Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πολιορκείστε τη Γερμανική πρεσβεία!

Η πορεία με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες, απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής γενοκτονίας των Ελλήνων, στη βάση των Μνημονίων, να είναι ένας αναχρονισμός. Να είναι δηλαδή μία πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, με αναφορές στα ζητήματα της...
δεκαετίας του 1970.
Πολιορκείστε τη Γερμανική πρεσβεία!

Το σύνθημα Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία, δυστυχώς στην σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα και στη Γερμανική Ευρώπη της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της αποκαθήλωσης του κοινωνικού κράτους, ξαναβρίσκει πραγματικό περιεχόμενο και παύει να είναι επετειακή αναφορά.

Η καταρράκωση του βιοτικού επίπεδου, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η καλπάζουσα ύφεση που θα φέρνει όλο και περισσότερες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με αυτόματο μάλιστα πλέον μηχανισμό, η ανεργία που κινείται ήδη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, η επερχόμενη χρεοκοπία άλλων 63.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ορατή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, οι χωρίς καμία λογική αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, είναι παράμετροι του σήμερα.

Σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στρατός , αστυνομία, δημόσια διοίκηση εκχωρούνται στους Γερμανούς επιτρόπους, υπό ευρωπαϊκό μανδύα. Υπερ- επίτροπος αναλαμβάνει τη διαχείριση και τον έλεγχο του κρατικού προϋπολογισμού. Η χώρα παρεδόθη και προδόθηκε εκ των έσω , μέσω Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, από κυβερνήσεις «προθύμων» και τα κόμματα του κατεστημένου, που τώρα θέλουν να συγχωνευθούν πίσω από τον τίτλο «ευρωπαϊκές δυνάμεις» , για να συνεχίσουν να επιβιώνουν ψευδεπίγραφα. Αφού επί της ουσίας η λειτουργία τους , ως δικομματισμός, έχει ακυρωθεί με την ψήφο των Ελλήνων από τον προηγούμενο Μάιο.

Κανείς από αυτούς τους υπουργούς των «προθύμων» κυβερνήσεων και αυτά τα Κοινοβούλια των πλειοψηφιών της κομματικής πειθαρχίας και της εθνικής και κοινωνικής ανευθυνότητας, δεν διαπραγματεύθηκαν με την τρόικα και τους προιστάμενους της, από την πλευρά των Ελλήνων.

Εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν την πλευρά των πιστωτών, τους οποίους με το πελατειακό , διεφθαρμένο και κακοδιοικούμενο κράτος , γιγάντωσαν οι ίδιοι δεκαετίες τώρα. Οι Έλληνες ποτέ δεν ενημερώθηκαν πραγματικά και δεν αποφάσισαν με την ψήφο τους για το Μάαστριχτ της υποτέλειας, τα Δουβλίνα της λαθρομετανάστευσης, την διάλυση με ευρωπαϊκή απόφαση της βάσης της εθνικής παραγωγικής διαδικασίας, την ένταξη στη ζώνη του ευρώ.

Ούτε προ ολίγων μηνών, επί των ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου ενημερώθηκαν για την ένταξη στη Γερμανική, Ομοσπονδιακή Ευρώπη , της Ελλάδας. Ούτε τώρα ενημερώνονται για τις κρυφές δεσμεύσεις , που κρύβουν οι πανηγυρισμοί για την επόμενη δόση.

Φθάσαμε στο σημείο το επαίσχυντο ΔΝΤ και οι διεθνείς τράπεζες, να υπερασπίζονται το δικαίωμα των Ελλήνων στην επιβίωση και οι κυβερνήσεις μας να στέκονται από την πλευρά της Γερμανίας, οι «ικέτες του Βερολίνου», προκρίνοντας μπροστά άλλα 7 δις μέτρα.

Δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες θα έχουν χαθεί μέσα στην επόμενη διετία, αν δεν υπάρξει αντίδραση. Οι διαχειριστές των συμφερόντων μας κουνούν τη Γερμανική ευρωπαϊκή ,σημαία δίδοντας την πατρίδα και τους συνέλληνες σκλάβους και δουλοπάροικους, στο βωμό της νέας αυτοκρατορίας του Βερολίνου. Θυσιάζεται η ελληνική οικογένεια, το ελληνικό έθνος, η ύπαρξη αυτόνομου κράτους στο βωμό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν μας επιτρέπεται να συνεχίζουμε τον καβγά για το αν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο του 1973. Αλλά να δημιουργήσουμε νέα, πολλά Πολυτεχνεία. Σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι. Θα χρειασθεί αγώνας, συμμετοχή, πάθος, οργή και ελπίδα για να πάρουμε την πατρίδα και την ζωή μας πίσω. Για να διώξουμε τους ριψάσπιδες- με τις ελληνικές ταυτότητες- που μας προδίδουν εξ' ονόματος μας, στην «ηγεμονία των Φρίτς».

Οι περισσότεροι περιμένουν τον ηγέτη – σωτήρα , που θα σώσει το Έθνος και τον Λαό. Άλλοι μιλούν για τον από μηχανής Θεό ή το Ιππικό , που θα έρθει και θα αλλάξουν όλα μονομιάς. Κάτι σαν ξύπνημα από εφιάλτη.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ μιλάμε για την πραγματική ζωή. Τη δική μας ζωή. Μιλάμε για τους γονείς και τα παιδιά μας. Για τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Μας καταδικάζουν , σε εθνοκτονία. Θα τους αφήσουμε; Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την δική μας εμπλοκή.

Στην Ισπανία οι δυνάμεις καταστολής πυροβολούν το πλήθος με πλαστικές σφαίρες. Στην Πορτογαλία οι μαύρες σημαίες, είπαν στην Καγκελάριο , μακριά από εδώ. Ιταλοί και Γάλλοι ετοιμάζονται για τη δική τους εξέγερση.

Βλέπουν όλοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ξέρουν τι θα συμβεί κα σε αυτούς. Όμως η Ελλάδα είναι εδώ. Είμαστε εμείς, Οφείλουμε στον εαυτό μας, την Ευρώπη και τον κόσμο να στείλουμε ένα μήνυμα. Όχι στη γερμανική Ευρώπη του οικονομικού Ράιχ. Οι Λαοί απέναντι στις δομές του ευρώ. Οι πατρίδες απέναντι στον εξανδραποδισμό του ανθρώπου.

Οι Έλληνες να σταθούμε όρθιοι. Να περικυκλώσουμε τη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Να διαδηλώσουμε ότι οι προσκυνημένες ηγεσίες μας, δεν μας εκπροσωπούν. Ότι τα οράματα του αυτοκρατορικού Βερολίνου, δεν είναι αποδεκτά. Προσοχή ! Η διαμαρτυρία πρέπει να απευθύνεται απέναντι στους θεσμούς του Ράιχ. Όχι στον Γερμανό τουρίστα, πολίτη. Ούτε καν στον Γερμανό αστυνομικό, που στην Φρανκφούρτη , αυτή την εβδομάδα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας , για το καθεστώς της δημοσιονομικής πειθαρχίας , όπου σηκώθηκε και ελληνική σημαία, γύρισε από την πλευρά του πλήθους, εντασσόμενος στην διαμαρτυρία.

Τα δικά μας ΜΑΤ, ακόμη δεν έχουν κάνει την κίνηση τους αυτή, με τον έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Παραμένουν δυνάμεις καταστολής, υπό τις εντολές της Διοίκησης της Τρόικας.

Η διαμαρτυρία πρέπει να δείχνει την οργή των Ελλήνων για την επίσημη Γερμανία και την απόφαση τους , να αντισταθούν σε αυτό που χαρακτηρίζεται πλέον ως Ευρώπη και ζώνη του ευρώ.

Η Γερμανία πρέπει να λάβει ένα μήνυμα απευθείας από τον Λαό των Ελλήνων. Και να είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και αντίστασης στην κατοχή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και στην οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων που βρίσκεται σε εξέλιξη , μέσω Μνημονίων.

Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία του τότε, έχει πολύ σημαντικό εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, στις παρούσες συνθήκες. Ο αγώνας για μια άλλη Ελλάδα, πιο ισχυρή , πιο αυτοδύναμη, πιο διεθνή, πιο εξωστρεφή και σαφώς πιο συγκροτημένη από εκείνη της Μεταπολίτευσης ή του 2008, θα ξεκινήσει από μια αρχική κίνηση αντίστασης.

Ας υπάρξει η αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, από αυτούς που θέλουν την Πατρίδα και τη ζωή τους πίσω...

newsbomb.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP