Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες περικοπές χτυπούν τα λαικά στρώματα.

 Ελάφρυνση των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά 5 μονάδες -όπως έχει καθορίσει το 2ο μνημόνιο- μειώνοντας έτσι το συνολικό ποσοστό των εργοδοτικών εισφορών από το 28% στο 23% ο στόχος των δυναστών της Πατρίδας.
 Πρόκειται ουσιαστικά για μείωση 18% επί του συνόλου των εισφορών των εργοδοτών, οι οποίοι υπολογίζεται ότι από αυτή την απαλλαγή θα κερδίζουν 1,3 δισ. ευρώ ετησίως.
Αυτές οι εισφορές προκύπτουν από την απλήρωτη εργασία...
των εργαζομένων τις οποίες παρακρατούν οι εργοδότες και τις αποδίδουν στη συνέχεια με τη μορφή της «εργοδοτικής» εισφοράς, από τις οποίες καταβάλλονται τα όποια επιδόματα και παροχές του ΟΑΕΔ. Στόχος τους να μειώσουν και άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, προκειμένου να ανακαμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, σε βάρος  της ζωής του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.

Η απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές  έρχεται να προστεθεί σε πλήθος ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη θωράκιση της κερδοφορίας τους, μπήκε σε εφαρμογή ήδη με την απαλλαγή των εργοδοτών από εισφορές τους προς τον ΟΕΚ (1,1%). Οι δυο Οργανισμοί έχουν καταργηθεί και οι αρμοδιότητές τους έχουν μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ.  Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας- πέρα από το γεγονός ότι θα αφορά πολύ λιγότερους δικαιούχους σε σχέση με το παρελθόν, θα αποτελεί ένα κόστος που θα μετακυλιστεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες των εργαζομένων που συνεχίζουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Από αυτή την απαλλαγή οι εργοδότες θα κερδίζουν 250 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
 Το επίδομα ανεργίας έπεσε στο εξευτελιστικό ποσό των 360 ευρώ (από 460 ευρώ) το οποίο μάλιστα παίρνουν πολύ λίγοι άνεργοι (201.758 τον περασμένο Αύγουστο) όταν η ΕΛΣΤΑΤ δηλώνει  επίσημα- 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ανέργους!  Το κονδύλι για την ανεργία εμφανιζόταν μειωμένο κατά 107 εκατομμύρια ευρώ, από 2,119 δισ. ευρώ το 2011 στα 2,012 δισ. ευρώ το 2012 (μείωση 5%) τη στιγμή μάλιστα που οι άνεργοι διαρκώς αυξάνονται.
Προς κατάργηση οδεύει και το εποχιακό επίδομα σε μια σειρά κλάδους.
 Πρόκειται για το εποχιακό επίδομα που χορηγείται στους οικοδόμους ύψους 678,06 ευρώ (εφάπαξ μια φορά το χρόνο). Στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στους καπνεργάτες, στους δασεργάτες, στους ρητινοσυλλέκτες, ύψους 641,41 ευρώ. Στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, στους μουσικούς, στους τραγουδιστές και ηθοποιούς ύψους 458,15 ευρώ. Στους σμυριδεργάτες ύψους 916,30 ευρώ.
Ευθέως απειλούνται μια σειρά από επιδόματα που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ, το οικογενειακό επίδομα, που δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ το χρόνο για ένα παιδί. Η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας. Επίσης απειλούνται ειδικά βοηθήματα για ανέργους, όπως το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης της ανεργίας ύψους 187,20 ευρώ εφάπαξ μια φορά το χρόνο. Το ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων ύψους 216 ευρώ που δίνεται έως τρεις φορές το χρόνο. Το ειδικό βοήθημα - επίσχεσης που είναι 216 ευρώ και δίνεται μέχρι τρεις φορές το χρόνο. Το ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας ύψους 216 ευρώ (έως τρεις φορές το χρόνο), το επίδομα στράτευσης, το επίδομα διαθεσιμότητας.
Την ίδια στιγμή τα χρήματα πάνε σε προπαγάνδα υπερ του πολυπολιτισμού (της αντικαταστασης δηλαδή των Ελλήνων εργαζομένων με ξένους) , σε χαρίσματα στις τράπεζες και τους εφοπλιστές και φυσικά στους ματατζηδες που προστατεύουν τους τυράννους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP