Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

100 γκαζάκια βρέθηκαν στην Sprider, Δίωξη σε ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι που είναι συγγενής ένστολου συνδικαλιστή

Παγιδευμένο απ άκρη σ' άκρη με συστοιχία εμπρηστικών μηχανισμών, τα γνωστά γκαζάκια ήταν το κατάστημα της εταιρείας Sprider που έγινε παρανάλλωμα του πυρός ξημερώματα στις 13 Φεβρουαρίου στην Ανθούσα κι αποδόθηκε αρχικά σε έργο κουκουλοφόρων του αντιεξουσιαστικού κινήματος που κορύφωσαν με αυτή την ενέργεια το καταστροφικό μπαράζ που ξεκίνησε από νωρίς της
προηγούμενης ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές του αρμόδιου τμήματος της...
Πυροσβεστικής και οι τεχνικοί πραγματογνώμονες καταμέτρησαν πάνω από ... 100 γκαζάκια (!!!) ενώ δεν αποκλείουν την ύπαρξη και άλλων που όμως καταστράφηκαν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμικών φορτίων που αναπτύχθηκαν και των απανωτών εκρήξεων.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης, προχώρησε προ ημερών στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μεταξύ των τελευταίων τεσσάρων συγκαταλέγεται ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι που είναι συνεπώνυμος συγγενής γνωστού ένστολου συνδικαλιστή, με τον οποίο όμως, όπως φέρεται ο ίδιος να έχει δηλώσει, είναι μακρινοί συγγενείς και δεν διατηρούν σχέσεις.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, φαίνεται να είναι "μονοπρόσωπη" καθώς στον κύκλο των δραστηριότητων της δεν περιλαμβάνεται καμία άλλη πλην της της Sprider εργολαβία ασφάλειας, όπως όμως και η εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το κατάστημα και τα προϊόντα, λέγεται ότι ανήκει στον ίδιο όπως και η σεκιούριτι κυκεώνα της αλυσίδας εταιρειών που συνδέονται μεταξύ τους.
Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό ανέφεραν ότι οι «κουκουλοφόροι» αφού χτύπησαν και έδεσαν τον φύλακα του χώρου -που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο- προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες και πλέον κρίσιμες για την καταστροφή, αυτές στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι στόχος της όλης καταστροφικής επιχείρησης εμπρησμού, ήταν η είσπραξη ασφαλιζόμενου ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία, μετά την καταγραφή των ζημιών, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος της καταστροφής σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό -που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα από την οποία προέκυψε ότι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για τον εμπρησμό, την επίμαχη μέρα και ώρα εκδήλωσης της φωτιάς κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Η εισαγγελική έρευνα επίσης φαίνεται να αξιοποίησε σημαντικές αντιφάσεις που προέκυψαν στις καταθέσεις των εμπλεκομένων.
Η τότε ανακοίνωση της εταιρείας για την φωτιά
«Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κτίριο που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της SPRIDER STORES, η εταιρεία μας δοκιμάζεται. Οι ζημιές που υπέστησαν τόσο το κτίριο, όσο και τα εμπορεύματα και η υλικοτεχνική υποδομή είναι εξαιρετικά σημαντικές. Παρ' όλα αυτά η εταιρεία είναι εδώ και είναι έτοιμη να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι κυρίως μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στο βαθμό που επηρεάζουν μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, όπως η SPRIDER STORES. Όλοι οι άνθρωποι της SPRIDER STORES, όμως είμαστε αποφασισμένοι, ότι μέσα από τη δοκιμασία, θα γίνουμε δυνατότεροι και καλύτεροι. Οι διεργασίες και οι επαφές για να αποκαταστήσουμε τις σημαντικές ζημιές το συντομότερο δυνατό έχουν ήδη ξεκινήσει. Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, για να πάμε παρακάτω».
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Χατζηιωάννου
και το προσωπικό της SPRIDER STORES
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηιωάννου για την ποινική δίωξη

«Έλαβα γνώση σήμερα το απόγευμα, μέσω του διαδικτύου ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2012, στην έδρα και κύρια αποθήκη της εταιρίας, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας SPRIDER STORES Α.Ε.

Όλοι στην Εταιρεία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο αδερφός μου ο Σάββας και εγώ προσωπικά έχουμε μείνει κατάπληκτοι από την εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και θέλουμε να δηλώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Θεωρούμε αδιανόητο να μας απαγγέλλονται κατηγορίες για αυτή την τρομερή καταστροφή που υπέστη η εταιρείας μας από την οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε πρώτιστα πληγεί.

Η εταιρία μας SPRIDER STORES Α.Ε., υπέστη μία τεράστια ζημία λόγω της πυρκαγιάς στις ενοικιασμένες από εταιρία άσχετη με την SPRIDER STORES Α.Ε. ή και εμένα ή και την οικογένειά μου, εγκαταστάσεις της, διότι:

Α. Η SPRIDER STORES Α.Ε. είχε ασφαλισμένα για μικρότερο ποσό από την τρέχουσα αξία τα εμπορεύματά της, τα οποία όλα ήταν τρέχουσας κολεξιόν. Τα πεπαλαιωμένα είχαν ήδη πουληθεί σε τιμές προσφοράς.

Β. Η πυρκαγιά συνέβη στην μέση της σεζόν και έμεινε η SPRIDER STORES Α.Ε. χωρίς αποθέματα, τα οποία για να ανακατασκευασθούν θέλουν περίπου 3 με 4 μήνες και άρα δεν προλαβαίναμε να τα αντικαταστήσουμε πριν την λήξη της σεζόν.

Γ. Μαζί με τις εγκαταστάσεις μας κάηκαν και τα δείγματα της επόμενης κολεξιόν, τα οποία επανακατασκευάσθηκαν μετά από 1 μήνα γεγονός που καθυστέρησε και ζημίωσε ακόμη περισσότερο την εταιρία.

Δ. Η εταιρία ήταν για λόγους οικονομίας μη πλήρως ασφαλισμένη και άρα όταν αποζημιωθούμε πλήρως, όπως και δικαιούμαστε, πάλι θα έχουμε υποστεί σημαντικότατη ζημία.

Ε. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει λάβει ούτε 1 ευρώ αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες που ήμασταν ασφαλισμένοι, οι οποίες ασφαλιστικές εταιρίες φυσικά αγνοούν τα αγωνιώδη αιτήματα της SPRIDER STORES Α.Ε. και τα δικά μου προσωπικά.

Από όλα τα ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι η εν λόγω πυρκαγιά ήταν ένα σημαντικότατο πλήγμα από την οποία ούτε η Εταιρεία, ούτε η οικογένειά μου ως βασικοί μέτοχοι αυτής δεν είχαμε κανένα συμφέρον και απολύτως τίποτα να κερδίσουμε.

Ως εκ τούτου θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω ότι:

Θα παλέψω, έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και θα υπερασπιστώ με κάθε μέσο την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τα συμφέροντα της εταιρίας μας, της μόνης ελληνικής αλυσίδας ένδυσης που υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας.

Είμαστε μια οικογένεια που ότι κάναμε το κάναμε από το μηδέν. Είμαι λοιπόν αποφασισμένος να υπερασπιστώ την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τιμή και υπόληψή μου καθώς και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα συμφέροντα της SPRIDER STORES Α.Ε. και των 1.500 εργαζομένων της, με όλα τα νόμιμα μέσα.

Δεν θα με κάμψουν οι δυσκολίες, δεν θα υποταχθώ στα κάθε είδους συμφέροντα που επιδιώκουν το κλείσιμο της Sprider.

Με τιμή, Αθανάσιος Χατζηιωάννου».
Η πυρκαγιά στο κτίριο της Ανθούσας ήταν η τέταρτη που είχε σημειωθεί σε εγκαταστάσεις της Sprider Stores. Είχαν προηγηθεί η φωτιά, το 2004, σε αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο, και το 2008 οπότε κάηκαν το κατάστημα της Λυκόβρυσης αλλά και αυτό της Ερμού (τότε είχαν καεί πολλά καταστήματα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP