Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μέρκελ : "βάζει τα δυνατά του ο Αντωνάκης".

«Πιστεύω ότι βάζει τα δυνατά του», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση εάν τον εμπιστεύεται, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξής της στο....


κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε πάντως ότι «χάθηκε πολλή αξιοπιστία τα τελευταία δυόμισι χρόνια» και για αυτό, είπε, «κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν οι προσπάθειες και να εφαρμοστούν πραγματικά τα υπεσχημένα».

«Είπα ότι τα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις. Αλλά τα λόγια επιδρούν διαφορετικά μπροστά σε αυτές τις τεράστιες αλλαγές και για αυτό η παράκλησή μου...
είναι όλοι να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους», τόνισε η καγκελάριος, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις σχετικώς με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Κάλεσε δε όλους να περιμένουν την έκθεση της τρόικας. «Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, αυτοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επί τόπου παρακολουθούν την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων», είπε και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο ζήτημα αποκατάστασης της αξιοπιστίας στην Ευρωζώνη.

«Είπα στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως και άλλοι, ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Αλλά όταν λέμε και εμείς ότι ζητάμε αξιοπιστία, τότε και οι Έλληνες δικαιούνται να περιμένουν ότι και εμείς θα κρίνουμε στην βάση αυτής της έκθεσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει με τεχνογνωσία και συμβουλές, «διότι διακυβεύονται πολλά, όταν μιλάμε για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, δήλωσε: «Έχουμε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή αυτού του πακέτου και για αυτό μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον παρακάλεσα αυτό το πακέτο να εφαρμοστεί. Θα δω την έκθεση και θα κρίνω μετά».

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεάτριας σχετικώς με το εάν η ίδια ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που υποφέρουν, η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά την ίδια, «πρόκειται πάντα για τους ανθρώπους, τους ανθρώπους στην Γερμανία και στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει βεβαίως να μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, ξέρω τι περνάνε πολλοί στην Ελλάδα, το άδικο είναι ότι πολλοί που έχουν λεφτά έχουν φύγει και έχουν επενδύσει αλλού και πρέπει σε πολλά σημεία να την πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι. Αυτό είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό, για αυτό λέω ότι το ευρώ θα παραμείνει σταθερό νόμισμα, μόνο εάν ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως Ευρωπαίοι, η οποία χάθηκε διότι στο παρελθόν κατ' επανάληψη δεν τηρήθηκαν δεσμεύσεις».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP