Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ:Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και υπογραμμίζει ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, αλλά θα ανατραπούν στην πράξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την «υπογραφή της» και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες...
απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της «Οικονομικής Επιτροπείας» στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες.
Κανείς πλέον δεν τρέφει αυταπάτες. Όσοι κυνικά εξευτελίζουν τον Ελληνικό λαό, δεν θα γλιτώσουν από την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας. Ξέρουμε πια ποιοί είναι και τι πρεσβεύουν. Ας καταλάβουν πια πως δεν τους φοβόμαστε, πως ο αγώνας μας πλέον θα είναι πιο αποφασιστικός, πιο δυναμικός. Αφού μας έκοψαν τα πάντα τώρα μας στέλνουν και στην ανεργία.
Ας αντιληφθούν πως θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου τα μέτρα να ακυρωθούν στην πράξη. Όλοι για όλους και κανένας μόνος του !!!
Δυόμιση χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένας από τους πιο δυναμικούς και αγωνιστικούς κλάδους στο χώρο του Δημοσίου, δείχνουν πως ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας προκειμένου να μην περάσει ούτε μία απόλυση στους Ο.Τ.Α. Δεν τους φοβόμαστε πλέον… αυτοί πρέπει από εδώ και πέρα να μας φοβούνται !!! Είμαστε υπερήφανοι για τον κλάδο μας και για τους μαχόμενους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ομόφωνη απόφασή της καλεί όλους τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι να προστατεύσουμε κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Μόνο με ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, θα καταφέρουμε να προστατέψουμε το δικαίωμα στη δουλειά. Θα γίνουμε ο «εφιάλτης τους» σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε Δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση εργαζομένου.
Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία, συνεχίζοντας τις καταλήψεις ΟΛΩΝ των Δημαρχείων προχωρώντας σε αναστολή λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού (αποκλεισμός, καταλήψεις κ.λπ.).

 Σε κάθε Δήμο οι Σύλλογοι και όλοι οι εργαζόμενοι, παρεμβαίνουν ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση μη αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων. Προασπιζόμαστε τη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., λέμε όχι στην Οικονομική «Επιτροπεία» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ένας νέος κύκλος αγώνα ξεκινά, η μη εφαρμογή των επαίσχυντων μέτρων στην πράξη. Στο πλαίσιο αυτό είναι περισσότερο από αναγκαία, η ενεργή συμμετοχή και του τελευταίου εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για να μη χάσουμε τη δουλειά μας, για να μην καταργήσουν τα τελευταία δικαιώματά μας, για να μην μας στερήσουν την ελπίδα για τη ζωή, μόνο ο ενωτικός και μαζικός αγώνας μας είναι η απάντηση στην άθλια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Συγχρόνως συμμετέχουμε σε ΟΛΕΣ τις αγωνιστικές δράσεις της τρέχουσας εβδομάδας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

1.ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
2.ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.
3.ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» - Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.
Η συγκέντρωση υποδοχής και καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου.

ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ» ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP