Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

" Έφυγε " η χαλύβδινη ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου

«…αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα ‘μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…» 
-Αριστέα Μπουγάτσου
 
Εφυγε χθες , στα 49 της, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο η δημοσιογράφος  Αριστέα Μπουγάτσου.
 Η Αριστέα...
«ψυχή» της επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1964 μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. 
 Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία. Θα μείνει γνωστή για τις μεγάλες και αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της. 
ακολουθούν ορισμένα από τα αποκαλυπτικά άρθρα της....

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

81,4 εκατ. ευρώ από την Proton στην Πειραιώς | Άρθρα ...

Σε «γερμανικό θαύμα» ελπίζει ο Χριστοφοράκος | Άρθρα Ο Αντρίκος, η Unigestion και τα αναπάντητα ερωτήματα | Άρθρα ...

37 εκατ. σε υπόγεια διαδρομή | Άρθρα | Ελευθεροτυπία
citypress-gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:10 μ.μ.  

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑΣ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΝΗΠΙΩΝ!!!!!!!

ΝΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
ΣΤΡΑΤΟΚΑΒΛΟΙ
ΜΠΑΤΣΟΛΑΓΝΟΙ

ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:36 μ.μ.  

αφήνουμε το σχόλιο μόνο και μόνο για να φαίνεται το επίπεδο όλων αυτών των θλιβερών αγωνισταράδων που βρίζουν νεκρούς και δηλώνουν όλα τα παραπάνω. Αυτοί είναι οι "αντίπαλοί" μας , αυτό είναι το πραγματικό τους επίπεδο. Το μίσος του προς την συγκεκριμένη ρεπόρτερ είναι απλά αποτέλεσμα του Εθνικισμού τροικανού τύπου . Στην πραγματικότητα τέτοια άτομα είναι αυτά που έχουν κάνει τον εθνικισμό ένα με τους ματατζηδες και κάθε τι αντιλαικό. Ο "Πατριώταρος" μας λοιπόν ενοχλήθηκε που μια γυναίκα ρεπόρτερ (κι ας μην ηταν εθνικίστρια) έκανε αποκαλύψεις για τα ντόπια λαμόγια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υγ όσο για τις απειλές τύπου "το νου σου" μονο γέλιο φέρνουν ακθώς πρόκειται για φαιδρό άτομο που παίζει με τανκς και απειλεί απο το πληκτρολόγιο αλλά μηδεν ως συνήθως...

Εθνικοσοσιαλιστής 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:41 μ.μ.  

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑΣ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΝΗΠΙΩΝ!!!!!!!

ο άνθρωπος είναι ή προβοκάτορας ή μαλάκας ή και τα δυο μαζί. Δηλ σύμφωνα με τον ηλίθιο αυτόν η Μπουγάτσου δολοφονούσε νήπια ! Πόσο μαλάκες τελικά...

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:10 μ.μ.  

ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΦΕΥetΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP