Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση συνδικάτων ΟΤΑ στην Ομόνοια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σκληρές περικοπές θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 10.30, στην Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Με στόχο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών, βιομηχάνων, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων, τσακίζοντας παραπέρα μισθούς, συντάξεις, πρόνοια, υγεία, παιδεία, εντείνοντας...
τη φοροληστεία και τις απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης, η συγκυβέρνηση έχει κηρύξει χρεοκοπία για μια σειρά από κρίσιμες λειτουργίες και υπηρεσίες που αφορούν τις πιο άμεσες λαϊκές ανάγκες.

Για τους επόμενους μήνες ανακοίνωσε τη μείωση σχεδόν κατά 50% της ήδη κουτσουρεμένης χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας. Η νέα αυτή επίθεση, σε μια εποχή που ευρύτερα εργατικά λαϊκά στρωματά δοκιμάζονται σκληρά, θα σπρώξει κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής που χειρίζονται οι Δήμοι, όπως οι Παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, σε αδιέξοδο.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα μπροστά στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, τέτοια που δεν επιτρέπει σε αρκετούς από αυτούς να διασφαλίσουν ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού, προχωράνε στις 29-30 Αυγούστου σε κλείσιμο των δήμων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, στο Υπ. Εσωτερικών.

Επιταχύνοντας οι Δήμαρχοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και από κοντά οι του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του Καλλικράτη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλαίνε πάνω στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής!
Αφού και με τις δικές τους ενέργειες επιταχύνεται η παράδοση κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, ξηλώνεται συστηματικά ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους και απογυμνώθηκαν από προσωπικό. Είναι οι ίδιοι που δεν είπαν κουβέντα για την εφεδρεία και το κύμα των απολύσεων, το κούρεμα των οργανικών θέσεων και τις συντριπτικές ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, που σήμερα οδηγούν στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών. Είναι αυτοί που έβαλαν αποφασιστική πλάτη στην είσοδο των ιδιωτών στους Δήμους με τον μανδύα των Μ.Κ.Ο., των επιχειρήσεων της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας», τις εργολαβίες σε καίριους τομείς.

Απορρίπτουμε και τα μέτρα και τα μνημόνιά σας!
  • Απαιτούμε: Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.
  • Διεύρυνση των κοινωνιών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων, έξω οι Μ.Κ.Ο., όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και άνεργων συναδέλφων.
  • Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.
  • Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
  • Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές προνοίας, υγείας, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
  • Μισθοί και μεροκάματο Ζωής, όχι εξαθλίωσης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP