Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΖΗΤΟΥΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!

Με υπόμνημα που επέδωσαν στις αρμόδιες αρχές (23 Οκτωβρίου), οι Έλληνες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, ζητούν από την Πολιτεία να εφαρμόσει τις διατάξεις του Συντάγματος και να πάψει η σε βάρος τους διακριτική μεταχείριση σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα διαμαρτυρίας της επτροπής των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας επιδόθηκε στην... 
 Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Εφετών, την αντίστοιχη Εισαγγελία Αρείου Πάγου, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α), προς τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Αθηνών και τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους απαιτούν να παύσει η μονομερής επίθεση βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς τους και της μεθοδευμένης κατασυκοφάντησής τους ως «φασίστες –ναζιστές», διαδηλώνοντας ότι «είμαστε Έλληνες πολίτες και ζητούμε την εφαρμογή του νόμου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών φρονημάτων»
Οι Έλληνες του κέντρου της Αθήνας, από τις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, πλατείας Βικτωρίας, Ομονοίας, Βοτανικού, Μεταξουργείου και Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζουν μεταξύ των άλλων: «Διεκδικούμε το αυτόδηλο και αυταπόδεικτο, μία αξιοπρεπή ζωή στα άκρα όρια της νομιμότητας στα πλαίσια ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών της ευνομούμενης Συντεταγμένης Πολιτείας όπου θα δεσπόζει το κράτος δικαίου.
Την άμεση αποκατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και της δικαιοσύνης καθότι εμείς ως Έλληνες πολίτες έχουμε Συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται».
Σημειώνουμε ότι αφορμή για την σύνταξη και κατάθεση του υπομνήματος, σποτέλεσε δικό μας ρεπορτάζ, στο οποίο προβάλλαμε το αίτημα των κατοίκων για ίση με τους λαθρομετανάστες αμτιμετώπισή τους από την Πολιτεία. Αυτό σήμερα είναι και το κεντρικό σύνθημα των Ελλήνων του κέντρου της Αθήνας!
Το υπόμνημα, στο οποίο οι κάτοικοι ορίζουν ως πληρεξούσιους δικηγόρους τους, τους κ.κ. Κατσιβαρδά και Νικολαϊδη, έχει ως εξής:
Ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής
Υπόμνημα
Των κάτωθι ενώσεων προσώπων και σωματείων :
«Αθηναϊκή Αλληλεγγύη» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Επιτροπή κατοίκων» Βοτανικού όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ευγένιο Χριστοδούλου τηλ :6944-646850
«Επιτροπή κατοίκων» Αγίου Παντελεήμωνα όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Αλίκη Παπαδάκη ,τηλ : 6939326338
«Επιτροπή κατοίκων» Μεταξουργείου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Ελένη Χαβρεδάκη, τηλ :6939436486
«Σύλλογος κέντρου Αθήνας s.o.s» για την Πλατεία Βικτωρίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα από το Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Σύλλογος Θησέας» για την Ομόνοια, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Χρήστο Κυριακόπουλο, τηλ: 6945-376476
«Σύλλογος φίλων της Κυψέλης» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τη Χρυσούλα Γεωργουλοπούλου, τηλ 210-8218948
«Επιτροπή κατοίκων Άγιος Νικόλας» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δημήτριο Μπριρτζολάκη, τηλ: 6977321635
Και εν γένει συνεργαζόμενα Πανελλαδικώς σωματεία
****************
Αθήνα, -10-2012
Αξιότιμοι κύριοι,
Ι. Το παρόν έγγραφο αποτελεί την εκδήλωση μίας συλλογικής και απολύτως σύννομης προσπάθειας αντίδρασης κατοίκων κατά της επικρατούσας ανέλεγκτης κατάστασης στο κέντρο των Αθηνών όπου έχει μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε μία απτή «εφιαλτική» οξεία πραγματικότητα.
Είμαστε κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών των ακόλουθων περιοχών : Βοτανικός, Μεταξουργείου, Ομονοίας, Κυψέλης, Πλατείας Βάθης, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Βικτωρίας, Κάτω Πατησίων, Άγιος Παντελεήμων, και διεκδικούμε το αυτόδηλο και αυταπόδεικτο, μία αξιοπρεπή ζωή στα άκρα όρια της νομιμότητας στα πλαίσια ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών της ευνομούμενης Συντεταγμένης Πολιτείας όπου θα δεσπόζει το κράτος δικαίου.
ΙΙ. Η αδιάλειπτη υποβάθμιση του κέντρου των Αθηνών εξαιτίας της λαθραίας εισροής μεταναστών οι οποίοι εγκαθίστανται στην Αθήνα, της πορνείας, του παρεμπορίου και της έξαρσης της εγκληματικότητας έχουν διαμορφώσει, συνεπεία της αβελτηρίας των θεσμικών αρμόδιων κρατικών φορέων, μία πανθομολογουμένως εκρηκτική κατάσταση στον πυρήνα της πρωτεύουσας της Ελλάδας,με αποτέλεσμα να διακυβεύεται εν συνόλω η ίδια μας η υπόσταση.
Ως εκ τούτου το μόνο το οποίο εμπεριστατωμένα και με αίσθημα δικαίου αξιώνουμε είναι η απόλαυση των ίδιων δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας καθώς και της ακώλυτης συμμετοχής μας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας , σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, καταργώντας την διακριτική μεταχείριση εις βάρος μας εν σχέσει με τους μη νόμιμους μετανάστες.
Η μη ισότιμη μεταχείρισή μας όπως ευδήλως τούτο συμβαίνει με το «παρεμπόριο» φαλκιδεύει ευθέως το θεμελιακό Συνταγματικό (άρθρο 5 παρ. 1 και 2) δικαίωμά μας να αναπτυσσόμαστε οικονομικά ως φορολογούμενοι πολίτες καθότι ενώ εμείς υποκείμεθα και δικαίως σε πλήρη έλεγχο νομιμότητας, στον αντίποδα, οι μη νομίμως εγκατεστημένοι αλλοδαποί απολαμβάνουν πλήρους οιονεί ασυλίας στο παρεμπόριο, δίχως φορολογικό, υγειονομικό και πάσης φύσεως έλεγχο.
ΙΙΙ. Περαιτέρω, ζητούμε να παύσει η μονομερής επίθεση βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς μας και της μεθοδευμένης κατασυκοφάντησής μας ως πολιτών δια της αυτόχρημα άρσης του διαρκώς μετεωριζόμενου, λίαν σκοπίμως, απαξιωτικού στίγματος ως «φασίστες –ναζιστές», ( συλλήβδην απαξίωσης και ομαδικής εξύβρισης) μόνον δια της φραστικής διατύπωσής μας ότι είμαστε «Έλληνες πολίτες και ζητούμε την εφαρμογή του νόμου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών φρονημάτων»
Εν ολίγοις να πάψει η υφιστάμενη προβολή και να παραληφθεί στο μέλλον η εγκατεστημένη και μονομερώς καλλιεργούμενη ιδεοληπτική προκατάληψη υπέρ των πολιτών ανά την Επικράτεια που περιφρουρούν την εθνική τους αξιοπρέπεια στα πλαίσια της νομιμότητας.
Ως εκ τούτου συνάγεται ότι δια των ανωτέρω περιγραφόμενων πράξεων διαπράττεται τη σήμερον, ατιμωρητί και κατά κόρον, από υπαίτιους δράστες το ποινικό αδίκημα του άρθρου 192 του Π.Κ καθότι η προτροπή σε βιαιοπραγίες μεταξύ των πολιτών ή με καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίως, (εν προκειμένω δια προπηλακισμών και καθυβρίσεων), ή η διασπορά αμοιβαίας διχόνοιας μεταξύ των πολιτών (δια των φράσεων «φασίστες-ναζιστές») κατατείνει ευθέως στην διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, κλυδωνίζοντας εκ βάθρων το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
Η, δια παραλείψεως της Πολιτείας τελούμενη (Εισαγγελικών, Αστυνομικών και διοικητικών Αρχών) αυτή μεροληπτική εφαρμοζόμενη τακτική εις βάρος μας, πέραν του ότι μας ζημιώνει ηθικά και μας πλήττει οικονομικά αντίκειται προδήλως στο άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος : «όλοι όσοι ευρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο»
Ιv. Ειδικότερα δε τα αιτήματά μας απηχώντας το πνεύμα όλων των κατοίκων των Αθηνών, διεκδικούν τη βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης με τη συνδρομή της Πολιτείας και τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Αθηνών και ουδέν έτερον πέραν τούτο.
Προσέτι παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες εκ των αξιόποινων πράξεων οι οποίες ευρίσκονται εκ των ών ούκ άνευ σε έξαρση και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας,γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν εξαντλείται αμιγώς στην θεωρητική παράθεση των καίριων αυτών ζητημάτων καθότι στην πράξη είναι έτι περαιτέρω σύνθετο και περίπλοκο:
Α) ο Νόμος περί της νόμιμης είσοδο διαμονής και εγκατάστασης-αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών στην Επικράτεια Ν.3386/2005, όπως τροποποιήθηκε τελευταίως με τον Ν.3907/2011
Β) ο Νόμος περί Ναρκωτικών, Ν. 3945/2006 όπως τροποποιήθηκαν τελευταίως με τον Ν.4025/2011
Γ) ο Νόμος περί πορνείας «επ' αμοιβή εκδιδόμενων γυναικών» Ν.2734/1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 31 του Ν.3904/2010
Δ) Το παρεμπόριο όπου οι μικροπωλητές δεν υπόκεινται στις φορολογικές διατυπώσεις του νόμου καθότι δεν κατέχουν νόμιμη άδεια διάθεσης μικροπωλητή ως εκ τούτου καταλαμβάνουν παράνομα το πεζοδρόμιο παρακωλύοντας την ομαλή διέλευση των πεζών σε κοινόχρηστο δρόμο (967-968 Α.Κ) και διώκονται κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 12 του Κ.Ο.Κ 2696/1999 όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 3534 και 3542/2007 καθώς και το άρθρο 31 του Ν.3904/2010, ομοίως οι αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και δημόσιων κτημάτων.
Για τους λόγους αυτούς
Και επειδή έχουμε άμεσο ενεστώς και προσωπικό έννομο συφμέρον καθότι είμαστε όλοι κάτοικοι του κέντρου και βιώνουμε τα προαναφερθέντα προβλήματα.
Ζητούμε
Την άμεση αφύπνιση της πολιτείας προκειμένου να επεμβαίνει αμελητί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις που ο νόμος της παρέχει την εξουσία προς πάταξη της εγκληματικότητας και εν γένει καταστολή παραβατικών συμπεριφορών ήτοι :
Α) Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, να παρεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως όπου δει κατά τον νόμο οριζόμενα αναφορικώς με τα προεκτεθέντα ακανθώδη ζητήματα που ακροθιγώς προμνημονεύσαμε.
Β) Οι αστυνομικές αρχές να εφαρμόζουν τον νόμο ιδίως την τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων.
Γ) Οι πολιτικοί άρχοντες και δη οι δήμαρχοι και εν γένει αιρετοί να εκπροσωπούν προσηκόντως το δημόσιο αξίωμα που κατέχουν μεριμνώντας στην εφαρμογή των νόμων με σθένος, γενναιότητα και ευσυνειδησία.
Δ) Την άμεση αποκατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και της δικαιοσύνης καθότι εμείς ως Έλληνες πολίτες έχουμε Συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται κατάφωρα εκ της συμπεριφοράς των μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών οι οποίοι αντιμετωπίζονται προνομιακά και υποστηρίζονται εν σχέσει με μας σε κάθε επίπεδο με αποτέλεσμα εν τοις πράγμασι να απολαμβάνουμε μη ισότιμης καθώς και ρατσιστικής μεταχείρισης από την Πολιτεία.
Διορίζουμε ως πληρεξούσιους και αντίκλητους Δικηγόρους μας, δεκτικούς πάσης επιδόσεως τους Δικηγόρους Αθηνών Χαράλαμπο Β Κατσιβαρδά, τηλ : 6944-938836 και 210-3234919, κάτοικο Αθηνών, οδός Εμμ. Μπενάκη αριθ. 5, τ.κ 10564, καθώς και Μιλτιάδη Νικολαίδη, Δικηγόρος Αθηνών, και κάτοικο Αθηνών οδός Φειδίου αριθ 18 τ.κ 10678.
Το παρόν υπογράφεται από τους κάτωθι εκπροσώπους ενώσεων προσώπων και σωματείων :
Αθηναϊκή Αλληλεγγύη» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Επιτροπή κατοίκων» Βοτανικού όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ευγένιο Χριστοδούλου τηλ :6944-646850
«Επιτροπή κατοίκων» Αγίου Παντελεήμωνα όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Αλίκη Παπαδάκη ,τηλ : 6939326338
«Επιτροπή κατοίκων» Μεταξουργείου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Ελένη Χαβρεδάκη, τηλ :6939436486
«Επιτροπή κατοίκων Πλατείας Αμερικής, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, από το Γιάννη Ζαφείρη, 6974643057
«Σύλλογος κέντρου Αθήνας s.o.s» για την Πλατεία Βικτωρίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα από το Σίμο Συμεών, τηλ :6978361306
«Σύλλογος Θησέας» για την Ομόνοια, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Χρήστο Κυριακόπουλο, τηλ: 6945-376476
«Σύλλογος φίλων της Κυψέλης» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τη Χρυσούλα Γεωργουλοπούλου, τηλ 210-8218948
«Επιτροπή κατοίκων Άγιος Νικόλας» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δημήτριο Μπριρτζολάκη, τηλ: 6977321635
**********
Κοινοποίηση :
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Εφετών
Προς Εισαγγελία Αρείου Πάγου
Προς Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α) και προς Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Αθηνών
Προς Δήμαρχο Αθηναίων

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP