Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Μανιτάκης:Ο Συνταγματολόγος της αντισυνταγματικότητας και της αυθαιρεσίας.

images.jpgΠριν λίγο καιρό όλοι μας θυμόμαστε και είχαμε θαυμάσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να βγαίνει στα κάγκελα και να φωνάζει ότι κανείς δεν θα απολυθεί.Βέβαια αυτά ξεχάστηκαν γρήγορα από τον κ. Υπουργό και από εκεί που έλεγε ότι δεν θα απολυθεί κανείς ξαφνικά άρχισε….
να πιέζει τις υπηρεσίες να του στείλουν τα ονόματα για να βγουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι (όπου διαθεσιμότητα βάλτε απόλυση).

Οι αντιδράσεις όπως ήταν φυσικό ήταν μεγάλες από τους εργαζόμενους που ανάγκασαν τον κ. Μανιτάκη να τα μαζέψεικαι να μας πει ότι δεν θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αλλά θα απορροφούνται από άλλους φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού. Αν ήταν μόνο αυτό θα ήταν όλα καλά, όμως πίσω από τα ωραία λόγια κρύβεται η πικρή αλήθεια. Οι θέσεις που θα στείλουν όλους αυτούς τους υπαλλήλους είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ δηλαδή για λίγο καιρό, για ένα δυο μήνες ώστε να χρυσώσουν το χάπι και μετά σπίτι τους.

Πάμε τώρα να δούμε και την αντισυνταγματικότητα της όλης ιστορίας.

Ενώ ο νόμος λέει κ. Μανιτάκη ότι το κριτήριο για την ένταξη ενός υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι ο τρόπος πρόσληψής του στο δημόσιο, δηλαδή αν προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ ή άλλων αξιοκρατικών διαδικασιών εξαιρείται, ενώ αν προσλήφθηκε όπως λέμε “από το παράθυρο” υπάγεται και αποχωρεί, εσύ το πήγες αυθαίρετα πολύ μακριά.

Συμπεριέλαβες στην διαθεσιμότητα και όλους εκείνους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκαν στο δημόσιο από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε επειδή αυτοί καταργήθηκαν, είτε επειδή ιδιωτικοποιήθηκαν.

Ξέρεις πολύ καλά κ. Μανιτάκη ότι όταν ένας νόμος συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες για τον πολίτη, σύμφωνα με το Σύνταγμαδεν μπορεί να ερμηνεύεται διασταλτικά κατά το δοκούν.
Σε αντίθετη περίπτωση έρχεται η δικαιοσύνη και ακυρώνει όλες τις αδικίες που διαπράττει η Διοίκηση.

Ήθελα να ήξερα γιατί εσύ ένας κατά τα άλλα έγκριτος Συνταγματολόγος και αριστερός (του κώλου) υπογράφεις όλες αυτές τις εγκυκλίους της ντροπής που έχουν γίνει η χαρά των δικηγόρων που θα αναλάβουν όλους όσους κατά παράβαση του Συντάγματος έχουν αδικηθεί και θα κερδίσουν γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι πολιτική.

Δυο τινά συμβαίνουν.

Ή αδιαφορείς παντελώς για τα θέματα του Υπουργείου σου ή παρασύρεσαι από ανάξιους, άχρηστους, μωροφιλόδοξους και κακόβουλους συμβούλους και υψηλά ιστάμενα υπηρεσιακά στελέχη που εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο πλην του δημοσίου συμφέροντος.

Τι να σου πω κ. Υπουργέ ; Φοβάμαι ότι έχεις υπερβεί σε αυθαιρεσία και τον προκάτοχό σου τον κ. Ραγκούση. Εκείνος όμως τουλάχιστον επειδή ήξερε από “μπιφτέκια” ήξερε και να ξεχωρίσει τον “κιμά” από τον “κατιμά”, ενώ εσύ παρά τους περίφημους τίτλους σου φαίνεται ότι δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις στην πράξη την νομιμότητα από την παρανομία.
Συγχαρητήρια ! ! ! !

zouzouni news

Σημείωση egersis: Δεν συμφωνούμε με την τελευταία παράγραφο του άρθρου. Ο Μανιτάκης δεν έχει υπευρβεί σε αυθαιρεσία τον Ραγκούση. Τα ίδια σκατά είναι οι δύο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP