Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

H ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

axmet-sadikπρόσφατα είχαμε γράψει ξανά για τους ξεφτίλες της ΡΗΜΑΔ και τους Τούρκους στην Θράκη. Αλλά δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα πλέον τα γιοσουφάκια του Κουβέλη.


Το ότι οι πολιτικοί των Αθηνών έχουν μηδενική γνώση για όσα πραγματικά συμβαίνουν στην Θράκη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι η (εκάστοτε) κυβέρνηση λειτουργεί σαν θεατής, ενίοτε δε με φοβικά σύνδρομα απέναντι σε ένα μικρό αριθμό τουρκόφρονων που λειτουργεί συντεταγμένα κάτω...
από τις εντολές και την ομπρέλα της Τουρκίας.
Υπάρχει, όμως, κι ένας αριθμός πολιτικών, οι οποίοι είτε έχουν μηδενικό εθνικό φρόνημα, είτε είναι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας, είτε αρκούνται στο να προτάσσουν τις ιδεοληψίες τους αγνοώντας την ζημία που κάνουν στην χώρα, είτε -τέλος- ανήκουν στην παλαιά σχολή πολιτικών και μιλάνε ή καταθέτουν ερωτήσεις (που τους προωθούν διάφοροι) προκειμένου να αποδείξουν πως παράγουν κοινοβουλευτικό έργο.
Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε σε ποιά κατηγορία πολιτικών ανήκει η κυρία Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. η οποία ή κατοικεί σε άλλη χώρα ή λειτουργεί ως πολιτικός εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου (αφού ζητά την προστασία εθνικιστών τουρκοφρόνων) ή δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την πολύ καλή υπηρεσία που προσφέρει στην Άγκυρα και αντίστοιχα την κάκιστη υπηρεσία που προσφέρει στην Ελλάδα, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο μέσω της οποίας ζητά από το Ελληνικό κράτος να προστατεύσει τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.
Επειδή, λοιπόν, η κυρία Γιαννακάκη είναι απολύτως αδιάβαστη και δεν κατανοεί τι ακριβώς προτείνει στην κυβέρνηση, εμείς έχουμε να της μεταφέρουμε αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Έτσι, η κυρία Γιαννακάκη θα όφειλε να γνωρίζει πως ο Άρειος Πάγος έχει εκδώσει σχετική απαγορευτική απόφαση για την λειτουργία των "τουρκικών ενώσεων". Επίσης, η εκάστοτε κυβέρνηση δεν υποχρεούται να εφαρμόζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά οφείλει να σέβεται διακρατικές συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα, όπως είναι η Συνθήκη της Λοζάνης, στην οποία αναγράφεται ρητά πως στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική (μουσουλμανική) και όχι εθνική μειονότητα.
Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να καταργήσει η Ελλάδα την συνθήκη της Λοζάνης, εις όφελος μάλιστα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, για να ικανοποιηθεί η "ανθρωπιστική" πλευρά της κυρίας Γιαννακάκη ή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν είναι δυνατόν, μία βουλευτής ενός Ελληνικού (όπως το ίδιο ισχυρίζεται) κόμματος, να καταθέτει ερωτήσεις οι οποίες αυτομάτως γίνονται όπλα της τουρκικής διπλωματίας, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον της Ελλάδας στα διεθνή φόρα, αλλά και στις Ελληνοτουρκικές συζητήσεις.
Λίγη σύνεση, λοιπόν, δεν θα έβλαπτε, όταν κάποιοι κοινοβουλευτικοί καταθέτουν ερωτήσεις. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν αποτέλεσμα για να καταμετρηθεί το ύψος της εθνικής ζημίας, αφού η ζημία δημιουργείται αυτομάτως με την κατάθεση μίας απλής και μόνο ερώτησης...
Εάν καποιοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται ποιός ακριβώς εκπροσωπούν στο Ελληνικό (ακόμη) Κοινοβούλιο, εάν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη έθνος (με όλα τα παράγωγά της) και εθνικό συμφέρον (ή ζημία), τότε ή θα πρέπει να μάθουν πως η σιωπή σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτέρημα ή θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους για έκθεση σε κίνδυνο της χώρας ή να... παραιτηθούν.
Ας διαβάσουμε, όμως και την ερώτηση της κυρίας Γιαννακάκη (θυμίζουμε πως είναι βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.) στην Βουλή, όπως αυτή δημοσιεύθηκε με δελτίο τύπου, όπως το δημοσιεύθηκε στην τουρκόφωνη εφημερίδα "Τρακιανίν Σεσί" και σχολιάσθηκε από τα "Τουρκικά Νέα":
Κωνσταντίνος
ΔΗΜΑΡ: Προστατεύστε τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης
Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ρουπακιώτη, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.
Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακάκη:
ΠΡΟΣ ΤOΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
«Κύριε Υπουργέ,
Στις 24 Οκτωβρίου 2012, με έγγραφό της προς τις ελληνικές αρχές, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το καθ' ύλη αρμόδιο όργανο για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επανέφερε το θέμα της αναγνώρισης από την πολιτεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Στο εν λόγω έγγραφο γίνεται λόγος για απροθυμία της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα, "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" και "Εμίν και άλλοι" κατά Ελλάδος, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει και να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων, τις προαναφερθείσες οργανώσεις, με το προσωνύμιο "τουρκικός". Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δημιουργούν δεδικασμένο το οποίο το κράτος οφείλει να λάβει υπόψη στην εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Υπό την οπτική αυτή το θέμα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις και εγείρει ζητήματα αλλαγής πολιτικής των αρμόδιων υπουργείων.
Επειδή οι εν λόγω τοπικές μειονοτικές ενώσεις βάλλονται από πολλές πλευρές με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αναστέλλουν τη λειτουργία τους, και, επειδή η ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το δικαίωμα των μειονοτικών ομάδων στην ελεύθερη ίδρυση συλλόγων και να τηρήσει τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Ποια η θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων του ΕΔΑΔ;»
Εφ. Τρακιανίν Σεσί 15/11/2012
Σχόλιο από τα "Τουρκικά Νέα":
Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πλήρη ασχετίλα της κ. Γιανακκάκη με οτιδήποτε αφορά την Θράκη.
Αντιλαμβανόμαστε πως στην συγκεκριμένη επερώτηση πιθανόν να έχει παίξει ρόλο ο φίλος του πρόξενου, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Αλλά η ίδια ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει για το τι ρόλο παίζουν οι σύλλογοι για τους οποίους ενδιαφέρθηκε;
Ενδιαφέρθηκε μήπως να μάθει ποιός χρηματοδοτεί τα ταξίδια και τις προσφυγές τους;
Ή απλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι χαρτί της στέλνουν από εδώ;
Προσέξετε επίσης το σημείο που υπογραμμίσαμε. Το "βάλλονται από πολλές πλευρές με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αναστέλλουν τη λειτουργία τους" , μήπως θα μπορούσε η βουλευτής του έθνους μας να μας ξεκαθαρίσει τι εννοεί;
Άποψη μας είναι φυσικά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ, αλλά μια και μιλάμε για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αυτό να γίνει ταυτόχρονα και ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. Να αποχωρήσουν δηλαδή τα τουρκικά στρατά από την Β. Κύπρο, πράγμα για το οποίο υπάρχουν πολλά καταδικαστικά ψηφίσματα για την Τουρκία από τον ΟΗΕ τα οποία παραμένουν ανεφάρμοστα...
Αλήθεια η κ. Γιαννακάκη θα ζητήσει την εφαρμογή εκείνων των ψηφισμάτων;
Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι σχόλιο του γνωστού ανθέλληνα Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ της Ξάνθης για την κυρία Γιαννακάκη.
Λέει λοιπόν ο κ. Ομέρ: "Τι να πούμε άλλο... Μπράβο στην ΔΗΜΑΡ. Πλέον στις επόμενες εκλογές μόνο η ΔΗΜΑΡ έμεινε για να κατευθυνθεί η μειονότητα... Αυτό τουλάχιστον δείχνει η κατάσταση".
Kυρία Γιαννακάκη αν ήμουν ο Τούρκος πρόξενος, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος μαζί σας!
kostasxan.blogspot.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP