτυπήστε τους κύβους της αγανάκτησης με την φασιστική σόδα, και αφήστε το μίγμα να εκραγεί στους εκατόν ογδόντα βαθμούς για μια εβδομάδα. Πάρτε τη στάχτη που θα μεινει και ρίξτε την σιγά σιγά στη λεκάνη με το φόβο. Ανακατέψτε με το μαστίγιο, μέχρι το μίγμα να χυλώσει. Βάλτε την πρέζα και ανακατέψτε ξανά.   Αφήστε το χυλό να πήξει στη φτώχεια και τη μιζέρια.  Αρχίστε το δούλεμα, κυκλικά, από δεξιά προς τα αριστερά, και καθώς ανακατεύετε, ρίξτε ελάχιστο ψωμί και μπόλικο αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια απλώστε το στο ταψί πάνω από τα λεφτά, μέχρι να σκεπαστούν τελείως και να μη φαίνεται φράγκο.

Γ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακοσμήστε την πίτα τοποθετώντας μικρές ανθρωπόμορφες φιγούρες. Στα αριστερά της πίτας, βάψτε τις φιγούρες κόκκινες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αποχρώσεις από το ροζ μέχρι το βαθύ κόκκινο.  Στο δεξί τμήμα της πίτας, βάψτε τις φιγούρες μαύρες ώστε με την αντίθεση να δημιουργήσετε στους καλεσμένους σας την ψευδαίσθηση ότι η γέμιση από κάτω είναι διαφορετική.  Στο κέντρο, βάψτε τις φιγούρες σε τόνους του πράσινου και του μπλε.  Αν φτιάχνετε συχνά κομματοπιτα, προτιμήστε ανθρωπάκια από ξύλο μασίφ, για να μπορείτε να τα βάφετε όσες φορές θέλετε, ότι χρώμα θέλετε και να τα χρησιμοποιείτε συνεχώς χωρίς να ντρέπεστε.

Δ. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Η πίτα σερβίρεται σε μπουφέ για να διαλέξουν οι καλεσμένοι σας όποιο κομμάτι θέλουν. Μην τους χαλάσετε την ψευδαίσθηση ότι κάτω από το ανθρωπάκι τους η γέμιση είναι διαφορετική, διότι η κομματόπιτα δε θα φαγωθεί και το πάρτι θα τελειωσει.  

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP