Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Προδότης όποιος Έλληνας βουλευτής ψηφίσει τα μέτρα

Μπράβο στη ''Πράσινη'' που τόλμησε την υπέρβαση 
Προδότης όποιος Έλληνας βουλευτής ψηφίσει τα μέτραΕθνική υποχρέωση να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο 3 -  Κραυγή αγωνίας και από το χώρο του Αθλητισμού
 Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία ,έφταναν στο σημείο να εξορίζουν όσους τους θεωρούσαν απειλή , ανεξαρτήτως αν ήταν ήρωες η επιφανείς άντρες.
Υπερβολή και παραλογισμός , αλλά λειτούργησε άψογα η κοινωνία τους , όπως έδειξε η ιστορία.
Η σημερινή μέρα...
για τη χώρα μας είναι ιστορική. Στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι 300 εκπρόσωποι των Ελλήνων καλούνται να ψηφίσουν για το δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων των 17 περίπου δισ. ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο που τελικά θα κατατεθεί με τη μορφή ενός άρθρου και θα περιλαμβάνει και τα εργασιακά , αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ελληνική κοινωνία που καθημερινά αγκομαχά δίνοντας τον αγώνα για την επιβίωση.
Η «Μεγάλη Τετάρτη» για την Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία, όπως και οι βουλευτές που θα πουν «ναι» στο κατάπτυστο Μνημόνιο 3 και θα βάζουν την υπογραφή τους στην καταδίκη και υποδούλωση της χώρας στους δανειστές.
Μπορεί η λέξη «προδότης» να είναι βαριά, αλλά πως μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον που με την ψήφο του εκχωρεί την εθνική κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις; Σε δυνάμεις όπως η Γερμανία που μας χρωστάει και δεν της χρωστάμε.
Όσοι βουλευτές ψηφίσουν το Μνημόνιο 3 θα είναι εχθροί της Πατρίδος και του λαού.
Κραυγή αγωνίας από την «ΠΡΑΣΙΝΗ»
Ακόμα και ο κόσμος του Αθλητισμού, βγάζει φωνή αγωνίας και απόγνωσης καλώντας του Έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν το πακέτο των μέτρων.
Η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» άφησε στην άκρη το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τις ομάδες και   αφιέρωσε το σημερινό της πρωτοσέλιδο στην ιστορική μέρα για την Ελλάδα.
«ΌΧΙ», γράφει η εφημερίδα, ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το Μνημόνιο 3 και να σταματήσουν έστω και την ύστατη στιγμή τα βάρβαρα ξένα λόμπι που θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό.
«Προδότης όποιος Έλληνας βουλευτής ψηφίσει απόψε τη φονικότερη αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων που είδε ποτέ η Ευρώπη. Υπόλογος απέναντι στις επόμενες γενιές όποιος πει “ναι” στην εξαθλίωσή τους», γράφει η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» στο πρωτοσέλιδό της.
Κραυγή αγωνίας και από το «πρασινοφρουρό» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, που για σήμερα άφησε στην άκρη τον Παναθηναϊκό και έγραψε για το μέλλον της Ελλάδας.
«Για το μέλλον των παιδιών μας», όπως σημειώνει, διερωτώμενος σε ποια Ελλάδα θα ζούμε από αύριο.
«Αν τα μεσάνυχτα οι βουλευτές ψηφίσουν να περάσει αυτός ο υπό κατάθεση εφαρμοστικός νόμος – ΕΚΤΡΩΜΑ, η 8Η Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη μέρα του πιο μαύρου κομματιού της ελληνικής ιστορίας μετά τους πολέμους», σημειώνει η «ΠΡΑΣΙΝΗ».
Κατακτήσεις δεκάδων χρόνων θα χαθούν σε μια στιγμή. Κατακτήσεις χιλιάδων ανθρώπων, κατακτήσεις αιματοβαμμένων αγώνων θα εξαϋλωθούν σε μια στιγμή. Η κοινωνία θα μπει σε μια διαδικασία κανιβαλισμού που όμοιά της δεν έχει ζήσει ούτε η γενιά που είδε τους Ναζί να κόβουν βόλτες στην Ομόνοια, που πείνασε, που θρήνησε νεκρούς. Η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσει  το Μνημόνιο δεν μοιάζει με εφιαλτική. Είναι εφιάλτης».
Δυστυχώς τα όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» δεν είναι υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα που περιμένει από αύριο τους Έλληνες πολίτες.
Η εφημερίδα καλεί τέλος όλους τους Έλληνες να αντισταθούν με κάθε τρόπο, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές να πουν ένα ηρωικό ΟΧΙ.
Η ιστορία είναι μπροστά σας κυρίες και κύριοι βουλευτές. Θα σας καταγράψει ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ή ως ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; 
newsbomb.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP