Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι προκλήσεις της ημέρας (30/01) από τη κατοχική μνημονιακή τσογλαναρία

(Οι ημερήσιες προκλητικές ενέργειες της σα-χλα-μαρικής μισελληνικής χουντάρας πολλαπλασιάζονται, γι'αυτό και θεωρούμε υπερβολικό -ως...
ρουτινιάρικο, πλέον- να τις καταγράφουμε ως ξεχωριστές ειδήσεις, ενώ η αποσπασματική επισκόπησή τους δεν κατορθώνει να αποτυπώσει τη συνολική εικόνα.
Και όταν μιλάμε για συνολική εικόνα, εννοούμε ακριβώς αυτό:
Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΨΕΥΔΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΑΝΑΡΑΙΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ - ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ, ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ. (Εμείς στο ΕΓΕΡΣΙΣ δεν θεωρούμε ότι οδηγούμαστε σε εμφύλια σύρραξη αλλά σε ολική σύγκρουση του Ελληνικού Λαού με το Κατοχικό Καθεστώς. Η φιλολογία περί εμφυλίου αναπτύσσεται από τους κατοχικούς λακέδες με σκοπό την τρομοκράτηση και την αποδοχή του υπάρχοντος ''δημοκρατικού'' καθεστώτος) Από σήμερα καθιερώνουμε ως επιμέρους "στήλη" που εντάσσεται στη θεματική κατηγορία "Χούντα νεοραγιάδων" το ημερήσιο -για τις ημέρες εκείνες που ξεχωρίζει η σχετική "δραστηριότητα"- των χουντογενών, καθεστωτικών, κατοχικών πράξεων βίας και νόθευσης του δημοσίου συμφέροντος. Γιατί την Κατοχή την βλέπουμε ήδη, σύντομα όμως θα δούμε ΚΑΙ τον Εμφύλιο...)....

1.- Βίαιη καταστολή από τους ΜΑΤατζήδες της ειρηνικής διαδήλωσης και συμβολικής κατάληψης του υπουργείου Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλισης από το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μία ακόμα πράξη καθεστωτικής αλαζονείας με τις πλάτες των κατοχικών (μερκελικών) δυνάμεων, εντασσόμενη στο Δόγμα Σα(χλα)μαρά "Με τους αδύναμος τσαμπουκάς, με τους ισχυρούς γατάκι" (εξόχως επιτυχημένη ατάκα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου από τη χθεσινή του εμφάνιση στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3"). Η απόλυτα εύστοχη διαμαρτυρία από τον συνδικαλιστικό φορέα του ΚΚΕ προήλθε ύστερα από την κατάπτυστη δήλωση του ούτως ή άλλως ανυπόληπτου τραγέλαφου Βρούτση που μίλησε για "ασφαλιστικό σύστημα πελατειακών σχέσεων", προσπαθώντας να βάλει φερετζέ στα πραγματικά αίτια της διάλυσης του Ασφαλιστικού, ήτοι στις πτωχευτικές διαδικασίες - κουρέματα και στην σκανδαλώδη διαχείριση - φάγωμα των αποθεματικών από τα γαλαζοπράσινα παράσιτα με το μελετημένο χρηματιστηριακό κραχ, τα δομημένα ομόλογα κλπ.
Σύνοψη: Οι πραιτωριανοί της χουντάρας επιτίθενται με χημικά, ξύλο και τελικά συλλαμβάνουν δίκαια διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

2.- Γνωστό σκουπιδοsite από αυτά που έχουν ρεζιλέψει την επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου και την έχουν μετατρέψει σε συνώνυμο της προπαγανδιστικής επιβολής της καταστροφής της χώρας διατείνεται ότι μία από τους πλέον μαχητικούς βουλευτές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απειλείται με "ξύλο" από συναδέρφους της λόγω της ορθότατης σχολαστικότητάς της στην εξέταση του σκανδάλου Λαγκάρντ. Πρόκειται για μία γνωστή πρακτική του πανταχού παρόντος παρακράτους, με την οποία επιχειρείται η διαφύλαξη των βουβουζελοαπατεωνίσκων, στυλοβατών του συστήματος σήψης και πτώχευσης, εν γένει της κλεπτοκρατίας που κατέστρεψε τη χώρα και τώρα την εξαϋλώνει οριστικά. Κερασάκι στην τούρτα: γνωστό ακροδεξιό τηλε-απολειφάδι υπόσχεται ότι θα..."προστατέψει" τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν της επιτεθούν.
Σύνοψη: Η χουντάρα μέσω εκλεκτού της σκουπιδοsite απειλεί βουλευτή που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του, να ξεσκεπάσει δηλαδή τη σαπίλα των μελών της.

3.- Παίρνει διαστάσεις το παραπολιτικό κουτσομπολιό με την εμπλοκή της γνωστής και μη εξαιρεταίας Βούλτεψη. Συγκεκριμένα, η εκδοχή της χουντάρας που υιοθετήθηκε από τα πορνοκάναλα και τις κωλοφυλλάδες θέλει τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή να καταφέρεται εναντίον του πατέρα της όψιμης πρώην..."αντιμνημονιακής" δημοσιοκάφρου και νυν προσκυνημένης ντροπής του κοινοβουλίου. Προσπερνούμε τη δικαιολογημένη έκρηξη που θα προκαλούσε στον καθένα η μονίμως εριστική συμπεριφορά της υπερήλικης νεοδημοκράτισσας, και πάμε στην ουσία των λεγομένων: οι εξηγήσεις της Ραχήλ Μακρή είναι σαφέστατες! Αναφερόμενη στον Γιάννη Βούλτεψη, η σύγκριση που επεδίωξε ήταν στη βάση τού "πώς έχοντας έναν πατέρα αριστερό αγωνιστή που πάλεψε εναντίον της χούντας, εσύ προβαίνεις σε τέτοιες πραξικοπηματικές συμπεριφορές μέσα στο κοινοβούλιο". Συνεπώς, η αντίδραση των πρόθυμων ΔΗΜΑΡιωτών να..."δείρουν" τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. (πολύς...τσαμπουκάς τελευταία από σύσσωμη τη χουντάρα, ακόμα κι από την "αριστερή" της πτέρυγα) χαρακτηρίζεται το λιγότερο άκυρη.
Αν, ειδικά, ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε "συγγνώμη" από το κινούμενο θέατρο που υποτίθεται ότι εθίγη, τότε μιλάμε για ένα σημαντικό σφάλμα από πλευράς της ηγεσίας του κόμματος του Π.Καμμένου. Δεν μπορούν οι υβριστές να βγαίνουν θιγόμενοι, να ζητείται από αυτούς συγγνώμη αλλά εκείνοι να επιμένουν στις ύβρεις κατά της ορθολογικής, αντιμνημονιακής (άρα πατριωτικής) άποψης.

Σύνοψη: Το καθεστώς προκαλεί εντάσεις εναντίον αντιπολιτευόμενης βουλευτίνας, ψευδολογώντας για δήθεν αναφορά της εναντίον μνήμης νεκρού - συγγενή καθεστωτικής βουλευτίνας.

Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
Πηγή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP