Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Όλοι μαζί με τον Σαμαρά

Και νέα ταύτιση με τους ηλίθιους ακροδεξιούς που βαφτιζουν τους νεοταξίτες του ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστές και αναρχικούς. Τελικά ακροδεξιοί, νεοταξίτες και κυβερνώντες είναι μια γροθιά.
Βέβαια ο Πάγκαλος καλά κάνει και μιλάει για αναρχικούς, φασίστες, μπολσεβίκους κλπ γιατί αυτό τον βολεύει. Όσοι παρακολουθούν τις δηλώσεις του γιατί αναπαράγουν τους χαρακτηρισμούς του και δίνουν ιδεολογικό περιτύλλιγμα στο νεοταξίτικο μόρφωμα του Τσίπρα ;

«Όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ο πρώην υπουργός μιλάει με θετικά λόγια για την κυβέρνηση ενώ αντιθέτως ρίχνει πυρά κατά του Αλέξη...
Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «συγκυριακό προϊόν».

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:


Μετά τέσσερις μήνες ο κ. Σαμαράς πως σας φαίνεται ως πρωθυπουργός;

Για μένα είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Η αίσθηση, ωστόσο, που υπάρχει είναι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είμαστε πειραματόζωο.

Δεν είναι έτσι. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία εφήρμοσαν τα Μνημόνια και ήδη διεκδικούν σταθεροποίηση. Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;

Δυο χρόνια στην κυβέρνηση, γιατί δεν τα κάνατε;

Μα γι’ αυτό καταποντιστήκαμε στο 12% και τώρα πάμε για εξαφάνιση.

Άρα δεν πιστεύετε στην ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ...

Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ΄ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι οι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα «όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας». Και γι’ αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος.

Η λίστα Λαγκάρντ

Ο Θ. Πάγκαλος στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Τους χειρισμούς του κόμματός σας στη λίστα Λαγκάρντ πώς τους κρίνετε;

Η εξαγωγή κεφαλαίων είναι ελεύθερη στην Ελλάδα, όπως σε όλο τον οικονομικό ευρωπαϊκό χώρο. Επομένως, θα ήταν λάθος μια τέτοια λίστα να δημοσιευθεί. Διότι ο Τύπος θα έλεγε «να οι φοροκλέφτες και οι φοροφυγάδες» διαπομπεύοντας δικαίους και αδίκους. Το μείζον λάθος όμως είναι ότι δεν δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να αρχίσει την έρευνα όλων των αναγραφόμενων προσώπων και να διωχθούν αμέσως όσοι δεν είχαν δηλώσει στις εφορίες τα ποσά που εξήγαγαν.

Άρα θεωρείτε εσφαλμένη την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να επιλέξει τα πρόσωπα που έδωσε στο ΣΔΟΕ.

Ήταν ενέργεια εντελώς απαράδεκτη. Αν τον έβλεπα θα του έλεγα «ποιος είσαι εσύ για να επιλέξεις τα πρόσωπα και με τι κριτήρια εξαίρεσες κάποιους;».

Σας είχε ενημερώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα;

Όχι.

Ούτε ο κ. Βενιζέλος ως συναντιπρόεδρός σας;

Ποτέ. Και μου κάνει εντύπωση διότι εκείνη την εποχή εγώ ήμουν που πήγα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Ελβετία. Η πρόεδρος της χώρας μου είπε «εμείς ονόματα δεν σας δίνουμε, διότι δεν έχουμε δώσει ποτέ σε καμία χώρα». Πρόσθεσε όμως ότι «μπορούμε – αν εσείς μας υποδείξετε τα πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένα παρανομήσει – να τους πούμε είτε να πληρώσουν τους φόρους τους στην Ελλάδα είτε να υπερφορολογηθούν στην Ελβετία». Αν λοιπόν γνώριζα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ θα έκανα το αυτονόητο. Θα τους έδινα ένα αντίγραφο και θα τους έλεγα ότι «η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλετε», για να πετύχω την πιο επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ακόμα και η πρόταση που μου έκαναν οι Ελβετοί δεν προχώρησε από την πλευρά μας. Και σημειώστε ότι ενημέρωσα τότε και τον κ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά ουδέποτε έπραξαν κάτι ή έστω μου μίλησαν για την ύπαρξη της λίστας.

Ο Τσίπρας είναι συγκυριακό «προϊόν»

Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε το τέλος όλων των κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Λόγω ηλικίας, πρόλαβα την Ένωση Κέντρου, την ΕΔΑ, την ΕΡΕ, τον Συναγερμό, το Λαϊκό κόμμα. Τα έζησα όλα αυτά προ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα παύουν να υπάρχουν όταν δεν εκφράζουν την κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος όμως πως οι δύο βασικές παρατάξεις, Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά, θα ξαναβρούν τον δρόμο τους, είτε από τα σημερινά κόμματα, είτε από νέα.

Αποκλείετε την κεντροαριστερή θέση του ΠΑΣΟΚ να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό «προϊόν». Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος η οποία είναι αγανακτισμένη γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP