Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Α.Φ.Κ ΝΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η πρώτη γενική συνέλευση της ΦΕΤΕΠΑΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Άλλη μια συνέλευση με τα γνωστά παιχνιδάκια Προοδευτικής και Πρωτοπορίας για το ποια παράταξη θα υπερισχύσει της άλλης στα ψηφίσματα. Συνελεύσεις που υποτίθεται γίνονται με γνώμονα τους φοιτητές για επίλυση και βελτίωση διαφόρων προβλημάτων και αναγκών του πανεπιστήμιου καθώς και...
ενημέρωσης των φοιτητών για το Κυπριακό καταλήγουν στο να τσακώνονται οι δύο παρατάξεις για το ποια είναι καλύτερο φερέφωνο για το κόμμα της.

Ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής μας ενημέρωσε πολύ σωστά πως ως λαός δεν έχουμε αριθμητική υπεροχή, και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν πόλεμο με τους τούρκους πλανώνται πλάνη οικτρά. Εμείς, το είπαμε και παλιά, όσες φορές οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά της κατοχής, δεν υπερτερούσαν. Ούτε σε αριθμό ατόμων, ούτε σε όπλα. Είχαν πάντα με το μέρος τους το δίκαιο του Αγώνα! Επιπλέον, αφού αναρωτιέστε ποιος πολιτικός θα βρεθεί να συνομιλήσει με την Τουρκία, την κατοχική χώρα, σε περίπτωση που επιτέλους κάποιος αντιληφθεί πως το να διεκπεραιώνουμε ακόμα συνομιλίες με τους T/κ δεν καταλήγουμε πουθενά, σας γνωστοποιούμε πως χρειαζόμαστε έναν Ικανό ηγέτη που να βάζει πάνω απ όλα την Πατρίδα του. Να μην δρα με κομματικά συμφέροντα και να εκπροσωπεί όλους. Τριανταοκτώ χρόνια τώρα ακόμα ψάχνουμε. Επίσης μας μίλησε μεταξύ άλλων και ειρωνικά, για την Μητέρα Πατρίδα. Είστε πολύ μικροί για να μιλάτε για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που σας έκανε πάνω απ’ όλα Ανθρώπους, πολιτισμένους. Την Ελλάδα που έφτιαξε την αρχή της Δημοκρατίας, που εσείς υποτίθεται ενστερνίζεστε.

Απ την άλλη μεριά, εκ δεξιών της δησακελικής οικογένειας, οι πρωτοπόροι πάλι μας έκαναν να θρηνήσουμε για την ιδεολογική τους κατάντια. Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα, μίλησαν για τους 300 του Λεωνίδα, για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, βροντοφωνάζοντας μάλιστα και κάποια στιγμή πως η Κύπρος είναι Ελληνική –γεγονός που όποιος το αμφισβητεί είναι απλά ανιστόρητος. Αλήθεια κύριοι της Πρωτοπορίας, πότε η παράταξη και το κόμμα που σας μεγαλώνει έκανε οτιδήποτε για να διατηρήσει και να διασφαλίσει την ελληνικότητα της Κύπρου;; Εμείς μέχρι στιγμής είδαμε τους ηγέτες σας να συλλυπούνται τους συγγενείς για τον θάνατο του αρχιδολοφόνου Ντενκτάς, να τους στρώνουν τραπέζι στο ίδιο τους το σπίτι. Είδαμε να γίνεστε οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της προδοτικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και για να μη ξεχνιόμαστε, εσείς χειροκροτούσατε τον πρόεδρο του κόμματος σας όταν διαλαλούσε πως η νήσος δεν είναι ελληνική μα ευρωπαϊκή.
Την έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο ΔΚΚΦ Αγώνας κήρυξε αντιομοσπονδιακό αγώνα. Από πότε; Φαίνεται πως η εμπλοκή της ΕΔΕΚ στην στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου για τις επόμενες προεδρικές εκλογές επηρεάζει και την νεολαία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Όπως και να ‘χει το αντιομοσπονδιακό κίνημα έχει πολλή δουλεία να διεκπεραιώσει μέχρι να αφυπνιστεί ο λαός από τον κομματικό λήθαργο και να πει ένα τρανταχτό όχι στα προδοτικά σχέδια που μας πλασάρουν.  Ευχόμαστε να μην αλλάξετε πορεία σε 5 χρόνια όπως μας έχετε συνηθίσει.

Όσο για τη μη εμπλοκή μας στη συνέλευση, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι κάποιοι τρέμουν μόνο και με την ιδέα να αποκτήσουμε λόγο, τον οποίο δικαιούμαστε, μπροστά στο κοινό τους έτσι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποτρέψουν. Έτσι μετά το συγκεκριμένο περιστατικό κρίναμε ορθό, τη μη συμμετοχή μας μόνο με τοποθετήσεις. Θα βγούμε στα έδρανα κύριοι, όταν οι φοιτητές το ζητήσουν. Εσείς συνεχίστε να εμπαίζετε με την νοημοσύνη όλων μας.

Σίγουρα η πανεπιστημιακή κοινότητα χρίζει αναβάθμισης και σωστής ενημέρωσης, η οποία δεν θα έρθει μέσα από συνεχιζόμενες αντιπαραθέσεις των δησακελικών παρατάξεων αλλά μέσα από την αυτονομία του κάθε φοιτητή, όπου θα καθορίζει ο ίδιος τις αποφάσεις και ενέργειες του, χωρίς παρεμβάσεις από αγνώστους και μισθωτούς. Τασσόμαστε όλοι στον αγώνα για ένα αυτόνομο σύλλογο χωρίς χρώματα και ψευτοϊδεολογίες.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
Α.Φ.Κ. ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP