Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Προμήνυμα Εξέργεσης η συγκέντρωση των Ενστόλων

Το καθεστώς στηρίζεται στη βία των δυνάμεων καταστολής. Αν οι δυνάμεις αυτές πάψουν να είναι πρόθυμες να επιβάλουν τη θέληση των κυβερνώντων με τη βία προς όφελός του καθεστώτος, τότε η ζωή του καθεστώτος φτάνει στο τέλος της. Ή αλλιώς, καμιά Επανάσταση δεν δύναται να επιτύχει όταν οι δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία είναι συμπαγείς....


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία ενστόλων πραγματοποιήθηκε χτες. Οι ένστολοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες) συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο. Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των 3 σωμάτων ήταν ξεκάθαρα επιθετικοί προς τη κυβέρνηση και τόνισαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι...

 δεν θα ξαναπαίξουν το ρόλο του κυματοθραύστη της οργής του Ελληνικού Λαού προς όφελος της κυβέρνησης που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. Τόνισαν πολλές φορές ότι αποτελούν κομμάτι του λαού και ότι θα συμπορευτούν μαζί του ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές που τον έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο (το σύνθημα ''Είμαστε κι εμείς λαός- φτάνει πια ο εμπαιγμός'' είναι χαρακτηριστικό). Αφού έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών όπου έβγαλαν τρεις κρεμάλες και πέρασαν στον λαιμό τους τις θηλιές ένας πυροσβέστης, ένας αστυνομικός και ένας λιμενικός δείχνοντας ότι η κυβέρνηση τους "κρέμασε" με τις υποσχέσεις της, και στη γιάφκα του Συντάγματος. Εκεί ακούστηκαν συνθήματα όπως ''Κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες'' και ''Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί'' πέρα από την επίσημη γραμή των διοργανωτών που ήταν φανερό ότι και δεν περίμεναν τέτοια πρωτοφανή συμμετοχή (υπολογίζουμε γύρω στις 20,000) και αγωνιούσαν για το πως θα την ελέγξουν και θα τη διαλύσουν.Από τη μεριά τους οι δωσίλογοι της κυβέρνησης δεν έκαναν το λάθος να παρατάξουν ΜΑΤ απέναντί τους κι έτσι η συγκέντρωση μπροστά στη γιάφκα του Συντάγματος έφτασε ως τις πλαινές σκάλες παρά τις εκκλήσεις των διοργανωτών (''Συνάδελφοι γυρίστε στο πεζοδρόμιο!!!). Μάλιστα δεν έλειψαν οι ένστολοι που μίλησαν για χαμένη ευκαιρία να κάνουν ντου!

Οι ένστολοι τόνισαν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους κι ότι το Σάββατο θα βρεθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Είναι φανερό ότι οι ένστολοι έχουν περάσει στην άλλη όχθη του ποταμού μαζί με τον ξεσηκωμένο Ελληνικό Λαό και ότι το ρήγμα ανάμεσα σ αυτούς και τη κυβέρνηση θα μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός.


Ένταση στη σχολή των ΜΑΤ

Το πρωί επικράτησε ένταση στη σχολή των ΜΑΤ στην περιοχή Ζωγράφου, καθώς από τα ξημερώματα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων είχαν αποκλείσει την είσοδο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών είχε μπλοκάρει την κεντρική πύλη της σχολής, εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο των δυνάμεων που μεταφέρονται προς τη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ενόψει ΔΕΘ.

"Θα είμαστε όλη μέρα στον δρόμο" είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χρήστος Φωτόπουλος.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν επανειλημμένως να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, ενώ οι συνδικαλιστές ζητούσαν την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Η ένταση περιορίστηκε σε απώθηση με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ προς τους συγκεντρωμένους.

Στο σημείο μετέβη εισαγγελέας, ενώ αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο.

Αφού έλαβαν την υπόσχεση ότι θα παρέμβει ο ίδιος προσωπικά ώστε να λάβουν τα χρήματα που ζητούν, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP