Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής» . Άρθρο για κλωτσιές απο το "Βήμα"

Το έγραψε ο Δ. Ψυχογιός. ώρες ώρες απορούμε με την ανοησία όλων αυτών των δημοκρατών του ελέους που βλέπουν παντού την...Βαιμάρη (ανάθεμα κι αν υπάρχει ομοιότητα πραγματική και όχι αυτή που φαντασιώνονται οι Ψυχάρηδες) , τον Αδόλφο, τον Γκαίμπελς , τον Ρεμ και τα άλλα τα παιδιά. Το πιο ωραίο από όλα αυτά είναι πως κανείς απο αυτούς δεν φαίνεται να έχει πάρει χαμπάρι για όσα φέρνουν τέτοια ηλίθια άρθρα. Λίγες ώρες πριν αμολύθηκαν στην Αθήνα για πολλοστή φορά τα "σαλαχεντίνια" και...
οι ψυχάρηδες βλέπουν αλλού τον κίνδυνο.

Να παρακολουθήσουμε τα κυριότερα σημεία του:
«Άλλη μια τέτοια κοινοβουλευτική νίκη σαν αυτή των μικρών ωρών της Παρασκευής και χαθήκαμε – γιατί οι θριαμβολογίες ότι οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπαδήμα και επομένως δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση, επισκιάζουν ένα άλλο εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα: δεκάδες βουλευτές συντάχθηκαν με την πρόταση των Χρυσαυγιτών και των ΑΝΕΛλήνιστων – δεν υπάρχει «υγειονομική ζώνη» γύρω από την Άκρα Δεξιά ούτε καν στο κοινοβούλιο… Ας τα σκεφθούν αυτά στην Κουμουνδούρου. Ας ξανασκεφθούν αν η καταγγελία για όσμωση των δύο άκρων είναι συκοφαντία. Η ρητορική του μίσους κατά του μνημονίου, της ΕΕ, της τρόικας και των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ οδηγεί πλέον σε συμπαράταξη με την Άκρα Δεξιά όχι μόνο στους δρόμους, όπως ως τώρα, αλλά και στη Βουλή – και επομένως κάνει τη ΧΑ να φαίνεται όλο και περισσότερο «κανονική πολιτική δύναμη». Ας συνειδητοποιήσουν ότι η βία και οι ηθικολογίες κατά της διαφθοράς ενισχύουν την Άκρα Δεξιά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Ας αναλογιστούν ξανά την καταγγελία εναντίον όλων σχεδόν των αντιπάλων τους, ότι υιοθετούν την «ατζέντα της Χρυσής Αυγής» – μήπως αφορά και τους ίδιους; Αν οι ΑΝΕΛλήνιστοι νομιμοποίησαν κοινοβουλευτικά τους Χρυσαυγίτες καταθέτοντας κοινή πρόταση, το ίδιο έκαναν και όσοι την υπερψήφισαν. Τι είναι πιο επικίνδυνο για τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, να μην αναφέρει η αστυνομία «ρατσιστικά κίνητρα» πίσω από την άγρια δολοφονία του άτυχου μετανάστη στα Πετράλωνα, ή να υπερψηφίζεις τις προτάσεις των ρατσιστών στη Βουλή; Είτε για λόγους βλακείας (δεν κατάλαβαν τι ψηφίζουν) είτε από συνειδητή πολιτική επιλογή 75 βουλευτές, το ¼ του κοινοβουλίου, συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όχι μόνο δεν υπάρχει υγειονομική ζώνη που να μας προστατεύει από την πανώλη του ναζισμού, αλλά η επιδημία έχει αρχίσει να θεωρείται ακίνδυνη».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP