BBC: Γιατί η Αθήνα δεν έχει τζαμί;
Όλα τα είχαμε , οι παπάρες του bbc μας έλειπαν.
"Από τότε που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1832, καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε το χτίσιμο τζαμιού στο κέντρο της πόλης", αναφέρει το BBC και συνεχίζει: το χτίσιμο τζαμιού "θεωρήθηκε ανθελληνικό και εκτός τόπου σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών είναι...
χριστιανοί ορθόδοξοι".
Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον βασικό πέρασμα μεταναστών στην Ευρώπη και μοιραία ο πληθυσμός των
Μουσουλμάνων έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το BBC."Από τότε που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1832, καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε το χτίσιμο τζαμιού στο κέντρο της πόλης", αναφέρει το BBC και συνεχίζει: το χτίσιμο τζαμιού "θεωρήθηκε ανθελληνικό και εκτός τόπου σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών είναι...
χριστιανοί ορθόδοξοι".
Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον βασικό πέρασμα μεταναστών στην Ευρώπη και μοιραία ο πληθυσμός των
O Μοχάμεντ Τζαμίλ, από την ελληνοπακιστανική κοινότητα, χαρακτήρισε την υπόθεση ως "μεγάλη τραγωδία για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας".
"Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχει κανονικό τζαμί", πρόσθεσε ο Τζαμίλ.
"Νιώθω αποξενωμένος από την κοινωνία. Όταν έχουμε κάποιο εορτασμό, δεν υπάρχει κάποιο σωστό μέρος να συγκεντρωθούμε", τόνισε είπε ένα άλλο μέλος της κοινότητας.
Σχέδια για δημιουργία τζαμιού, σύμφωνα με το BBC
Πάντως, όπως σχολιάζει το BBC, η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός τζαμιού στην πόλη έχει αυξηθεί, "την ώρα που το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν".
"Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι χτυπούν μετανάστες και προξενούν ζημίες σε χώρους όπου συγκεντρώνονται", αναφέρει το βρετανικό δίκτυο και προσθέτει ότι, ως χώρος για το πρώτο τζαμί της πρωτεύουσας, έχει επιλεγεί ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο κοντά στο κέντρο της πόλης.
"Πίσω από βαριές πύλες βρίσκονται παλιά κτίρια, σπασμένα γυαλιά και σκορπισμένα συντρίμμια στο δάπεδο". Αυτή είναι η καταγραφή του συγκεκριμένου χώρου σύμφωνα με το ΒΒC που γράφει ότι ο χώρος αυτός ίσως κατεδαφιστεί για τη δημιουργία ενός τζαμιού το οποίο θα χωρά περίπου 500 άτομα.
"Ωστόσο, αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι το έργο θα προχωρήσει, παρόμοια σχέδια έχουν "βουλιάξει" πολλές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα", καταλήγει το δημοσίευμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου